16. kolo
23.01.2021 18:30 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Slavia po výborné druhé půli přehrála Karvinou

V prvním poločase se Slavia ještě hledala, avšak po změně stran se již sešívaný kolos rozjel a nedal Karviné šanci. Vítězství Pražanů ve Slezsku režírovali svými brankami Abdallah Sima, Jan Kuchta a Peter Olayinka. Za MFK nakonec pouze komseticky korigoval Vojtěch Smrž.

Domácí outsideři začali sympaticky první šancí ve třetí minutě. Ostrák vybojoval ve středu pole míč po souboji se Stanciuem, Smrž následně posunul merunu doleva na volného Twardzika, jeho zakončení z první ale mělo daleko k úspěchu. Slavia se směrem dopředu prokousávala ztuha. V sedmnácté minutě hlavičkoval po akci Bořila s Kuchtou Sima, v těžké pozici však nemířil přesne.

Ve 34. minutě už musel domácí brankář Bolek zasahovat, když jej po přihrávce od Oscara prověřil přízemní střelou Stanciu. To bylo s výčtu příležitostí v první půli v podstatě vše, nicméně po přestávce si sešívaní vše vynahradili. Tři minuty po změně stran ještě Stanciua vychytal Bolek, avšak v 51. minutě proletěl rohový kop rumunského záložníka pokutovým územím Slezanů, na zadní tyči pak Hovorka přiťukl balón Simovi, který již kulatý nesmysl dopravil za brankovou čáru.

Po hodině hry už hosté vedli o dvě branky. Hovorka získal při obranné práci míč, Provod následně vynikajícím pasem vyslal do úniku Kuchtu, jenž svůj úprk zakončil s chladnou hlavou střelou kolem bezmocného Bolka. V 65. minutě se Kuchta mohl radovat znovu, ovšem jeho těžký volej se mezi tři tyče těsně nevměstnal.

V 80. minutě se Karviná vrátila celkem zadarmo do hry. Holeš totiž ve vlastní šestnáctce fauloval domácího Čmelíka, což sudí Pechanec odhalil až při pohledu na videozáznam. Nicméně k nařízené penaltě se postavil Smrž, jenž tvrdou ránou překonal gólmana Koláře - 1:2. Jenže pět minut po Holešově zákroku utekl defenzivě domácích Sima, ten před bránou vyhledal Olayinku, který střelou do odkryté svatyně vrátil Pražanům dvoubrankové vedení.

Na rozdíl tří branek mohl ještě v nastaveném čase upravit skóre Musa, který po nevybíravém Bolkově výběhu proti Lingrovi střílel z dálky na opuštěnou bránu, radost z gólu mu ale na poslední chvíli zhatil navrátivší se Kokovas. Bolek pak za svůj kung-fu kop uviděl červenou kartu. Slavia po dalším úspěchu dál drží ligové vedení, Karviná zůstává těsně za první polovinou tabulky.

Autor: Ondřej Vaculík / O2 TV

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele