základní část, 18. kolo
12.12.2021 15:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Skvělý Bah zařídil vítězství sešívaných nad Boleslaví

Slávisté své dva zásahy vtěsnali do devíti minut. Nejprve se v 31. minutě prosadil Bah a ve 40. minutě stejný hráč připravil gól pro Stanciua. Slavie zůstává první v tabulce, Škodovkáři jsou osmí.

Utkání začalo v poklidném tempu a podle očekávání se u míče ohřívali především domácí slávisté. Většinu času se tak hrálo v blízkosti gólmana Šedy, kde sešívání pohlednými kombinacemi chystali nebezpečné akce. Aktivní byla především pravá strana s rychlým Bahem. V 19. minutě se však do skvělé pozice dostal Ladra, který využil kvalitního týmového presinku.

Mladoboleslavský záložník, ale šanci totálně zazdil. Sešívaní sice měli mnohem více ze hry, ale nedařilo se jim otevírat hostující obranu a působili chvílemi lehce bezradně. Na vině možná byla i únava po úspěšném čtvrtečním utkání s Unionem Berlín.

Vše se ale změnilo ve 31. minutě. Suchý fauloval Schranze a ze zákroku si odnesl krvavý šrám. Při bránění následné standardky tak nebyl k dispozici, což se dost možná stalo hostům osudným. Stanciův centr totiž proskotačil prostředkem kolem hráčů Boleslavi a nekrytý Alexandr Bah v pohodě dopravil míč do sítě. 1:0

Hned vzápětí zkolabovala komunikace Šedy s jedním z obránců, čehož chtěl využít Kuchta a šikovně si míč přebral obloučkem. Ke své smůle ale už nestihl zakončit do prázdné brány. Nelitoval ale dlouho. Ve 40. minutě Bah senzačně předskočil Ewertona, navedl si míč na střelu a nezištně vybídl po pravici čekajícího Stanciua a ten bez problému zavěsil pod víko! Bah tedy zatím dnes s bilancí 1+1. 2:0 pro domácí.

Do druhé půle šli hosté přeci jen o dost aktivněji než v dosavadním průběhu, ale jejich kvalitně vypracované akce často končily nepřesnou přihrávkou, takže Mandous mohl být i nadále v klidu. Trenér Jarolím se rozhodl sáhnout do sestavy a za velkého potlesku tribuny stáhl slávistickou legendu Milana Škodu, kterého nahradil Daniel Fila. A impuls zřejmě pomohl, protože v 55. minutě se do velké příležitosti dostal po Ladrově pasu Mašek, jenže Mandous prokázal své kvality. Slávisté ale očividně trochu ztratili drajv a hosté se blížili vyrovnání. Krátce na to ale mohl být vyloučen Marek Suchý, který nejprve zkosil Kuchtu, za což dostal žlutou kartu a po chvíli sestřelil unikajícího Olayinku. Sudí byl ale ke stoperovi Boleslavi velmi milosrdný.

Po hlušší pasáži se v 70. minutě objevil v tutovce Schranz po výborné práci Baha s Lingrem. Slovenský šutér, ale zblízka Šedu nepřekonal. Po chvíli na to si Fila ve vápně výborně obhodil obránce, ale tváří tvář Mandousovi zazmatkoval a ze skvělé příležitosti nic nezískal. Prakticky ihned naopak domácí hezky zakombinovali a po přiťuknutí Lingra střílel ve vápně Olayinka, jenže příliš slabě. Hra získala na tempu a v 82. minutě nebezpečně na zadní tyč pálil Hlavatý, jenže Mandous se své další nuly nechtěl vzdát. Krátce poté střílel hned dvakrát střídající Madsen a pořádně protáhl gólmana Šedu. Další šance už utkání nenabídlo a Slavie tak především díky výbornému prvnímu poločasu vyhrála 2:0.

Autor: David Ullrich / O2tv.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Alan

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

2,26-3,87. Jeden z těch 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Pardon 3,26-3,87.

Reagovat
smazaný uživatel

Upraveno na 3,33-3,91. Vyšel ten vyžší, přesně o 2 goly.

Reagovat
standa91

pohodička 4:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele