Další články

Velký den pro Leverkusen, chceme další trofeje, řekl Alonso po zisku titulu

Kouč Leverkusenu Xabi Alonso po zisku premiérového německého titulu v klubové historii měl pro své svěřence jen slova chvály. Podle dvaačtyřicetiletého Španěla je Bayer mistrem zaslouženě, navíc po výjimečné sezoně, během které zatím neprohrál jediný zápas.

Keïta odmítl odcestovat na zápas a půjde na kobereček. Špiní mojí image, brání se záložník

Zcela rozlišné příběhy včera zažily Leverkusen a Werder. Vzájemný zápas obou týmů uzavřel 29. kolo německé nejvyšší soutěže a měl dohru - domácí slavili mistrovský titul, Brémští pro změnu budou řešit Nabyho Keïtu.

Livesport Focus: Nejpřekvapivější mistři aneb 5000:1 na Lišky, král Giroud a sprintující Vlci

Německá Bundesliga má po dlouhých 11 letech panování Bayernu Mnichov nové krále. Jsou jimi fotbalisté Bayeru Leverkusen, jimž se přitom na začátku tisíciletí začalo kvůli jejich nemohoucnosti vyhrát jakoukoliv trofej, i když k ní měli blízko, přezdívat Neverkusen.

Dvanáct českých podpisů na Meisterschale: Od triumfu Kadlece k triu z Leverkusenu

Bundesliga oslavuje svého nového krále. Letitá nadvláda Bayernu je u konce, Leverkusen se definitivně stal mistrem po nedělním vítězství nad Brémami. A německá nejvyšší soutěž také poznala nové české mistry, v pořadí osmého, devátého a desátého. Před ním se radovalo sedm Čechů z Meisterschale, naposledy tomu bylo v roce 2009. Dva z nich slavili triumf dvakrát.

Neverkusen neexistuje. Pět důvodů, proč Bayer po jedenácti letech sesadil Bayern

Neverkusen již neexistuje. Bayer Leverkusen získal první německý titul v klubové historii. Dovedl jej k němu trenér Xabi Alonso (42), který převzal tým v minulé sezoně na předposlední příčce. Nyní s ním slaví první cennou trofej. Co k tomu španělského trenéra a Bayer dovedlo?

Bundesliga - souhrn 29. kola: Leverkusen je německým mistrem

Stylově zakončil Leverkusen své mistrovské tažení, za celou sezonu zatím neprohrál ani jeden zápas a dnes nastřílel pět branek Werderu. U konce je tak dlouhodobá nadvláda Bayernu Mnichov.

Coman je znovu mimo hru, může přijít i o mistrovství Evropy

Francouzský reprezentant Kingsley Coman (27) bude Bayernu Mnichov chybět několik týdnů, včetně středeční odvety čtvrtfinále Ligy mistrů proti Arsenalu, poté, co si při sobotní výhře 2:0 nad Kolínem nad Rýnem poranil stehenní sval.

Bundesliga - preview 29. kola: Leverkusen v očekávání

Leverkusen proplouvá sezonou jako nůž máslem a dnes může ukončit čekání na trofej. Bayer hostí Werder a pokud vyhraje, získá mistrovský titul.

Leverkusen se žene za bundesligovým titulem i neporazitelností, Alonso týmu věří

Bayer Leverkusen, který v neděli hostí Werder Brémy, dělí od zisku premiérového bundesligového titulu jediná výhra. Svěřenci Xabiho Alonsa však před sebou mají ještě další cíl - neporazitelnost. Té zatím v německé lize nikdo nedosáhl. Důležité je však pro Alonsa a jeho tým nejprve zvládnout poslední krok a titul oslavit nejlépe už v neděli před svými fanoušky.

Kovář si splnil sen a vyhlíží první trofej. Všichni se těší, popisuje atmosféru

Moc práce neměl, na jeho branku letěla jediná střela. To ale nic nemohlo změnit na tom, jak byl gólman Matěj Kovář šťastný. Jeho Leverkusen protáhl po výhře 2:0 nad West Hamem ve čtvrtfinále Evropské ligy sérii neporazitelnosti a český brankář si to užíval.

Nübel prodloužil v Bayernu, do Mnichova se ale vrátí až za dva roky

Kariéra Manuela Neuera se pomalu chýlí ke svému konci a Bayern Mnichov má jasno o tom, kdo se stane budoucí jedničkou mezi tyčemi bavorského klubu. Důvěru podle všeho dostane Alexander Nübel.

Ozvěny z Bundesligy: Už pět sezón. Jak se Union během let mění?

Union Berlín působí v 1. Bundeslize nepřetržitě od roku 2019. Dlouhou dobu jen udivoval a stoupal výš a výš. Až v probíhající sezóně se zastavil. K tomu si zvyká na výdobytky svých úspěchů. Ne všechny jsou ale klubu a jeho fanouškům po chuti.

Gnabry je znovu na marodce Bayernu, nestihne odvetu čtvrtfinále Ligy mistrů

Bayernu Mnichov v nadcházejících zápasech nebude k dispozici Serge Gnabry, jenž si z úvodního duelu čtvrtfinále Ligy mistrů s Arsenalem (2:2) odnesl zraněný stehenní sval. Německý reprezentant kromě jiného vynechá domácí odvetu s londýnským klubem.

Bochum bude zachraňovat kouč juniorského týmu Butscher

Bochum bude o záchranu v německé bundeslize bojovat po odvolání Thomase Letsche s koučem svého výběru do 19 let Heikem Butscherem. Do funkce povýší dočasně pro zbývajících šest zápasů sezony. Klub to uvedl na tiskové konferenci.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele