21. kolo
27.02.2021 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Beauguel vystřelil Plzni vítězství v Brně

Plzeň zvládla povinnost a domů do Štruncových sadů veze tři body z Brna. Nelze však říct, že by Západočeši soupeře z Moravy sfoukli jako svíčku. Výhru Viktorie vystřelil až ve druhé půli jedinou trefou Jean-David Beauguel.

Obránce Zbrojovky jakub Šural málem oslavil nedávný podpis nové smlouvy vlastním gólem, když v devatenácté minutě nešťastně tečoval přihrávku Kayamby do pokutového území, brněnský gólman Šustr ale stihl míč vyrazit na rohový kop. Tři minut poté již strážce domácí svatyně pouze sledoval, jak se Faltova rána ke štěstí Moravanů ztočila těsně vedle tyče do zámezí.

"Flinta" na svou šanci trpělivě čekala a málem šla do vedení ve 26. minutě. Plzeňský stoper Brabec po sražené ráně Hladíka jen potvrdil slabou formu z posledních zápasů, když zcela dezorientován hlavičkoval na vlastní svatyni, brankář Staněk však nečekaný pokus vlastního spoluhráče vytěsnil. Těsně před přestávkou měl na druhé straně příležitost ke skórování Šulc, jenže po vysunutí od Falty nezacílil před Šustrem přesně.

Dobývání obrany Zbrojovky se protáhlo až do 68. minuty, kdy Plzeň konečně nalezla skulinu. Po standardní situace Viktorie se míč vrátil před bránu k Beauguelovi, který se vytočil kolem svého strážce a tvrdou ranou překonal Šustra. Brno mělo svoji v podstatě jedinou šanci na vyrovnání v 79. minutě, kdy Moravec centrem vyhledal Šurala, ovšem jeho hlavička skončila přímo v náruči Staňka.

Na víc už se ale domácí nezmohli. Další gól naopak mohla přidat Viktoria. V hlavní roli účinkoval Ondrášek, jenž nejprve protáhl Šustra pokusem z úhlu, poté zase hlavičkoval po centru Ba Louy, avšak gólman Brna skvěle zasáhl. V samotném závěru si Ondrášek a Ba Loua role prohodili, jenže ani přízemní rána křídelníka z Pobřeží slonoviny neprošla za Šustrova záda. I tak se Západočeši po výhře posunuli v tabulce na šesté místo, Zbrojovka setrvává poblíž sestupového pásma.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele