17. kolo
17.02.2021 14:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Zlín zahodil penaltu a body nesebral ani v Liberci

Zlínské čekání na výhru se protáhlo již na devět zápasů v řadě. Moravané v dohrávce nestačili na Liberec, který přitom dlouho přehrávali. V druhém poločase se ale Slovan prosadil ze standardní situace, hosté naopak neproměnili pokutový kop.

První šanci si ve dvanácté minutě vypracovali fotbalisté Slovanu. Mosquera po chybě Fantiše vyhledal Rabušice, jemuž zakončení zmařil ve spolupráci s gólmanem hostů Dostálem bránící Simerský. O osm minut později zafungovala spolupráce domácích hráčů znova, jenže Rabušic hlavičkoval mimo tři tyče. Vzápětí pálil na druhé straně jen o fous vedle tyče Conde.

Ve 23. minutě se z přesného zásahu radoval útočník Zlína Poznar, veselí mu ale překazil sudí Berka, který zapískal správně signalizovaný ofsajd. Za dalších šest minut vysunul Janošek šikovně Fantiše, ten však v palebné pozici zbytečně hledal kolegy přes bránou, které navíc ani nenašel. Hosté se do přestávky více snažili o kombinaci, nicméně jejich snaha zůstala bez valného efektu.

Třináct minut po změně stran vyběhl liberecký brankář Nguyen proti Poznarovi, před kterým také odehrál míč, zároveň se ale při svém výletu zranil a později musel vystřídat. V 69. minutě už tak na hřišti neviděl vítěznou branku domácích, kdy Mosquera našel ze standardní situace Rondiće, proti jehož hlavičce pod břevno neměl Dostál nárok.

Zlín měl obrovskou šanci na vyrovnání čtyři minuty před uplynutím základní hrací doby. Mosquera totiž zahrál při rohovém kopu hostů rukou ve vlastním pokutovém území a Moravané dostali výhodu pokutového kopu. Poznar ale z jedenácti metrů trefil břevno a zahodil šanci svého mužstva na bodový zisk.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
tlaci

2:1

Reagovat
bourbon

co je to za debilní nadpis? bod by byl pro nás zlatý, 1:1.

Reagovat
ratusek

Proč hrají od 14:00

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele