základní část, 2. kolo
31.07.2021 16:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Sigma přestřílela Pardubice a bere první tři body

I druhé utkání Sigmy přineslo pro nezaujatého fanouška atraktivní podívanou, tentokráte ovšem mohli být spokojeni i Hanáci. Proti Pardubicím totiž vyhráli 3:2. Na Vepřekovu trefu sice odpověděl Toml, po brankách Zifčáka s Hálou už ale jen snížil Solil. Zazářil Juraj Chvátal, jenž nahrál na všechny tři góly Sigmy.

Domácí se dokázali dostat do vedení už během úvodní desetiminutovky. Rohový kop totiž Chvátal nečekaně rozehrál po zemi, do balónu se opřel Michal Vepřek, jehož střela rozvlnila síť. Brzy mohl navýšit rozdíl ve skóre Beneš, tomu ale bránící hráč na poslední chvíli v zakončení zabránil. Na opačném konci hřiště se musel předvést Macík, jenž vyškrábnul Černého hlavičku.

Pak už se ale Východočeši mohli radovat a stejně jako v případě soupeře to bylo z rohového kopu. Čihák prodloužil centr na zadní tyč, kde situaci zavíral Martin Toml. Na jeho hlavu už čekala mimořádně jednoduchá práce v podobě trefení poloodkryté branky. Po necelých čtyřiceti minutách se Sigma mohla vrátit do vedení, Daněk ale s pěkným protiútokem naložil tristně.

V závěru první půle však přeci jen šla Jílkova družina do vedení. Chvátalův přetažený centr jak jinak než z rohového kopu našel horní část těla Pavla Zifčáka, jenž trknul míč za vyběhnutého Letáčka. A v nastavení ještě mohl zvýšit vedení Růsek, jenže sám před bránou nedokázal přesně hlavičkovat.

Po padesáti minutách jsme konečně byli svědky jiného gólu než z rohu. Olomoucký brejk šikovně vyřešil Chvátal, jenž našel za obranou Martina Hálu. Ten vybíhajícímu Letáčkovi nasadil jesle a mohl tak běžet za spoluhráči slavit. Hosté byli blízko snížení po třech čtvrtinách utkání, Tischler ale v tutové šanci zamířil do tyče.

V sedmasedmdesáté minutě přeci jen vykřesali naději. Na svou pravačku si navedl míč Tomáš Solil a následně pěkně vystřelil. Gólman na tuto přesnou ránu vůbec nezareagoval. Jelikož ale Pardubičtí ve zbytku utkání nikterak zvlášť soupeřovu svatyni neohrožovali, odešli ze zápasu bez bodu.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele