Aktuality

Baník podepíše pět nových hráčů, šestý je na cestě

Ostrava dokončila příchod pěti nových posil. Obránce Zdeněk Šmejkal, záložníci Tomáš Frejlach s Josefem Hušbauerem a útočníci Tomáš Pilík a Zdeněk Koukal na Bazalech úspěšně prošli zdravotními testy a všichni podepíší tříleté smlouvy.

Alcaráz litoval, že jeho gól přinesl Paraguaycům jen bod

Dal gól mistrům světa a rázem se z něj stal národní hrdina. Paraguayský obránce Antolín Alcaráz má velký podíl na tom, že Jihoameričané uhráli ve svém zahajovacím utkání na fotbalovém mistrovství světa remízu 1:1 s favorizovanými Italy. Jen mu bylo líto, že jeho premiérový gól v národním týmu nepřinesl výhru.

Olympiakos se pokusí vrátit na řecký trůn Lienen

Novým koučem fotbalistů Olympiakosu Pireus bude Němec Ewald Lienen. S klubem, kterému se letos nepovedlo získat pošesté za sebou řecký titul, se podle tamních médií dohodl na dvouleté smlouvě s ročním platem 550.000 eur (14 milionů korun).

FIFA povolila Drogbovi hrát s dlahou chránící zlomeninu

Kapitán Pobřeží slonoviny Didier Drogba dostal povolení od FIFA a může na světovém šampionátu hrát se speciální dlahou. Ta chrání zlomeninu na pravé ruce, kterou utrpěl v přípravném utkání těsně před startem turnaje.

Podle Beckenbauera hraje Anglie zastaralou nakopávanou

Německá legenda Franz Beckenbauer se pustil do kritiky anglického fotbalu. Podle něj se tým pod vedením trenéra Fabia Capella, který zahájil mistrovství světa v Jihoafrické republice remízou 1:1 s USA, nijak nezlepšil a hraje zastaralou nakopávanou.

Dánové na MS kvůli vuvuzelám používají znakovou řeč

Dánští reprezentanti se s neustálým bzučením vuvuzel při mistrovství světa v Jihoafrické republice vyrovnali po svém. Podle brankáře Thomase Sörensena používají pro domlouvání na hřišti znakovou řeč.

Trenér Italů Lippi: Takovéhle zápasy bychom měli vyhrávat

Trenér italské reprezentace Marcello Lippi litoval, že jeho svěřenci nedokázali být proti Paraguayi více produktivní. Podobné zápasy prý musí jeho tým vyhrávat, pokud chce útočit na obhajobu titulu mistrů světa.

Van Marwijk i Olsen neměli pochyby - zápas rozhodl vlastní gól

Tradice zůstala neporušena, Nizozemci jsou od roku 1938 v zahajovacích zápasech mistrovství světa stále neporaženi. Dnešní vítězná premiéra s Dánskem se však rodila v bolestech a k výhře 2:0 nasměroval Oranjes až vlastní gól dánského obránce Aggera.

Fabiano má jasný cíl: získat titul a stát se nejlepším střelcem

Brazilský útočník Luís Fabiano si nedává před debutem na světovém šampionátu malé cíle. Devětadvacetiletý kanonýr touží s "kanárky" vyhrát celé mistrovství a také se chce stát nejlepším střelcem turnaje. Oboje by rád věnoval svému dědečkovi, který nedávno zemřel.

Navrátilec Štajner podepsal v Liberci roční smlouvu s opcí

Bývalý reprezentant Jiří Štajner se stal znovu hráčem Slovanu Liberec, kam se vrátil po osmi letech z německého Hannoveru. Čtyřiatřicetiletý ofenzivní záložník dnes podepsal s vedením severočeského klubu roční smlouvu s opcí.

Japonci si pochvalovali obranu. Le Guen byl zklamaný

Kamerun se po prohře 0:1 s Japonskem dostal na mistrovství světa v základní skupině E do svízelné situace, což si jeho francouzský kouč Paul Le Guen moc dobře uvědomuje. To jeho protějšek Takeši Okada měl důvod k radosti, pochvaloval si zejména obrannou práci svých svěřenců.

Touré: Dokážeme si poradit i bez Drogby

Největší hvězdou reprezentačního výběru Pobřeží slonoviny měl být na světovém šampionátu bezesporu Didier Drogba. Jenže ten si zlomil ruku a jeho start minimálně v prvním duelu s Portugalskem je prakticky vyloučen. Kolo Touré se však domnívá, že i bez něj si Sloni poradí.

Organizační výbor MS neuvažuje o zákazu vuvuzel

Navzdory kritice z řad velké části fotbalistů, trenérů, diváků i televizních společností neuvažuje organizační výbor mistrovství světa ani FIFA o zákazu vuvuzel. Hlasité a monotónní bzučení plastikových trumpet je zřejmě nejžhavějším tématem dosavadního průběhu šampionátu v JAR.

Němci deklasovali Austrálii, kouč Löw však stále viděl rezervy

Reprezentanti Německa v neděli večer deklasovali Austrálii 4:0 a z týmů, které dosud zasáhly do mistrovství světa, předvedli podle mnohých nejlepší a nejpohlednější hru. Jejich kouč Joachim Löw však zůstával při zemi, neboť na výkonu obhájců bronzu našel některé nedostatky, na kterých je prý potřeba v dalším průběhu turnaje zapracovat.

Cahillovi prý vyloučení s Německem zničilo kariéru

Se slzami v očích v neděli večer opouštěl stadion v Durbanu útočník australské reprezentace Tim Cahill. Nemusel vstřebat jen vysokou prohru 0:4 s Německem v úvodním duelu fotbalového šampionátu, zdrtilo jej i jeho vyloučení z 56. minuty, které prý bylo nezasloužené.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele