Serie A - preview 33. kola: AC Milán potřebuje zastavit pád

24.04.2021, 08:57, aktualizováno 26.04.2021, 09:01
Previews
AC Milán se po víkendovém programu propadl už na čtvrtou příčku, teď potřebuje bodovat a nečeká na něj snadný úkol, Lazio mu totiž určitě nedá nic zadarmo. Oba týmy bude hodně zajímat i výsledek z Turína, kde se představí Neapol...
Turín FC - SSC Neapol  (pondělí 18:30)
Neapol zvládla další těžkou zkoušku a mužstvo trenéra Gennara Gattusa opět opěvuje veřejnost i odborníci. Pokud se však Neapol chce probojovat do Ligy mistrů, musí zvládnout i duel s Turínem. Což bude hodně těžké, protože domácí hrají o holé bytí a nebytí.

Partenopei při poslední návštěvě Stadio Olimpico v Turíně vyšli střelecky naprázdno, což se jim zas tak často nestává. Pokud by se domácím povedlo neprohrát i podruhé v řadě, stalo by se tak vůbec poprvé od roku 2008. A Turín má obrovskou motivaci tuhle vzpomínku hostům rázně připomenout. Tým trenéra Davideho Nicoly totiž hraje o záchranu a stále k ní má ještě hodně daleko.

A zatím se mu docela daří bít se o každý bod. Už ve čtyřech zápasech Turín neprohrál, s Juventusem remizoval a zápas s AS Řím dokonce otočil. Minulé kolo už pro Turín tak pozitivní nebylo, protože i když s Bolognou díky nádherné brance Rolanda Mandragory neprohrála, její náskok na sestup se vzhledem k výsledkům ostatních soupeřů zmenšil na čtyři body.

Výhodou Turína je aspoň to, že má jeden zápas k dobru. A také fakt, že Nicola má po dlouhé době k dispozici úplně kompletní kádr. Neapol má situaci trochu složitější, neboť do utkání nemůže nastoupit zraněný Ghoulam či Ospina a stoper Manolas se pro změnu vykartoval. Pokud v utkání nastoupí kapitán Lorenzo Insigne, připíše si jubilejní 300. zápas v dresu Neapole. Což před ním žádný Ital ještě nedokázal.

Otázkou je, zda se Turínu povede uhrát bod i s Neapolí. Historické statistiky mu moc nefandí, protože nad Partenopei zvítězil naposledy v roce 2015. Neapol je navíc ve velmi dobré formě. Naposledy si udělala trhací kalendář z obrany Lazia, nasázela mu pět branek a znovu se naplno zapojila do boje o Ligu mistrů. Navíc se spoléhá na to, že domácí kanonýr to s Neapolí neumí. Od začátku roku 2019 se ve čtyřech duelech neprosadil ani jednou.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Izzo, Nkoulou, Bremer - Singo, Rincon, Mandragora, Lukić, Ansaldi - Sanabria, Belotti
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, Hysaj - Fabian Ruiz, Demme - Politano, Zieliński, Insigne - Mertens
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.18 - 3.90 - 1.84
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SS Lazio - AC Milán  (pondělí 20:45)
Pondělní dohrávka na Olympijském stadionu v Římě přinese konfrontaci dvou týmů usilujících o postup do Ligy mistrů. Lazio má tak trochu nůž na krku, kdyby totiž nezvládlo souboj s Milánem, výrazně by si tento cíl zkomplikovalo. Ztrátu si nesmí dovolit ani Rossoneri, kteří před pondělní dohrávkou klesli v tabulce už na čtvrté místo.

V tomto utkání zkrátka půjde o všechno. Oba týmy v minulém kole prohrály a nutně potřebují zareagovat ziskem tří bodů. Lazio v týdnu selhalo s Neapolí (2:5) a na čtvrtou příčku už ztrácí osm bodů, má ale ještě dvě utkání k dobru.

Každopádně duel s Rossoneri je pro další vývoj sezony zásadní. Pokud by ho Biancocelesti nezvládli, smazat ztrátu už by bylo hodně obtížné. O Ligu mistrů bojuje také pátá Neapol, která se pyšní vynikající formou a jenž Laziu uštědřila zmiňovanou pětigólovou porážku.

AC Milán a všichni jeho fanoušci začínají trnout. Vrátí se slavná značka do Ligy mistrů, nebo bude muset zase minimálně rok čekat? Rossoneri doslova prohospodařili náskok, který dlouhou dobu udržovali na druhém místě tabulky a nyní visí jejich umístění v první čtyřce na vlásku. Do karet Milánským nehraje ani zbývající los, který je vskutku smrtící - Lazio, Juventus i Atalanta venku. Dokáže z toho AC Milán vybruslit? "Zasloužíme si skončit v první čtyřce. Těchto 32 kol nám ukázalo, že jsme jako jediný tým dlouhodobě dokázali konkurovat Interu," řekl na tiskové konferenci trenér Stefano Pioli.

Pokud bude pokračovat ve skvělé venkovní formě a začne konečně pravidelně bodovat i doma, má šanci. AC Milán zápasy na San Siru nezvládá, což znovu potvrdil ve středu, když prohrál se Sassuolem 1:2. "Nejsme fyzicky unavení, z tohoto pohledu jsme ve středu odehráli jeden z nejlepších zápasů. V soupeřově šestnáctce ale musíme být efektivnější a to není triviální záležitost," dodal Pioli.

Trenér Simone Inzaghi se bude muset obejít bez čtveřice hráčů. Kvůli zdravotním problémům zůstávají mimo hru Luiz Felipe, Escalante, Luis Alberto i nejlepší střelec Ciro Immobile. Tady si ale nemají týmy co vyčítat, protože Milánu bude znovu chybět Zlatan Ibrahimović. K dispozici by neměl být ani Theo Hernández a to už je pro Pioliho velký problém, francouzský krajní obránce patří k tomu nejlepšímu, co mohou Rossoneri nabídnout.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Reina - Marušić, Acerbi, Radu - Lazzari, Milinković, Leiva, Pereira, Fares - Caicedo, Correa
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Calabria, Kjaer, Tomori, Dalot - Bennacer, Kessié, Saelemaekers - Calhanoglu, Rebić, Leao
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.31 - 3.68 - 2.96
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Benevento Calcio - Udinese Calcio  (neděle 12:30)
Benevento získalo v posledních třech kolech pouze bod a toho nebezpečně přitáhlo k sestupovým příčkám. Čarodějky jsou vzdálené od osmnáctého místa jen o tři body, což je nutí proti Udinese uspět.

Průběh sezony Beneventu ukazuje, jak důležité je sbírat body pravidelně. Nováček soutěže má za sebou povedená období a vydařené zápasy, jenomže v závěru se i tak musí strachovat. Cagliari se totiž výsledkově zvedlo a stáhlo ztrátu už na pouhé tři body.

Šest kol před koncem čeká Benevento tuhý boj o záchranu a tři body z domácích zápasů se jeví jako nutnost. Podaří se zvítězit už proti Udinese? Od roku 2017 se spolu oba celky ve všech soutěžích potkaly čtyřikrát a Čarodějky z toho vycházejí lépe. Koneckonců vyhrály i první duel letošní sezony v Dacia Aréně 2:0.

Udinese platí za jednoho z nevyzpytatelných soupeřů, kterému se momentálně nedaří podle představ. Z pěti kol čtyřikrát prohrálo a zvítězilo jen nad rezignovaným Crotone. Ve středu pak podlehlo nejtěsnějším rozdílem Cagliari a stále nemá jistotu záchrany, byť se může osmibodový náskok jevit jako dostatečný.

Na obou stranách chybějí tři hráči. Trenér Filippo Inzaghi se bude muset obejít bez Monciniho, Foulona a Tuii Jeho protějšek Luca Gotti zase bez Jajala, Pussetta a Deulofeua.
Benevento Calcio - pravděpodobná sestava:
Montipó - Glik, Barba, Caldirola - Letizia, Hetemaj, Viola, Ionita, Improta - Gaich, Lapadula
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - Bonifazi, Nuytinck, Samir - Stryger Larsen, De Paul, Walace, Pereyra, Ouwejan - Okaka, Braaf
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.43 - 3.36 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ACF Fiorentina - Juventus FC  (neděle 15:00)
Fiorentina při posledním duelu s Juventusem zanechala na tváři trenéra Pirla dost překvapený a nešťastný výraz, který by její fanoušci moc rádi znovu viděli. Ačkoli Juventus pořád není neporazitelný, Fiorentina má k ideální formě opravdu hodně daleko.

Toskánský celek se v této sezoně mimořádně trápí. Majitel a prezident Rocco Commisso, sice může být jeden z nejbohatších Američanů (podle Forbesu je 292. nejbohatším člověkem světa), ale ani jeho peníze zatím Fiorentině ke štěstí nepomáhají. Samozřejmě bude trvat hodně dlouho, než se jmění a vliv tohoto hrdého Italo-Američana projeví. Jenže teď se hraje o samotné bytí a nebytí.

Fialky jsou na tom hodně špatně. Třináctá pozice možná nemusí na první pohled naznačovat katastrofu, ale druhý pohled už tak radostný není. Od pásma sestupu dělí Fialky jen pouhých pět bodů! Fiorentina sice minule zabrala a dokázala porazit Hellas Verona, ale stále jí to ke klidnějšímu prostředí v tabulce nestačí.

Trenér Beppe Iachini, který se své práce ujal znovu poté, co byl propuštěn Cesare Prandelli, se nyní musí obejít bez Bonaventury, který má stopku na jedno utkání kvůli kartám. Kromě něj jsou mimo i zranění Kokorin s Valerem, který by ale teoreticky mohl utkání stihnout aspoň jako náhradník.

Juventus taky zrovna nezáří, pokud se tedy zrovna nepropírá Andrea Agnelli a jeho zapojení do celé kauzy kolem Superligy. Ani na hřišti to z pohledu Staré dámy rozhodně není ono. Za posledních deset ligových duelů se Juventus radoval z výhry jen šestkrát a málokdy herně přesvědčil.

Minulé kolo mu vyšlo trochu lépe, protože chtěl nechat zapomenout na neslavnou porážku s Atalantou. To se mu povedlo, byť to byla Parma, kdo se ujal vedení. Díky skvělé práci svých dvou obránců, Sandra s De Ligtem, ale Juve dokázalo otočit a zápas dotáhlo do kýženého konce.

Proti Juventusu se Fiorentině moc nedaří, poslední domácí výhru si připsala v roce 2017, ale Juventus už v této sezoně jednou zaskočila. Naposledy totiž vyloupila Turín a v síti brankáře Szczesného nechala míč třikrát. Trenér Pirlo se na duel s Fialkami připravuje bez dvou opor, zadáka Demirala a především italského miláčka davů Federica Chiesy.

I bez nich má ale dostatek alternativ na to, aby Fiorentině nenechal ani jeden bod. Opírá se při tom o čtvrtou nejlepší ofenzivu ligy. Pod jejích 64 branek se samozřejmě primárně podepsal Cristiano Ronaldo, nejlepší střelec ligy.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Milenković, Martinez Quarta, Pezzella - Caceres, Amrabat, Pulgar, Castrovilli, Biraghi - Ribéry, Vlahović
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Cuadrado, De Ligt, Chiellini, Danilo - Kulusevski, Bentancur, Rabiot, McKennie - Morata, Ronaldo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.55 - 4.15 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Inter Milán - Hellas Verona  (neděle 15:00)
Nerazzurri na cestě za ziskem Scudetta sice dvakrát v řadě klopýtli, ale z jejich náskoku jim neubylo. Desetibodový rozdíl je šest kol před koncem dostatečně výrazný a pojistit si ho mohou na San Siru proti Hellasu. Zároveň platí, že Inter už šestnáct zápasů v řadě neprohrál.

Antonio Conte má na dosah další velký úspěch. Poprvé od roku 2010 může Interu zajistit ligový primát a definitivně ukončit letité panování Juventusu. Šest kol před koncem Serie A má Inter desetibodový náskok, který se prakticky nedá ztratit.

Matematicky však ještě nemá vyhráno, což by měl proti Hellasu respektovat. Dvě remízy v řadě sice mohli fanoušky milánského velkoklubu zneklidnit, na druhou stranu největší konkurenti Juventus a AC Milán nemají formu a nijak toho nedokázali využít. Inter si tak hraje svojí vlastní soutěž a po neděli se triumfu zase přiblíží.

Také kolem Interu bylo rušno v souvislosti s projektem Superligy a své k tomu řekl i kouč Conte, který nešetřil kritickými slovy. Inter nakonec projekt opustil a může se soustředit na závěr ligového ročníku.

Hellas může na San Siru jenom překvapit a v minulosti už se mu to párkrát podařilo. Forma Hellasu už také není taková, jako v první polovině tabulky. Z posledních sedmi zápasů jich veronští šest prohráli a nakonec klesli na desáté místo tabulky. Hosté už do záchranářských starostí nezabřednou, ale stále si mohou v rámci tabulky výrazně pohoršit.

Ve vzájemné bilanci má Inter jednoznačně navrch a Hellasu podlehl naposledy v roce 1992. Veronští by pochopitelně chtěli dlouhé čekání ukončit, ale mají k tomu vůbec předpoklady? Hodně bude záležet jak se Inter k zápasů postaví a pokud celou situaci kolem blížícího se zisku titulu nepodcení.

Interu budou chybět pouze Kolarov a Vidal, zatímco na druhé straně barikády je situace složitější. Chorvatský lodivod Ivan Jurić se musí vypořádat s absencemi Vieiry, Velosa, Lovata, Ceccheriniho a potrestaného Sturara.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - Škriniar, De Vrij, Bastoni - Hakimi, Barella, Brožović, Sensi, Perišić - Lukaku, Lautaro
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Dawidowicz, Gunter, Magnani - Faraoni, Tameze, Ilić, Marco, Barák - Zaccagni, Lasagna
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.30 - 5.78 - 11.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cagliari Calcio - AS Řím  (neděle 18:00)
Římanům se povedl zápas s Atalantou možná lépe, než sami čekali. Jejich myšlenky se sice stále více upínají k utkání roku s Manchesterem United, ale ještě předtím si musí poradit s nebezpečným a nevypočitatelným Cagliari.

Domácí celek půjde do utkání poměrně dost výrazně oslaben. K dispozici totiž nebude mít především dvojici pilířů. Radja Nainggolan nenastoupí z důvodu karetního trestu a brankářská jednička Alessio Cragno se do hry nepodívá z důvodu nákazy koronavirem. Kromě nich jsou navíc mimo také Sottil, Rog a Tramoni. Gaston Pereiro se v sobotu nakazil koronavirem.

Trenér Fabio Semplici si dobře uvědomuje, jak těžké tohle utkání bude. V rozhovoru pro Gazzettu dello Sport mimo jiné řekl: "Řím má skvělé hráče a velmi kvalitního trenéra, který se dobře připravuje na své soupeře. Produkují aktivní a atraktivní fotbal, který nám nedává moc prostoru. Musíme najít skulinu v obraně a využít ji. Jedině napadání a aktivita nám mohou přinést úspěch."

Cagliari dokázalo utnout sérii čtyř porážek v řadě a momentálně se mu daří mnohem víc než jeho soupeři. Předcházející dva ligové duely Cagliari vyhrálo. Přesto se Cagliari pořád nachází až na 18., tedy sestupové příčce. Ven z ní by se mohlo dostat právě díky možné výhře nad Vlky.

Těm se ostatně v lize moc nedaří. Zatímco Evropská liga je posunula nečekaně daleko a Vlci se už těší v semifinále na Manchester United, Serie A za tímhle úspěchem pokulhává. V současné době je AS až na sedmém místě, přičemž ještě na začátku března okupovalo čtvrtou příčku.

Mírnou vzpruhu může pro giallorossi znamenat minulé kolo a cenná remíza s Atalantou. Právě v tomhle utkání se ale vykartoval stoper Ibañez, což bude velký problém. Kromě něj Fonseca počítá už jen několik absencí, mezi něž patří Zaniolo, Calafiori a Pedro. A vzhledem k Evropské lize se dá očekávat mohutný veletoč hráčů základní sestavy.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Vicario - Rugani, Godin, Carboni - Nandez, Marin, Deiola, Duncan, Lykogiannis - Pedro, Cerri
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Mirante - Mancini, Fazio, Juan Jesus - Reynolds, Diawara, Veretout, Bruno Peres - Carles Pérez, Pellegrini - Borja Mayoral
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.41 - 3.80 - 2.13
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atalanta Bergamo - Bologna FC  (neděle 20:45)
Jedním z adeptů na Ligu mistrů je Atalanta, která v neděli přivítá na svém stadionu Boloňu. Bergamaschi po pěti výhrách v řadě remizovali s AS Řím 1:1, takže obecně můžeme říct, že mají výbornou formu. Protože z pátého místa vytváří silný tlak Neapol, potřebují v domácím prostředí uspět.

Atalanta hrála Ligu mistrů dvakrát v řadě a nyní má velkou šanci se znovu kvalifikovat, tedy pokud si udrží stávající formu. Bergamaschi výborně zvládli těžký los v podobě zápasů s Juventusem a AS Řím a zatímco Starou dámu doma porazili 1:0, v Římě plichtili 1:1. Z přímých konkurentů už je čeká v závěrečném kole pouze doma AC Milán, jinak týmy ze středu tabulky či bojující o záchranu.

Zpátky ještě k formě Atalanty, od začátku nového roku prohrála jen dva ligové duely a v tom směru je lepší pouze vedoucí Inter.

V dobrém rozpoložení se nachází i Boloňa, byť nemá takovou formu jako Orobici. Mihajlovićův tým před týdnem zvítězil nad Spezií 4:1 a v týdnu remizoval s Turínem 1:1. Boloňa si v klidu hoví ve středu tabulky s prozatím bezpečným náskokem na sestupové pozice.

Atalanta bude velký favorit, ale musí si dávat pozor, protože Boloňa už nejednou domácí překvapila. První zápas na Renato Dall'Ara skončil remízou 2:2, přestože Atalanta v zápase vedla o dva góly. Doma v Gewis Aréně jsou Orobici výrazně úspěšnější a Boloňa tam od roku 2009 nevyhrála.

Trenér Gian Pier Gasperini se musí obejít bez vykartovaného Gosense, ale to by zároveň měla být jediná absence. Mnohem horší to má Siniša Mihajlović, který nemůže počítat s celou řadou hráčů. Na marodce zůstávají Santander, Hickey, Medel, Tomiyasu, Dominguez, Sansone a Dijks.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Toloi, Palomino, Romero, Djimsiti - De Roon, Freuler - Malinovskyi, Pessina, Muriel - Zapata
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - De Silvestri, Antov, Soumaoro, Mbaye - Schouten, Svanberg - Skov Olsen, Soriano, Barrow - Palacio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.87 - 11.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Janov CFC - Spezia Calcio  (sobota 15:00)
Jedno kolo je za námi a jen v rozmezí několika málo hodin začne kolo s pořadovým číslem 33. Rozehraje ho Janov, který se pokusí vylepšit to, co v minulém kole nedokázal Inter - porazit Spezii.

Což by se mu mohlo podařit. Oba kluby se spolu utkávaly poměrně často v nejnižších profesionálních ligách a nyní i v Serii A. Spezia ale z Janova neodjíždí v dobrém rozmaru, protože zde většinou prohrává. Za poslední tři střety na stadionu Marassi Spezia dokázala vyhrát jen jednou a obecně je v celkových vzájemných duelech o chlup lepší právě celek z přístavního města.

Tentokrát se Grifové budou muset pochlapit, protože vítězství si užili naposled před čtyřmi ligovými duely. Minulé kolo pro ně taky skončilo zklamáním, neboť s Beneventem dvakrát prohrávali a stačili jen vyrovnat. Teď je na řadě další nováček.

Který se ale nováček moc neprojevuje. Naopak, Spezia dokáže zaujmout zejména v případech, kdy je jasným outsiderem. Jako třeba v minulém kole, když uhrála remízu i s prvním Interem. Teď to bude ještě zajímavější, protože oba soupeře od sebe dělí jen skóre.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Masiello, Radovanović, Criscito - Biraschi, Strootman, Badelj, Zajc, Czyborra - Destro, Pandev
Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Ferrer, Ismajli, Chabot, Marchizza - Estevez, Ricci, Maggiore - Gyasi, Piccoli, Farias
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.25 - 3.22
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Parma Calcio - FC Crotone  (sobota 18:00)
Poslední s předposledním týmem tabulky se utká už tuto sobotu v rámci 33. kola Serie A. A pokud jeden z týmů prohraje, zřejmě si definitivně zpečetí pád o soutěž níž.

Ve hře je hodně. Zdánlivě jen tři body, ale i ty mohou mít v konečném zúčtování cenu zlata. Zvlášť v případě, že vám k záchraně chybí těch bodů už nyní propastných šestnáct! Poslední Crotone je zřejmě už odepsané, byť teoretickou šanci ještě má. To by ale muselo vyhrát všechna zbývající utkání.

Do konce ligového ročníku zbývá 6 kol, ve hře je 18 bodů a Crotone nesmí zaváhat. Soudě dle jeho aktuální formy se na to ale spoléhat nemůže. Crotone už v pěti posledních duelech prohrálo a pouze vítězství nad Turínem vybočilo z jeho tradice. Devět zbylých utkání z posledních deseti Crotone nezvládlo. Parma na tom ale není líp.

Domácí mají sice o pět bodů víc, ale i tak je jejich situace přinejlepším kritická. Ducali se i přes znovu angažování trenéra Roberta D’Aversy a mohutný optimismus nového majitele propadají a jejich výkony se nijak nelepší.

V minulém kole Parma zcela podle očekávání nestačila na Juventus a připsala si už osmnáctou porážku v sezoně. Velké investice do ofenzivy se zatím vůbec neprojevují a Parma je stále na pouhých 33 vstřelených brankách. Crotone trpí opačným problémem - jeho 80 inkasovaných gólů působí skoro jako absurdní cifra.
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Busi, Osorio, Bani, Pezzella - Hernani, Brugman, Kurtić - Mihăilă, Pellè, Gervinho
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Magallan, Golemić, Luperto - Molina, Zanellato, Petriccione, Reca - Messias - Ounas, Simy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.93 - 3.82 - 4.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Sassuolo - UC Sampdoria  (sobota 20:45)
Vypadá to, že Sassuolo si na osmém místě tabulky hraje svojí vlastní ligu a pokud pojede v podobném tempu jako od poloviny dubna, může ještě zaútočit na vyšší příčky. Sassuolo vyhrálo tři zápasy v řadě, je ve výborné formě a proti Sampdorii to bude chtít potvrdit.

Poslední tři zápasy - tři výhry, taková je bilance provinčního Sassuola. To zažívá pod trenérem Robertem De Zerbim velice povedenou sezonu a stále může pomýšlet na evropské poháry. Ve středu si Neroverdi připsali cenný skalp milánského AC a navíc na jeho posvátném San Siru. Obrat z 0:1 na 2:1 zařídil dvěma góly Giacomo Raspadori. Výsledky za uplynulých čtrnáct dní ukazují, že to rozhodně nebyla náhoda. Sassuolo má kompaktní tým, který se opírá i o řadu reprezentantů - Locatelliho, Caputa nebo Berardiho. K tomu je třeba přičíst i dobrou De Zerbiho práci a úspěch v podobě osmého místa je na světě.

Sampdoria je v tabulce hned v závěsu na devátém místě a také aktuálně prožívá úspěšné období. Za posledních pět kol prohrála jen s Neapolí a od konce března zapsala do tabulky rovných deset bodů. Přesto mezi oběma soupeři zeje sedmibodová propast. Námořníci nevstoupili do sezony ideálně, ale jejich herní projev se postupně lepšil. O víkendu Ranieriho svěřenci porazili Hellas 3:1 a v týdnu udolali jedinou brankou veterána Quagliarelly nebohé Crotone.

V sobotu se dá očekávat velmi zajímavé utkání už proto, že v prvním měření sil padlo dohromady pět branek. Sassuolo na Luigi Ferraris vyhrálo, a tak mají hosté co oplácet.

Marodkami jsou na tom obě mužstva zhruba stejně. Sassuolu nepomohou zranění Romagna, Caputo a Ayhan. Vykartovaný je i Djuričić. Na druhé straně nenastoupí autor rozhodující trefy v zápase s Crotone Quagliarella, který si přivodil zranění, stejně jako Torregrossa a Ramírez.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Muldur, Chiriches, Ferrari, Rogério - Obiang, Locatelli - Berardi, Defrel, Boga - Raspadori
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszynski, Yoshida, Colley, Augello - Candreva, Thorsby, Silva, Jankto - Keita, Gabbiadini
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.89 - 3.51
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Inter Milán32237271:2976
2.AC Milán32206660:3866
3.Juventus FC32198564:2965
4.Atalanta Bergamo32198573:3965
5.SSC Neapol32203971:3763
6.SS Lazio31184953:4658
7.AS Řím32167956:4855
8.US Sassuolo321310954:5049
9.UC Sampdoria321261443:4642
10.Hellas Verona321181340:4041
11.Bologna FC321081444:4838
12.Udinese Calcio32991434:4236
13.ACF Fiorentina32891541:5333
14.Janov CFC327121335:4833
15.Spezia Calcio32891542:6033
16.Turín FC316131246:5431
17.Benevento Calcio327101535:6231
18.Cagliari Calcio32771836:5428
19.Parma Calcio323111833:6620
20.FC Crotone32432538:8015

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (146)

Přidat komentář
10

to je tragikomedie ta Parma, oni nejsou schopný ubránit jedinou akci Crotone jsem zvědavej, co s tímhle kádrem a letošníma investicema chtějí dělat v Serii B, to je druhej Parmalat...

Reagovat
M11

Simy ovsem celkem fazona

Reagovat
10

to teda dneska z metru do prázdný a pak penalta, ale stejně..

Reagovat
smazaný uživatel

Simy 19 golu za posledni Crotone, pekna bilance..

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Rabiot - Ramsey tak u toho být nechci

Reagovat
10

na Vlahoviće penalta... Polák taky krásně

Reagovat
M11

To je zase ubohost

Reagovat
10

Ať už to skončí a Rabiot s Ramseym jsou pryč

Reagovat
Zark

Dušana bych bral hned

Reagovat
10

Oni se nechají 2x v sezóně ztrapnit od tragický Violy ať jdou do prdele všichni, s trenérem v čele...

Reagovat
10

*s "trenérem"

Reagovat
smazaný uživatel

32 minut a Juve neměl VŮBEC NIC! Střelu na bránu, střelu vedle, roh..

a Parazit na tribuně si hraje na mobilu

Reagovat
10

Za 35 minut...tohle je totální dno

Reagovat
M11

Ja myslel, ze to nejhorsi jsme uz videli.. a ono ne

Reagovat
10

Ramsey se musel po debilitě Rabiota taky ukázat

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápem ako môže niekto zložiť zálohu Rabiot-Ramsey-Bentancur, veď to ani nejde ich dať spolu v rámci ich formy a štýlu hry

Reagovat
10

v dost možná klíčovým zápase do konce sezony, navíc ještě po 2 měsících se změnou rozestavení, které je ještě víc nefunkční než všechno ostatní...Pirlo je trenérskej diletant non plus ultra

Reagovat
Milan.B

10 nerozculuj sa lebo ta porazi....

Reagovat
10

to by bylo vysvobození než koukat na takovou sračku

Reagovat
Milan.B

Reagovat
cresposuper

S Hellasom, ktory je totalne z formy, hrame doma vyrovnany zapas Posledne dva mesiace mame len vysledky, ta hra je strasna.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne to skôr pripadá, že to je skôr Gariatria A, keď vidím tie mužstva od Interu, Juve, AC atd., výsledky ako keď hodíš kockou

Reagovat
zurix_new

Asi to chceme doremizovat do konce roku

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa môžete prehrať všetko do konca sezóny a vyhráte to v pohode

Reagovat
Panděvova ofina

Je to strašnej hnus poslední dobu. Absolutně bez jakéhokoliv náznaku snahy. Poslední zápasy většinou vypínám před koncem poločasů, protože mě to jednoduše nebaví...

Reagovat
smazaný uživatel

Teď už chybí jen tradičně špatný nástup do druhé půle, s inkasovaným gólem do 48. minuty

Reagovat
smazaný uživatel

jj 50 minúta 2:0, bonucci spadne na lopte

Reagovat
M11

MORATA !!!

Reagovat
10

Alvaruccio wtf

Reagovat
M11

Reagovat
10

áčko Juan

Reagovat
M11

Kdo jiny

Reagovat
Zark

AlVARo

Reagovat
smazaný uživatel

Franta Rybářů si je tam pěkně dává

Reagovat
smazaný uživatel

na ligu starcov je silný nadpriemer

Reagovat
smazaný uživatel

Konečne ten dreva išiel dole

Reagovat
smazaný uživatel

Drevák

Reagovat
cresposuper

20 minut do konca a striedame post za post My proste pocitame s tym, ze vsetci budu stracat a dopotacame sa k titulu takymito tragickymi vykonmi

Reagovat
RKBoy

pri Contem nič iné čakat nejde,. . on sa bude tvrdohlavo držat svojej formácie a systému.

Reagovat
lnterista

Darmiaaaan

Reagovat
Panděvova ofina

Reagovat
10

2. Scudetto gól, v úplně stejným čase...

Reagovat
smazaný uživatel

Darmian

Reagovat
cresposuper

Autobus od 80. minuty?

Reagovat
10

tak to jste se dneska drželi dost dlouho

Reagovat
Inter Eterno Amore

6 Talianov na ihrisku v drese Interu

Reagovat
Salfovic

Taky to tak pak vypadá.

Reagovat
10

Ty výkony Ronalda jsou až nedůstojný

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím, že je konec. On to psychicky nedá.

Reagovat
10

částečně se mu ani nedivím, fyzicky i herně šel strašně dolů a už to samo o sobě nedává, ale ta podpora od týmu je opravdu nulová, tým nemá na to, aby ho nějak držel...konec bude vysvobození pro obě strany

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi ho částečně líto, ale nese taky díl viny. Každopádně ti, co ignorovali vše, co je s jeho působení v klubu spojené a že to opravdu není jen o tom nasypat mu peníze, to zkrátka podělali. A víme, o koho jde. Tohle je špatný manželství, které nemůže fungovat a rozvod je jediné východisko, aby z toho všichni vyvázli aspoň trochu se ctí.

Reagovat
stuff

Reagovat
10

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
stuff

Ved ale toto je uz dlho. Musi to koncom sezony skoncit

Reagovat
cresposuper

Strasny vykon, ale asi je naivne cakat, ze v tejto situacii budeme nieco menit. Ten gol Faraoniho bol teda za mna regulerny

Reagovat
smazaný uživatel

Ty kokos Ronaldo také znechutenie v tváry som už dlho u niekoho nevidel celý zápas taký kysli ksycht

Reagovat
Zark

ale Cagliari dobře válčí o záchranu, to se musí nechat

Reagovat
smazaný uživatel

tak AS jsou taky sračky všech sraček

Reagovat
Largo

Chlapče, ty ses taky poved'

Reagovat
smazaný uživatel

nekeď

Reagovat
smazaný uživatel

Tak AS je férový tým, dali po třech bodech Parmě, Turínu i Cagliari, v boji o záchranu nikomu nestraní: Také super ligu odmítli a kdyby se náhodou dostali do finále EL, tak nechají i Arsenal konečně něco vyhrát.

Reagovat
Stana95

poslední Italský tým v pohárech

Reagovat
Lech

Ty a tvuj hnuj mate co rikat. Decko hlupe

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fenixLFC

s tym kadrom je aj tak nedostojne ze su tak dole...

Reagovat
smazaný uživatel

Když by tým na 4. a 5. místě měl na konci stejně bodů, kdo by šel do LM? Ten s lepším skore nebo s vzájemným zápasem??

Reagovat
10

1. vzájemné zápasy, 2. vzájemný rozdíl skóre, 3. rozdíl skóre, 4. vstřelené góly...

Reagovat
10

Scudetto vyhrajou špatný nerazzurri

Reagovat
10

Top fotbal od Bergama, klobouk dolů

Reagovat
stuff

Reagovat
Largo

Reagovat
Milan.B

Reagovat
1907

Až Atalanta přestane ztrácet body v zápasech, kdy je jasně lepší, tak ji Scudetto nemine. Prohry s Veronou a Sampdorií. Remízy s Janovem, Udinese, Turínem, Římem, Bolognou nebo Speziou. To všechno mělo být jednoznačně za 3 body. Výpadky samozřejmě postihnou každý tým, ale tohle už je tolik bodů, že ji to prostě vyřazuje ze hry o titul. Ale vzhledem k tomu, že je Atalanta ve skvělé finanční kondici (čistý zisk za poslední rok cca 50 milionů eur) a na léto plánuje značně posílit, tak už by v příští sezoně mohla poprvé v historii opravdu o ten titul zabojovat. S předváděnou hrou by si to zasloužila.

Reagovat
10

Njn, to je nevýhoda týmů, který mají řádově nižší rozpočet než top týmy v lize, málokdy to do sebe zapadne všechno najednou, limity na lavičce a v rozdílových hráčích se projeví častěji, štěstí jim taky úplně nepřálo, protože hodně těch zápasů nahoře vyhrát měli, stejně tak třeba ten klíčovej zápas s Interem. Chybí Papu, chybí Iličić v normální formě. Tyhle rozdílový hráče je pro tým s takovým rozpočtem těžký nahradit.

Reagovat
Eldarion

Tam by museli prísť podstatne väčšie investície do kvality kádra alebo by sa im museli podariť bargain deals ako bol Gomez napr. Toto nie je prvá sezóna kedy Atalanta nezachytila dobre začiatok a naopak v druhej polovici nemajú konkurenciu v Serii A. Môže za to z časti ich fyzická príprava a rotácia zostavy, Gasperiniho šialené tréningy sú celkom známe. V prvej polovici sezóny kedy tie tímy s nimi vládzu behať tak tam má Atalanta problém, lebo ten káder nemajú tak kvalitný, ale naopak v druhej polovici sezóny idú stále svoje vysoké tempo a pressing 90 minút.

Reagovat
1907

Ta Gomezova mince má ale dvě strany. Směrem dopředu sice mimořádný hráč, ale bez míče Atalanta s Gomezem dost trpěla, protože se častokrát nedokázal podřídit taktice a neoběhal toho tolik jako Malinovskyi, Pessina nebo i Muriel. Viděl jsem všechny zápasy Atalanty a když se rozhádal s Gasperinim, tak jsem měl trochu obavu, jak ta sezona nakonec dopadne, ale teď bych se nebál tvrdit, že Atalanta je bez něho i silnější. Co se týče Iličiče, tak ten pravidelně potřebuje 3 špatné výkony, aby předvedl 1 skvělý. Zopakovat tu jeho loňskou genialitu bude už dost těžké.

Reagovat
cresposuper

Ten prvy gol

Reagovat
10

Muriel včera úplná exhibice, pak ještě ta jeho tyčka...R9 zpátky v lize, ale že mu to trvalo

Reagovat
Pipo123

Nj a proti AS hral jak totálne kopyto

Reagovat
cresposuper

Pritom ked som ho videl na Sigme za Sevillu, tak vyzeral, ze to ma za sebou. Nechapem, ako to Gasperini robi.

Reagovat
smazaný uživatel

Naživo vidět, jak on nebo třeba Banega ani nemají zájem udělat kdekoli krok navíc v jednom z nejlepších týmů LaLigy ...

Každopádně neskutečně se ještě zvedl.

Reagovat
10

on tak vypadal větší část kariéry asi mu to došlo konečně...

přitom kdyby měl trošku lepší přístup, tak by byl úplná špička, takový věci, co předváděl on v Udine, moc hráčů schopných nebylo...

Reagovat
cresposuper

Ja som par tyzdnov dozadu cital, ze to ma byt jeden z nasich cielov na leto. Na jednej strane v tejto forme by to bol rozdielovy hrac a dal by sa s nim hrat konecne normalny futbal, ale skor si myslim, ze zachvilu zas splasne

Reagovat
10

Je mu 30 let, stál by 30-40m? To je u něj dost risk.

Ono se nedá moc předpokládat, že by někdo dal raketu za Lautara, takový dealy se imho minimálně tohle léto dělat nebudou, pak by na něj asi prachy nebyly. Navíc na tu potenciální roli máte Alexise.

Reagovat
cresposuper

Je to risk, no, za tie prachy by som ho asi nebral. Ja by som predal Romelua, nie Lautara. Alexis je fajn, ale proti silnejsim superom uz casto nestaci, minimalne na poste utocnika nie. V idealnom svete by som nahradil Alexisa Aguerom, ale to je utopia

Reagovat
10

ty se asi moc neztotožňuješ s tím fotbalem, co hrajete, co?

Reagovat
cresposuper

Takto, ja nechcem spochybnovat fakt, ze vyhrat po 10 rokoch trofej je velky uspech, za to patri Contemu urcite palec hore.

Ale tiez je faktom, ze velku vacsinu sezony hrame mizerne, v LM sme hrali mozno horsie nez minulu sezonu, minimalne sme mali lahsiu skupinu. Ja si proste nemyslim, ze toto je nejaky dlhodobo udrzatelny sposob, ako byt uspesny a trosku sa obavam, aby buducu sezonu neprislo nieco podobne, ako v Conteho Chelsea. Vcera som tu pisal, ze hrame dva mesiace hovno, ale ked sa na to kuknem blizsie, tak okrem par tazkych zapasov (Juve, AC, mozno Lazio) ho hrame celu sezonu. Z poslednych 7 vyhier sme mohli mat pri troske smoly 0 a nikto by sa nemohol moc divit. A ked stastie za par zapasov odide, moze zase prist to, co na zaciatku sezony.

Mne proste nevadi pozerat sa na defenzivnu hru, ale ked je to takto nahodne a bez nejakej futbalovej kvality, tak si clovek moze celkom lahko domysliet, ze to nebude fungovat vecne.

Inak to, ze mame z top lig najviac bodov, svedci podla mna o nekvalite Serie A, nie o nasej kvalite. S tymito vykonmi by sme v sezone 16/17 boli prinajlepsom 4.

Podla mna by bolo idealne dohodnut sa s Contem na ukonceni spoluprace a predat Lukakua a skusit to postavit trosku udrzatelne, ale to zvlast v pripade scudetta nikto neurobi

Reagovat
smazaný uživatel

De Boer by mohol dostať ďalšiu šancu

Ďakujem, neprosím.

Reagovat
cresposuper

To co je za argument?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teda niečo k tomu šťastiu, ktoré sa tu tiež zvykne spomínať:

DID YOU KNOW?

Inter have hit the woodwork eight times in their last six league games, at least five more of any other side in Serie A since the start of April.

Taktiež aj Spezia mala šťastie, že z jednej strely počas celého zápasu dali gól Okrem toho im pomohla skvelá Handanovičova "forma" pri tej jednej strele za celý zápas. Alebo Neapol, že De Vrij s Handanovičom vymysleli taký gól, inak by tiež proti nám prehrali

Reagovat
cresposuper

Pozri si zahodene sance Parmy, Bergama, Bologne, Verony, zakrok De Vrij - Raspadori, tyc Politana, "faul" Faraoniho atd. Spezia bol jediny zapas za 2 mesiace, v ktorom sme dominovali.

Reagovat
smazaný uživatel

A ty si pozri zahodené šance Interu proti Donecku v obidvoch zápasoch LM. Alebo Hakimiho prihrávku dozadu v zápase proti Realu. To, že niektoré kluby proti nám nepremenili šance nie je náš problém, ale ich Po 10 rokoch konečne vyhráme titul a prerušíme 9-ročnú sériu titulov Juventusu, tak určite by som tu nešíril toľko negativizmu

K tomu včerajšiemu neuznanému gólu:

Video: why Faraoni's goal was correctly disallowed

https://www.football-italia.net/169721/video-why-faraonis-goal-was-correctly-disallowed

To, že ty by si ho uznal, už nie je problém Interu alebo Conteho. Mimochodom okrem hlavného rozhodcu tam boli aj ďalší rozhodcovia za VAR-om.

Reagovat
cresposuper

"To, že niektoré kluby proti nám nepremenili šance nie je náš problém, ale ich"

Bohuzial moc nechapes, o co mi ide - ze tie zapasy nevyhravame ani len naznakom nejakej dominancie, ale tym, ze "episodi chiavi" hraju v nas prospech. Je celkom naivne mysliet si, ze to bude fungovat donekonecna. Ano, so Sachtarom sme zahodili vela sanci, ale to moze byt ospravedlnenie proti Barcelone a nie proti superovi na urovni Sassuola.

K Faraonimu, vid https://www.gazzetta.it/Calcio/Serie-A/26-04-2021/serie-a-moviola-33-giornata-410479318903.shtml, argument s VARom je uplne mimo vzhladom k tomu, ku kolkym chybam dochadza aj napriek nemu.

Reagovat
10

Jsem rád, že to tady tak nevidím a nepíšu jen já.

Proto jsem i psal, že Conte trojskej kůň je, protože váš vývoj z dlouhodobýho hlediska spíš zastaví.

Ty výkony v LM nejsou náhoda, ten fotbal prostě není kompatibilní s tím, co se hraje v Evropě. To musí vidět kdokoliv, kdo vidí nějaký zápasy play off LM nebo ty lepší zápasy v jiných ligách, to je úplně jinej sport.

To, kam Conte ten tým herně degradoval pro tu trofej, je podle mě až nedůstojný.

Díky tomu ten titul Interu ani tak neprožívám, kdybyste měli projekt a hráli fotbal jako Atalanta a vyhráli Scudetto, tak by mě to hodně sralo, protože byste byli velkým soupeřem, takhle jsem do budoucna docela v klidu.

Reagovat
Eldarion

Reagovat
Jajinek

Je vidět, že jsi ještě bažant

Reagovat
smazaný uživatel

To upřednostnění Martíneze před Lukakem mě celkem zaráží. Ale to je mou averzí vůči tomu hráči. Jinak Agüero, to je jiná, ten by se mi taky líbil.

Reagovat
smazaný uživatel

Mňa to taktiež zarazilo, pretože Lukaku je kľúčovým hráčom, na ktorého ten Conteho futbal stojí.

Reagovat
smazaný uživatel

Dokud je Conte v klubu, bude to fungovat. Nevěřím, že by byl Lukaku schopný podávat takovou stabilní výkonnost pod jiným trenérem. I tak bych ho ale volil před Martínezem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cresposuper

Lukaku je platny do Conteho antifutbalu, ktory podla mna nedosiahne vyssie nez na scudetto v takto slabom rocniku. Lautaro ma naopak potencial hrat ulohu aj v nejakom time, co bude mat vyssie ambicie.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu rozumím, Conte vytvořil to, co se z Lukaka stalo. On je definicí Conteho hry. Dokud je v u týmu Conte, Lukaka bych nepouštěl, protože takový hráč je schopný pro něj na hřišti zemřít. Martíneze ale nezakousnu. On je pro mě to samé co Mertens, nejsem příznivcem jejich hry a počínání na hřišti, kulantně řečeno. Než mít jednoho nebo druhého v týmu, to bych si radši opálil hlavu letlampou.

Reagovat
smazaný uživatel

*neskousnu

Reagovat
cresposuper

tiez Lautara nemusim, ale kvalitu ma

Reagovat
smazaný uživatel

Gazzetta dello Sport

“Conte prevzial Inter na štvrtom mieste a 21 bodov od Juventusu. V prvej sezóne nastala revolúcia a od Juventusu skončil len o bod. V jeho druhej sezóne absolútne dominuje taliansku ligu a nad Juventusom má 13 bodový náskok. Naozaj obdivuhodný tréner, ktorý si zaslúži rešpekt.”

Reagovat
10

bože, to jsou sračky "absolútne dominuje"

Reagovat
Eldarion

Reagovat
noustres

Tak to nemůžeš brát vážně, taková vyjádření. Pár měsíců zpátky tu byly plky o směšném Interu co to nedá. Pak plky o východním "partnerovi" co je v podstatě ekonomicky v análu. Přitom každej střízlivej člověk ví jaká korporace to táhne a co z východu teče.

Reagovat
smazaný uživatel

Namazal si je na chleba

Reagovat
The Krupy

Reagovat
M11

Tak udajne Pirlo po sezone konci a vraci se Allegri

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
stuff

Kiezby!

Reagovat
GEGE

Neapol slušná fazona...my to 4 místo fakt nedáme

Reagovat
smazaný uživatel

Luxusní akce Correa

Reagovat
GEGE

nevadi...Bravo Fik

Reagovat
bobis21

Tak to dopadá když se defenzivní hráči rozhodnou zápasu nezúčastnit. Hlavně Tomori zatím úplně v lese.

Reagovat
smazaný uživatel

Za 1 kolo z 2.fleku na 5.

Reagovat
smazaný uživatel

Correa Correa

Reagovat
LesyJePan

Jasny faul Orsato

Reagovat
bobis21

Ten předchozí zase nevypadal jako ofsajd. Přijde mi že ty 2 situace posoudil naopak.

Reagovat
smazaný uživatel

Z opakovanýho záběru celkem průkaznej.

Reagovat
Eldarion

Koľko sme mali náskok na tretie Juve, 8 bodov? Celkom slušný pád...

Reagovat
Jajinek

Nevím no. Tak jsem si přečetl tuhle diskuzi a mám smíšené pocity.

Na EF chodím cca 20 let, takže mě mnozí znáte, že jsem celkem přísný kritik Interu, ale za poslední roky si myslím, že se tady to fanouškovství hodně proměnilo do pozérství.

Moc si vážím letitých přispěvatelů. Vážím si i Juventus sekce. Ano, vážím. Sice kluky neznám osobně, Bianca, 10ku, M11 ku, ale moc si jich vážím. Jejich odbornosti, zápalu, umění se vyjádřit a zformulovat názor. Nicméně mám někdy pocit, že ten fotbal kluci berete moc odborně na základě neúplných informací. Nedávno mě zarazila věta Bianca, že si s klidným svědomím dokáže říct, že tomu rozumí více, než současné vedení Juventusu. I když po přečtení mnoha odborných diskuzí z jeho úst na koncepci Juve, Ronalda a spol mu můžu dát za pravdu, protože to zní logicky, všechno to, co píše, pořád je to vyjádření hodně ambiciózní. Můžu si přečíst miliony článků, mít analytický mozek a trávit rozborem situace většinu života, ale stále to vidím hodně z dálky. Nevím, jestli jste někdy přičichli k řízení nějaké velké organizace, ale to co je vidět, klidně i směrem dovnitř, natož do mediálního světa, je možná tak 15% skutečných procesů. Bez přítomnosti uvnitř se strašně těžko dělá nějaká sonda.

No a teď to zkusím aplikovat na Inter. Dominik v podstatě napsal, že hrajeme celý rok hovno a 10ka dodala, že jsme jednomu titulu obětovali možná dlouhodobý vývoj klubu.

Jenže to je přeci to gró. Hraje se pro tituly. Ne pro zaškatulkování do dlouhodobé analýzy odborníků. Hraje se pro ten prožitek. A já si myslím, že je naprosto v pořádku, pokud se titulu něco obětovalo. Mě za ty léta nevadí, když hrajeme dole. Přežiju i to, když prohrajeme doma s Boloňou, když se občas vyhraje. Přece nebudu říkat, že Mourinho zničil koncepci Interu na léta dopředu, protože všechno obětoval Lize mistrů. I kdyby už Inter nikdy nic nevyhrál, za to madridské finále to stálo. Je to pro mě životní zážitek srovnatelný s fotkou s Jágrem z první řady zápasu NHL. Stejně tak letos, prostě si to užívám. Můžeme míc koncept a krásný fotbal jako Atalanta a vyhrát hovno. A nebo prostě vyhrát...třeba za cenu toho, že za rok skončíme na 4. místě. Ale já si prostě vyberu letos vyhrát. Nedějme z fotbalu jadernou fyziku.

Já osobně jsme nikdy nezlehčoval jakýkoli titul Juventusu. Naopak jsme připraven, že se bude zlehčovat ten náš. Špatné konkurence, vyhráli jsme proto, že Juve nemá trenéra, že mělo AC mnoho zraněných, protože Conte. Mě je vlastně úplně jedno, proč se ten titul vyhrál. Je to o tom pocitu vyhrát. Po těch letech, prostě vyhrát, být nejlepší. Ano, vidím chyby. Ale vidět je za každou cenu. V sezóně, kdy naprosto kralujeme, opravdu kralujeme? Tituly se nevyhrávají 6:3. Tituly se vyhrávají 1:0 nad Atalantou jedinou střelou na bránu. Výsledky o gól v polovině zápasů. Tituly se vyhrávají kabinou, týmem, nasazením, štěstím, radostí po každém gólu. To tam letos je. Nejsme banda neumětelů. Máme sezónu rozjetou na 90 bodů a nemáme konkurenci. Nebudu řešit, jestli je silná nebo slabá. Není a ten titul je zcela zasloužený.

Mě stačí málo ke štěstí. Nebudu si rvát vlasy, že jsme závislý na Lukakovi a že hrajeme většinou bez míče. Budu se kochat Lukakovou fyzickou silou a říkat si, jak jsem se v něm spletl. Budu mít radost z Hakimiho, prvního krajního hráče v Interu, který umí hrát fotbal od Maicona. Budu se radost z Barelly, z De Vrije, z letošního Škriniara. A budu se radovat dlouho a co nejblíže mužstvu to půjde.

Chápu konkurenci, že budou ten titul zpochybňovat a nemám jim to za zlé. Přečtu si tu kritiku rád, když bude věcná, upřímná a nebude to póza a věřím, že to tak většinou bude. Ale nebuďme skeptici jako Interisti mezi sebou. Nebuďme pozéři. Neříkám, abychom nekritizovali. Na kritiku bude čas. Ale pojďme si tu jenom užít. Vždyť o tomhle to je. Proto ten fotbal sledujeme. Abychom se za měsíc ožrali v Miláně s šálou, ne abychom si udělali analýzu, že množná za rok nevyhrajem. Na to bude čas.

Lombardie se posunula do žluté COVID zóny. Do Itálie stačí antigenní test. Včera tam otevřeli zahrádky, Za 14 dní obchody. Možná bodu na zápasech i lidi. Bude krásně. Pojeďme do Milána slavit s těmi davy, které budou. V restauracích, na náměstí, před stadionem. Já jedu, a to je jediné co mě zajímá.

FORZA INTER!

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Inter!

Reagovat
cresposuper

Uzi si Milano

Ja samozrejme nijak nespochybnujem, ze scudetto bude velky uspech. A je zasluzene, o tom ziadna. Ale prave kvoli tym rokom v srackach nechem, aby sme jednorazovo vyzdimali z toho timu vsetko a vratili sa spat tam, kde sme boli predtym. Naopak si myslim, ze mame jedinecnu moznost polozit zaklady nejakemu dlhodobejsiemu uspechu vzhladom na situaciu Juve, a bola by velka skoda to nevyuzit.

Ja si teda trufam povedat, ze ta kritika je vecna, pouzivam konkretne vecne argumenty - slabe vyledky v poharoch, z velkej casti nahodne vyhry, herna neflexibilita. Ta porovnanie s Mourinhom je neferove, vyhrat triplettu je nieco uplne ine, vsak sme v LM vyradili jeden z najlepsich timov v dejinach futbalu.

Reagovat
snuff24

WOW ...Tleskám je to nádherně napsané Musím přiznat, že mě tvůj text vážně dojal a chytl za srdce.A je to přesně tak jak říkáš je plno klubů co hrají nádherný fotbal bez výsledků, ale každý si nakonec stejně zapamatuje jenom vítěze a další okolnosti ? Ty vem čert. Takže jebat hejtery a pojďme si pro scudetto FORZA INTER jo a užij si to osobně v Miláně

Reagovat
smazaný uživatel

Užij si výlet, tiše závidím. A pořádně se ožer.

Reagovat
smazaný uživatel

Jardo, je to o úhlu pohledu. Tak jako mluvíš o té těžké sondě bez přítomnosti uvnitř, což je legitimní a já ta rozhodnutí na konci dne nedělám, dělají je ti pánové v Turíně, tak úplně stejně důležité je, aby ti pánové nezabředli do toho svého uzavřeného světa a vnímali celek. Poslední 3-4 roky jde stranou kultura klubu. Peníze na prvním. To je přesně ten důvod, proč Superliga dostala na prdel. Vždyť se stačí podívat to, co teď vyhlásil Gravina. Itálie je hrdá a tvrdohlavá. Ač je sever Itálie podstatně otevřenější a liberálnější než jakákoliv jiná zákoutí země, pořád je to Itálie. V úhrnu konzervativní země, kde je fotbal náboženstvím. Ta historie se opakuje pořád dokola, v Juve je to krásně vidět. Nemůžeš tvořit tým a kulturu v něm, pokud nestojí na pevných italských základech. A to je to, proč chci Paraticiho a Nedvědovu hlavu. Byznys je sakra důležitý, ale nemůžeš ignorovat to, jaká je historická kultura firmy a přinášet do ní za každou cenu nové prvky a zahraniční manýry. Aktuální směřování a vývoj globalizace mě děsí. Je důležité používat nové technologie, přístupy, návody, postupy, ale jedině proto, že chci pomoct k růstu a ne ke změně identity. Když od stolu rozhodneš, že se změní to, to a to a nepodíváš se na to perspektivou těch lidí, které ty změna postihne nejvíce, tak si předem prohrál. Dřív nebo později tě to dožene.

A k té aroganci vůči Paraticimu s Nedvědem. Když mi někdo řekne, kdokoliv, že má projekt, kde chce stavět tým kolem 36letého frajera, a je mi jedno jestli je to Ronaldo nebo Jágr, tak je nekompetentní. Něco jiného je to u Bradyho nebo Lebrona. Zatímco Ronaldo a Jágr jsou závislí hodně na svých spoluhráčích, na Bradym a Lebronovi jsou závislí druzí, protože oni jsou v rolích, kdy ty týmy můžou pozvednout a hra na nich zásadně stojí individuálně. Ronaldo tým nikdy individuálně nepozvedne, hra na něm nestojí a týmu nevrací to úsilí, které na něj musí tým vydat. A může být sebeatletičtější a mít třeba jen tři procenta tuku. Nikam to nepovede.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale on ten můj pohledu souvisí s tím, co píšeš dál. Ono je něco jiného obětovat cosi pro potěchu jednotlivce a obětovat něco jiného pro to, kam bude směřovat firma. Podle mě jste udělali dobře s tím, co jste provedli s Contem. Podle mě má smysl ho ještě rok dva podržet a pak se rozejít. Navázat na to, co on započne a přivést pak člověka, který tomu dá na dalších pět let směr. V tuhle chvíli jste na začátku a má smysl mít dvou tříletý plán. Ale ve druhém roce už musíš přemýšlet o tom, co přijde poté a přijít se čtyř nebo pěti letým plánem a pak to dál udržovat. V tomhle smyslu mě nejvíce baví Bayern. To je klub s nejlepší navazující koncepcí na světě. V tomhle aspektu Němce obdivuju. A Conteho aktuální hon za titulem byl důležitější než nějaké snažení v LM. Inter si musel získat hrdost doma, aby mohl jít do Evropy s většíma koulema. Conte je výborný startupista. Stejně tak mělo smysl i tehdejší Mourinhovo počínání. To byl konec jedné etapy. Problém byl v tom, že si tehdy vedení neuvědomilo, že je konec a je potřeba se hnout z místa a tak jste hezkou chvíli přešlapovali. My tohle období měli po Calciopoli, kdy jste vládli. Vláda Secca, Gigliho, Blanca a točení koučů byl průšvih.

Jinak bych si nedovolil třeba zlehčovat váš titul. Přeju vám ho, protože vím, že to může konkrétně Juventusu jedině pomoct. Ať už zdravým naštváním a vrácením zpátky do reality nebo vykopáním těch šašků z vedení. Občas musíš obětovat bitvu, abys vyhrál válku. Se zraněními a covidem se potýkali všichni. To jsou pro mě jen výmluvy.

"Tituly se nevyhrávají 6:3. Tituly se vyhrávají 1:0 nad Atalantou jedinou střelou na bránu. Výsledky o gól v polovině zápasů. Tituly se vyhrávají kabinou, týmem, nasazením, štěstím, radostí po každém gólu. To tam letos je. Nejsme banda neumětelů. Máme sezónu rozjetou na 90 bodů a nemáme konkurenci. Nebudu řešit, jestli je silná nebo slabá. Není a ten titul je zcela zasloužený." - tohle podepisuju tučným písmem.

Užij si tu jízdu. Oslavy titulu jsou krásný a po dekádě sucha budou v Miláně určitě fantastický.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jajinek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
zurix_new

Užij si oslavy

Reagovat
Dejwa

Reagovat
sinter

pózerství, ale inak

Reagovat
el Principito

užij si oslavy v Miláně, Jardo. A na ty "rádobyodborníky" z řad fanoušků Juventusu se z vysoka vyser, ať jim klidně prasknou čuráci ve švu, že prosrali šanci na 10 titulů v řadě a že je o to připravil zrovna Conte tím ti to vůbec nenech zkazit ...

Reagovat
raduinho

Reagovat
Morgue

Jsem unaven z toho co AC předvádí posledních 10 kol. To je marnost nad marnost. Budu překvaený pokud se to nějak zesmolí a budeme v první čtyřce. Co se v tom týmu sakra dějě?

Reagovat
bobis21

Vzhledem k losu podle mě bez šance. V současné formě jsou body proti Juve a Atalantě venku utopie a ostatní zápasy budou taky problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Čiro Čirůzo Tragikomedie od AC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele