Arsenal potvrdil zájem o Sanoga

17.05.2013, 16:11
Aktuality
Yaya Sanogo se zřejmě bude v létě stěhovat do Anglie, talentovaný útočník by měl zamířit do Arsenalu. Arséne Wenger dnes totiž potvrdil zájem o koupi francouzského mládežnického reprezentanta, podle jeho slov jsou už navíc jednání v pokročilém stádiu.

Arsenal se momentálně chystá ke klíčovému duelu Premier League, kdy v rámci posledního kola letošní sezony míří na půdu Newcastlu a pouze plný bodový zisk mu dá jistotu účasti v příštím ročníku Ligy mistrů. Už teď jsou však Gunners poměrně blízko zisku první letní posily, kterou by se měl stát dvacetiletý Francouz Yaya Sanogo.

"Ještě není hotovo, ale jsme v pokročilé fázi jednání a vypadá to slibně," řekl dnes na předzápasové tiskové konferenci manažer Arsenalu Arséne Wenger. Útočník Auxerre bude po skončení sezony bez smlouvy, kvůli svému nízkému věku a faktu, že je odchovancem v současnosti druholigového celku, by však Arsenal i přesto musel za jeho služby zaplatit finanční kompenzaci.

"Jsem o jeho kvalitách stoprocentně přesvědčen. Je to nadějný mladý útočník s velkým talentem," prohlásil Wenger na adresu vytáhlého hráče, jenž letos ve druhé francouzské lize nastřílel v jedenácti startech devět branek. Manažer Arsenalu byl zároveň dotázán na případný zájem o příchod Wayna Rooneyho, který požádal o přestup z Manchesteru United. "V tuhle chvíli mě to vůbec nezajímá. Soustředíme se jen na důležitý nedělní zápas, který nutně potřebujeme zvládnout," dodal třiašedesátiletý manažer.

Arsenal jde do posledního kola nejvyšší anglické soutěže ze čtvrté pozice, ovšem s pouze jednobodovým náskokem na pátý Tottenham.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (350)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele