základní část, 26. kolo
20.03.2022 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lingr opět spasil Slavii. Pražané porazili Budějovice a stáhli ztrátu na Plzeň

Sice poněkud bolestivě, ale přece jen Slavia zvedla rukavici hozenou Plzní a stáhla náskok svého konkurenta v boji o titul. Sešívaní přemohli České Budějovice jedinou brankou vstřelenou čím dál důležitějším Ondřejem Lingrem a na vedoucí Viktorii hledí už jen s mankem jediného bodu.

Výhra nad Jihočechy se v Edenu nicméně nerodila snadno. Především v první půli toho Pražané směrem dopředu moc nevymysleli. V 11. minutě si chtěli pomoct penaltou, avšak obránce hostů Konda, jenž se v dresu Budějovic objevil vůbec poprvé v základní sestavě zahrál rukou ještě před pokutovým územím. Lingr pak následnou standardní situaci zahrál těsně vedle tyče do zámezí.

Po půlhodině hry se na pravé straně prohnal kolem Havla nevyčerpatelná baterie jménem Sor. Jeho přihrávka našla adresáta v osobě Lingra, ten ovšem tentokrát trefil bránícího všudybyla Kondu. Po změně stran už slávisté přidali víc pod kotel. Tři minuty po změně stran se v obrovské šanci ocitl Olayinka, Dynamo ale vynikajícím zákrokem podržel brankář Vorel.

Za dalších deset minut se však právě Vorel podepsal pod jediný gól utkání. Střelu Plavšiće zpoza pokutového území totiž strážce hostující svatyně vyrazil jen před sebe. Lingr pak potvrdil, že ve vápně jej zdobí instinkt zabijáka a dorážkou uklidnil do té doby nervózní sešívané.

Ještě klidněji mohlo být v táboře Pražanů pět minut před uplynutím základní hrací doby, avšak Sor se z otočky těsně netrefil mezi tři tyče. V nastaveném čase podnikli ojedinělý výpad také hráči Budějovic. Havel se natlačil před Hovorku a zakončil centr Brandnera, avšak gólman Slavie Kolář si připsal poměrně snadný zákrok a udrženým čistým kontem se rovněž podepsal pod důležité vítězství domácích.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (7)

Přidat komentář
Alan

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Proč mám vlevo dule pořád to zkurwené , zelené kolo????? Správa předvoleb????? Co ti buzeranti po mě ještě chtějí?????

Reagovat
Mass

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele