15. kolo
16.01.2021 18:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Slavia proti Sigmě otočila a vstoupila do jara vítězně

Nebyl to jednoduchý zápas, přesto ho Slavia zvládla a do jarní části FORTUNA:LIGY vstoupila vítězně. Proti Olomouci prohrávala po trefě Breiteho, skóre však otočila díky trefě Kúdely a dvěma Kuchtovým zásahům na konečných 3:1.

Slavia nastoupila se dvěma novici v základní sestavě. Obrannou čtveřici před Kolářem ve složení Bořil, Hovorka, Kúdela doplnil na pravé straně dánský bek Bah, ve středu hřiště pak se Stanciuem a Oscarem naskočil navrátilec z hostování Hromada. Křídelní pozice obstarávali Sima s Provodem a na hrotu se představil Jan Kuchta.

Během úvodní desetiminutovky přišla jen jedna zajímavější situace. Po Simově sklepnutí prověřil Mandouse Bořil. Z úvodní trefy se ale překvapivě radovala Sigma. Kúdelova nepřesnost rezultovala v balón pro Radima Breiteho, jenž tváří v tvář Kolářovi uspěl a poslal míč mezi tři tyče.

Jen pár desítek sekund poté šel v pokutovém území k zemi Kuchta, což rozhodčí odměnil pokutovým kopem pro Slavii. Jeho exekuce se ujal Ondřej Kúdela, jenž zamířil na druhou stranu, než skákal Mandous, a díky tomu uspěl. 1:1.

Deset minut před přestávkou zahrával přímý kop Houska, balón si však bez větších potíží sebral Kolář. Na opačném konci hřiště přišla druhá penalta ve prospěch sešívaných, tentokráte po Houskově zákroku na Hromadu. Jan Kuchta se sice nechal Mandousem vychytat, k jeho štěstí se kulatý nesmysl odrazil zpět k němu a umístit jej do poloodkryté klece už nebyl těžký úkol.

Po hodině hry udeřil Jan Kuchta podruhé. Hromada odhlavičkoval míč do vápna, kde s k němu probojoval právě útočník červenobílých. Napoprvé se stejně jako před úvodní trefou přes gólmana neprosadil, dorážka už však slavila úspěch a na světě byl uklidňovací gól pro Vršovické.

Čtvrt hodiny před závěrečným hvizdem předal Yunis balón Chytilovi, který ale z malého vápna nedokázal ani zakončit. Krátce nato zahrávala standardní situaci Stanciu, k brance chybělo opravdu málo.

Sešívaní tak drží první místo v tabulce se šestibodovým náskokem na druhý Jablonec. Sigma se po dlouhé době propadla mimo elitní pětku, aktuálně je šestá.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele