Aktuality

Španělů se nebojíme, prohlašuje honduraský trenér Rueda

Úvodní výhra Švýcarska nad silně favorizovaným Španělskem hodně změnila situaci ve skupině H. O podobný úspěch se nyní chtějí prát také třeba fotbalisté Hondurasu, kteří byli přitom považováni za velkého outsidera.

Francouzský tisk už reprezentantům nevěří, experti kritizují trenéra

Výrazná skepse zavládla dnes ve francouzském tisku poté, co francouzští fotbalisté ve čtvrtek prohráli na mistrovství světa s Mexikem 0:2 a jsou blízko vyřazení už v základní skupině. Média fotbalistům moc nevěří, kritizují jejich nevýraznou hru a společně s experty zpochybňují některá rozhodnutí trenéra Domenecha.

AFP: Jižní Afrika se během svátku třese zimou

Nádherné Brazilky ve sporých bikinách jsou základním znakem šampionátů, ale na mistrovství světa v Jihoafrické republice jsou spíš k vidění fanoušci zachumlaní v šálách, protože JAR se třese zimou. Teploty během některých zápasů klesly téměř k bodu mrazu, čímž turnaj hraný obvykle v horku pod žhoucím sluncem dostal úplně jiný nátisk, píše agentura AFP.

Inter začal jednat o příchodu Mascherana z Liverpoolu

Trenéři často mají ve zvyku přivést si do nového prostředí i nějakého hráče z týmu svého někdejšího zaměstnavatele a nejinak tomu zřejmě bude i v případě Rafaela Beniteze. Nový kouč Interu Milán by z Liverpoolu chtěl získat kapitána argentinské reprezentace Javiera Mascherana, mezi oběma kluby už začala jednání...

Řekové i Nigerijci se shodli, že jejich zápas ovlivnilo vyloučení

Vyloučení záložníka Saniho Kaity bylo klíčovým okamžikem v utkání fotbalistů Nigérie s Řeckem, které díky početní výhodě otočilo zápas a vyhrálo na světovém šampionátu 2:1. Shodly se na tom obě strany.

Olomoucký Kalas se upíše velkému klubu, mluví se o Chelsea

Sedmnáctiletý fotbalista Tomáš Kalas ze Sigmy Olomouc už zná jméno věhlasného klubu, s kterým spojí svoji budoucnost. Hráč, hanácký celek i zastupující agentura jméno nového zaměstnavatele zatím tají, ale podle zákulisních informací by se měl Kalas stát spoluhráčem Petra Čecha v londýnské Chelsea.

Obrovské zklamání pro všechny, hlesl po prohře kouč Domenech

Kouč francouzských fotbalistů Raymond Domenech toužil na světovém šampionátu umlčet kritické hlasy a postoupit s výběrem galského kohouta aspoň do osmifinále. Po porážce 0:2 s Mexikem se však obhájcům stříbra účast ve vyřazovacím bojích takřka rozplynula.

Higuaín odmítl Francii a teď září v argentinském dresu

Nechybělo mnoho k tomu, aby kanonýr Realu Madrid Gonzalo Higuaín střílel góly za francouzskou reprezentaci. Dvaadvacetiletý rodák z Brestu totiž před čtyřmi lety odmítl pozvánku kouče Francie Domenecha. Debutu za Argentinu se dočkal až loni v říjnu a od té doby zaznamenal v modrobílém dresu pět branek v sedmi utkáních.

Robben očekává, že nastoupí až v osmifinále

Nizozemec Arjen Robben očekává, že se na mistrovství světa v Jihoafrické republice dostane na hřiště nejdříve v osmifinále. Šestadvacetiletý útočník Bayernu Mnichov se už sice po zranění zapojil do tréninku s týmem, po pauze mu však chybí kondice.

Marchetti přežil děsivou autonehodu a chystá se zastoupit Buffona

Když se jako malý chlapec proháněl po hřišti jako útočník, asi by jej nenapadlo, že na něj jednou bude celá Itálie spoléhat při mistrovství světa jako na brankářskou poslední instanci. Federico Marchetti teď je nejsledovanějším fotbalistou z Apeninského poloostrova, protože každý čeká na to, jak gólman z Cagliari dokáže zastoupit zraněnou jedničku Gianluigiho Buffona.

Bylo to téměř dokonalé, liboval si Maradona

Trenér Argentiny Diego Maradona věří, že se jeho svěřencům podaří po dnešní jasné výhře nad Korejskou republikou zopakovat scénář z mistrovství světa v roce 1986. Tehdy jako hlavní hvězda týmu porazil se svými spoluhráči stejného soupeře 3:1 a vykročil ke zlatu. V cestě mu před 24 lety stál jako osobní hlídač Huh Čung-mu, současný trenér Korejců.

Trenér Allegri dostal od Cagliari svolení převzít AC Milán

AC Milán má volnou cestu k angažování trenéra Massimiliana Allegriho, který dostal svolení odejít do slavného italského klubu od svého dosavadního zaměstnavatele Cagliari. Jeho předseda Massimo Cellino v minulém týdnu pohrozil, že bude trvat na tom, aby Allegri dodržel na Sardinii smlouvu, i když ho v dubnu odvolal. Nakonec ale ustoupil.

Nikopolidis s fotbalem ještě nekončí, v Olympiakosu prodloužil

Ještě minimálně o rok si nakonec svou kariéru prodlouží Antonis Nikopolidis. Zkušený, již 39letý řecký gólman, měl v Olympiakosu smlouvu jenom do konce letošního června a původně pověsil rukavice na hřebík, nakonec se ale s klubem dohodl na jejím prodloužení o dalších dvanáct měsíců...

Bohemians Praha nezaplatili pokutu a do druhé ligy nemohou

Fotbalisté střížkovského klubu Bohemians Praha, kteří sestoupili z nejvyšší soutěže, nebudou hrát ani druhou ligu, protože nedostali profesionální licenci. Důvodem je zřejmě skutečnost, že klub nezaplatil šestimilionovou pokutu, kterou dostal od disciplinární komise.

Sparta začne ligu v Hradci Králové, derby se Slavií bude v 9.kole

Na úvod nového ročníku první ligy se mistrovská Sparta Praha představí na půdě královéhradeckého nováčka a se stejným soupeřem se utká v závěrečném 30. kole. Derby se Slavií Praha se bude hrát v devátém kole v Edenu, odveta na Letné v 23. kole.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele