9. kolo
08.12.2020 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Jablonec slaví potřetí v řadě a dál stoupá tabulkou

Jablonec zvládl dohrávku proti Bohemians a v tabulce se posunul na dělené třetí místo. Výhru domácích vystřelili krásnými zásahy záložníci Robert Hrubý s Vojtěchem Kubistou. Hosté se zmohli na jedinou odpověď a zůstávají v dolní polovině ligového pelotonu.

Po úspěchu ve Zlíně učinil kouč Jablonce Rada v sestavě svého celku jedinou změnu, když absnetujícího Holíka zastoupil na pravém beku Haitl. Nevídaný výpadek gólmanů Bohemians nadále přetrvával, proto se i Na střelnici postavil mezi tři tyče brankář Kouba. V záloze dostal šanci Filip Hašek, naopak ani mezi náhradníky nefiguroval útočník Pulkrab.

Opatrný úvod narušila až akce domácího Pilaře z 20. minuty, při níž napálil ruku bránícího Köstla. Následný přímý kop si vzal na starost Hrubý a přesnou střelou k tyči, u níž přitom situaci monitoroval Kouba, poslal Jablonec do vedení. O vyrovnání se ve 27. minutě snažil Vaníček, jehož obstřel však vedle gólmana Severočechů Hanuše proletěl také kolem brány.

Záhy potkala Jablonec nepříjemnost, neboť autor úvodní branky Hrubý musel kvůli zranění střídat. Následně rozjel sudí Ardeleánu slušný mariáš a do přestávky udělil šest žlutých karet. Pět z nich inkasovali hosté, trenéra Klusáčka nevyjímaje. Těsně před koncem první půle znovu pálil nebezpečně Vaníček, jenže balón znovu proletěl pouze kolem tyče.

Po změně stran se hráči i Ardeleánu uklidnili. Platilo to zejména o domácích, kteří spoléhali na pevnou defenzivu. A když se v 68. minutě vydali do útoku, vsítili díky bombě Kubisty nádherný gól, čímž navýšili svůj náskok. V 86. minutě však obrana Jablonce zaváhala, dovolila hostům rychlou akci přes Vacka a Necida, kterou prostřelením Hanuše zakončil střídající Novák - 1:1.

Premiérový zásah mladičkého útočníka v nejvyšší soutěži však ve výsledku vyšel vniveč. Severočeši si již závěr utkání pohlídali a mohli oslavit třetí vítězství v řadě.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
ondrasch77

3:1

Reagovat
Mirek na tenisu

Ardeleanu opět úřaduje. Žlutá Kostlovi za ruku nastřelenou že 3 metrů. Místo přímého kopu navíc posunul o 5 metrů ke kase... Jeden z největších darebáků mezi sudími.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele