13. kolo
19.12.2020 15:30 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Eren Dinkci (© AFP)

Brémy díky gólu ze samotného závěru zápasu porazili Mohuč

Svěřenci kouče Kohfeldta tedy ukončili sérii čtyř po sobě jdoucích porážek a v tabulce si polepšili na čtrnáct bodů. Oproti tomu die Nullfünfer podeváté prohráli a na první nesestupovou příčku ztrácejí pět bodů.

Kapitán hostujícího celku Theodor Gebre Selassie nastoupil ke svému jubilejnímu 250. utkání, čímž vyrovnal rekord v počtu bundesligových duelů v tomto klubu, co se fotbalisty s neněmeckým pasem týče. Na stejnou metu dosáhnul už jenom legendární útočník Claudio Pizarro. Nicméně toto střetnutí naopak rozhodnul debutant.

Borci ve službách celku z hanzovního města si během úvodní pětačtyřicetiminutovky připsali čtyři dobré příležitosti. Marco Friedl, Maximilian Eggestein neuspěli, stejně jako Joshua Sargent, který to zkoušel hned dvakrát. Oproti tomu pozornost Jiřího Pavlenky vyzkoušeli Edimilson Fernandes a Robin Quaison. Také se neprosadili, takže do šaten se šlo za nerozhodného stavu.

Po změně stran tempo hry výrazně opadlo. Naopak přibylo nepřesností a osobních soubojů. Žádný festival pozoruhodných příležitostí se nekonal. Nepochybně se jednalo o jednu z nejméně atraktivních bundesligových partií, jaké byly od září do prosince roku 2020 k vidění. Přesto se nakonec jeden gól zrodil.

Postarali se o něj dva střídající hráči. Obrana nechala Tahitha Chonga odcentroval z pravé strany před bránu, kde si na balon počíhal Eren Dinkci, jehož hlavička zapadla přesně k pravé tyči - 0:1. Čerstvě devatenáctiletý forvard, reprezentant Německa do dvaceti roků, se v nejvyšší soutěži prosadil vůbec poprvé. A hned tím svému týmu zařídil tolik potřebný tříbodový zisk.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele