2. kolo
30.08.2020 16:30 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Liberec nečekaně zostudil Plzeň čtyřmi góly

O obrovské překvapení se pod Ještědem postaral Liberec. Plzeňské Viktorii nedal sebemenší šanci a Západočechy zesměšnil čtyřmi zásahy. Viktoria tak po vypadnutí z Ligy mistrů zažila další velké zklamání. Slovan si naopak po brilantním výkonu, při němž favorizované hosty držel bezpečně na uzdě, připsal první body v sezoně.

Severočeši v týdnu oznámili příchod záložníka Berana na hostování ze Slavie, který se již proti Plzni objevil v základní jedenáctce. Spolu s ním nastoupil i uzdravený útočník Jusúf, který rovněž hostuje z kádru sešívaných. Místo tak tentokrát nezbylo na Barace s Matouškem. Kouč Viktorie Guľa podobně jako v předkole Ligy mistrů proti Alkmaaru nasadil na pravý kraj obrany Havla, vlevo zase místo odpočívajícího Limberského operoval Kovařík. O góly se měl starat ofenzivní trojzubec Ba Loua - Mihálik - Kopic.

Jenže vše bylo od úvodních minut jinak. Již ve čtvrté minutě ztratil hostující stoper Brabec v souboji s Hromadou míč, Pešek následně přenesl hru na Mosqueru, který přeloboval vybíhajícího brankáře Hrušku a poslal Liberec do vedení. Za dalších sedm minut se zase Jusúf snadno zbavil Hejdy a jeho zprvu nenápadná střela z dálky zapadla přesně k tyči - 2:0. Čtvrthodinu hrůzy si Viktoria naplno "užila" ve čtrnácté minutě. Její hráči opět jen přihlíželi akci Slovanu, kterou Beran vyšperkoval prostrčením v pokutovém území na Hromadu. Někdejší záložník Plzně pak propasíroval svůj pokus pod Hruškou až do sítě a ještě víc vyšperkoval euforii U Nisy.

Po bleskové kanonádě se Slovan přeci jen uklidnil, nadále ale nepouštěl soupeře do šancí. Ve 30. minutě navíc Hromada opět ohrozil Hrušku, který protentokrát ukryl jeho ránu v rukavicích. Krátce poté však dostala Viktoria zničehonic naději. Kalvach byl v šestnáctce Liberce faulován Mosquerou, což zprvu nebylo patrné. Přestupek proti pravidlům domácího hráče odhalil až videorozhodčí, jenž zároveň doporučil sudímu Fraňkovi odpískat pokutový kop. Ten bezpečně proměnil Čermák a snížil náskok Slovanu.

Šlo však o planou naději pro Západočechy. Ti totiž ani po prostřídaní nezatlačili Slovan do defenzivy, naopak deset minut po přestávce inkasovali počtvrté. Mizerně hrající Brabec při bránění Peška předložil balón pouze Mosquerovi, který jej z otočky pohotově napálil pod břevno. A Liberec byl nadále při chuti. Za dalších šest minut pálil Mikula do boční sítě, v 63. minutě zase Mosquera jen těsně nedosáhl na nabídku od Berana před téměř prázdnou svatyni a stejný hráč o čtyři minuty později vyhledal střídajícího Rabušice, jenž o fous minul bránu.

Hrůzostrašně působící hosté se ve druhém poločase dostali do zajímavé šance až v 79. minutě, kdy Kopic využil chyby Kačaraby, jenže po průniku z úhlu ztroskotal na gólmanovi domácích Nguyenovi. Strážce liberecké kasy si poradil i za dalších pět minut proti dělovce Kovaříka, kterou vyrazil. Slovan měl v nastavení ještě jednu šanci na zkompletování búra, Mara ovšem loboval až příliš.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
kecipep

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Marv

3:1

Reagovat
boryland

0:1........Havlis...........

Reagovat
ondrasch77

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole Liberec jede bomby, proti ocividne rozladene Plzni. V 13. minutě uz 3:0. Slovan doma Plzen neporazil 13 let. Ex klokan Mosquera po prvni peknem golu pustil i slzu. Yusuf to taky trefil necekane dobre. Hoftych asi Slavii B opet dobre nakopne

Reagovat
smazaný uživatel

Liberec předvedl skvělý fotbal. Všichni "nechtění " Slavisté vypadají jako, že jim Liberec skvěle sedl a předvádjí výborné výkony. K tomu výborn hrající Pešek, Mara, Koscelník, ....

Trochu mě udivuje, že Jakub Pešek není ani mezi náhradníky pro reprezentaci, protože výkony, které předváděl na konci minulé a předvádí na začátku této sezony si o repre určitě říká a kdyžsi představím, že je tam třeba Hušbauer, tak mi to přijde dost nefér vůči Peškovi.

A lže si jednadvacítka dovolí takový luxus nepovolat Berana, to je mi teda taky záhada. Talentovanější 10tku náš fotbal v současněj době snad nemá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele