základní část, 20. kolo
06.02.2022 15:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Baník ovládl gólové utkání v Boleslavi

Dobrý konec podzimu, dobrý vstup do jara. Fotbalisté Baníku navázali na své výkony ze závěru první části sezony a v Mladé Boleslavi zvítězili 2:3. Dvěma góly se prezentoval Klíma a jeden přidal Kuzmanović, za domácí snižovali Hlavatý a Ewerton.

Na úvodní gól se ve městě automobilů nečekalo dlouho. Už ve čtvrté minutě se uvedla nová posila Slezanů Ekpai, jenž výtečně nacentroval na Nemanju Kuzmanoviće a tomu se povedlo uklidit balón do poloodkryté klece. Srovnat mohl ve dvacáté minutě Ewerton, jenže pálil nad.

Na opačném konci hřiště Ekpai neproměnil obrovskou příležitost, nicméně sudí po zhlédnutí opakovaných záběrů dospěl k závěru, že byl Douděrou faulován a kopala se tak penalta. Té se ujal Jiří Klíma, který s naprostým přehledem proměnil a zdvojnásobil vedení Baníku.

Zanedlouho mohl vsítit kontaktní branku Karafiát, jehož výtečná dalekonosná rána skončila na břevně. Do zajímavé situace se dostal také Ladra, proti němuž se blýsknul Budinský. Neuspěl ani Škoda z rohu, mnohem lépe už se dařilo Michalu Hlavatému. Ten se dostal k Ladrově vyražené střele a do prázdné brány balón snadno dorazil.

Jenže těsný rozdíl ve skóre neměl dlouhého trvání. Krátce po návratu ze šaten Fleišman odcentroval, Svozil vrátil míč do nebezpečného prostoru a odtamtud se podruhé v zápase prosadil Jiří Klíma. V dalších minutách chtěl být hrdinou Středočechů Hlavatý, který ovšem poprvé střílel vedle, podruhé nad.

Po hodině hry Budinský vyběhl daleko ze své svatyně, čehož se pokusem z opravdu úctyhodné vzdálenosti pokoušel využít Ladra. K úspěchu mu přitom stačil jen kousek. Naděje Boleslavi vysvitla o deset minut později. Fleišman ve vlastním pokutovém území atakoval Filu, po prozkoumání videa rozhodčí usoudil, že nedovoleně. Kopala se tedy penalta, kterou Ewerton v poklidu proměnil.

Bleskově mohl srovnat Pech, avšak Budinský jeho pokus vytěsnil na roh. Neuspěl ani Preisler, jehož prudká rána skončila těsně vedle. V samotném nastavení pak měl další příležitost k vystřelení bodu pro svůj tým Škoda, jenže po výborném Douděrově centru hlavičkoval těsně nad.

Baník tak udržel těsné vedení a po jedenácté výhře v sezoně se vyšvihl před Slovácko, které o víkendu nehrálo. Mladá Boleslav je nadále šestá.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Alan

2:1

Reagovat
fcb+mufc

1-3

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

King Banicek to da

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele