základní část, 14. kolo
26.10.2019 17:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Sparta doma výsledkově hladce porazila Bohemians

Pražská Sparta si po zaváhání v Teplicích spravila chuť. Odnesli to fotbalisté Bohemians 1905, kteří si do Vršovic odvezli příděl 0:4. Za domácí se trefili Kozák, Kanga, Hašek a Kaya.

První šanci si překvapivě vytvořili hráči z Ďolíčku. Podaný hodil do vápna svůj typicky dlouhý aut, Hůlka využil zmatku a zakončil. Heča musel míč vytěsnit nad břevno.

O minutu později se však prokázalo staré dobré přísloví "nedáš, dostaneš". Kanga na levé straně vysunul Martina Frýdka, který ve vápně přesným centrem našel jediného sparťana Libora Kozáka. Ten se štěstím levačkou propálil brankáře Le Gianga.

Poté však nastal útlum Letenských. Bohemians ohrožovali pokutové území domácích čím dál více, až si ve 25. minutě málem dal vlastní gól Michal Sáček. Jeho nouzová hlavička mířila do tyčky.

Ve 31. minutě však Sparta ukázala svou produktivitu. Adam Hložek si elegantně zpracoval dlouhý pas od Frýdka, potáhl balon až na hranici vápna, přenechal Kangovi, který ránou nártem navýšil skóre.

Po chvíli se však znovu ukázali Vršovičtí. Na centr Jindřiška si naskočil Pokorný, jehož hlavičku chtěl do brány uklidit Milan Havel. Bohužel pro "klokany" však trefil jen výborně chytajícího Heču.

Zkraje druhého poločasu se Sparta radovala potřetí, nadšení však posléze překazil VAR, který odhalil těsný ofsajd Kozáka, jež předcházel gólu Frýdka.

Po třech minutách se však domácí třetího gólu přeci jen dočkali. Akce znovu začala u kopačky levého obránce Frýdka, který hledal Libora Kozáka. Útočník Sparty patičkou sklepl pro Martina Haška, který pohotovou placírkou vymetl šibenici Le Giangovy svatyně.

Letenští byli nebezpeční i nadále, po centru Kangy však Hložek pálil z otočky jen vedle levé tyče.

V 71. minutě skóroval ve druhém zápase po sobě turecký stoper Semih Kaya. Ten si naběhl na výborný roh Martina Frýdka a prudkou hlavičkou se trefil k levé tyčce.

Hosté měli šanci alespoň na symbolickou branku. Vodháněl si však nedokázal balon dostatečně pokrýt a Heča mu jej uzmul.

V nastavení se ještě ke střele dostal Hložek, mířil však jen doprostřed brány a Le Giang si připsal snadný zákrok.

Sparta po výhře zůstává na sedmém místě, o bod za šestým Baníkem. Bohemians jsou jedenáctí.

Autor: Petr Procházka / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Filip236

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
FC Parma

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele