základní část, 18. kolo
01.12.2019 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Slávisté se trápili v koncovce, přesto Karvinou nakonec porazili

Po neslaném výkonu proti Teplicím se slávisté doma moc nepředvedli ani proti poslední Karviné, přesto jim to znovu stačilo k zisku tří bodů. Výhru sešívaným nakonec vystřelili Laco Takács s Milanem Škodou. Domácí tak stále vedou ligu s jedenáctibodovým náskokem, hosté ze Slezska nadále celou tabulku uzavírají.

Ve středu obrany Pražanů nahradil Frydrycha Takács, Slavii navíc chyběl v minulém kole vyloučený Masopust, díky čemuž se do sestavy dostal útočník Van Buren. Slezané před týdnem vydolovali cenný bod proti Plzni, a tak kouč Jarábek neměl jediný důvod pro změny v základní jedenáctce.

Po dvou minutách hry vyslal první střelu domácí Coufal, proti němuž zasáhl brankář MFK Pastornický. Krátce poté si Hušbauer narazil se Ševčíkem a vyrazil do pokutového území, odkud pálil do tyče. Poté tlak sešívaných trochu opadl, a tak po deseti minutách mohl zajímavě, leč nepřesně vystřelit i hostující Lingr. Po delší době měla Slavia velkou šanci ve 22. minutě, kdy po Hušbauerově sraženém pokusu zakončoval zblízka Van Buren, trefil však jen vyběhnutého Pastornického.

Ve 25. minutě rozehrál Hušbauer standardní situaci na hlavu Van Burena, který ale velkou šancí pohrdl a zakončil pouze do zámezí. Čtyři minuty poté si podobně zpoza pokutového území počínal také Stanciu. Po půlhodině hry se neprosadil ani Olayinka, jenž po centru Coufala hlavičkoval přímo do náruče Pastornického. Vzápětí vyslal další sporadický, a hlavně nepřesný pokus za hosty Smrž.

Ve 33. minutě už byla Karviná blíže gólu, avšak Janečka ze standardní situace nakonec těsně minul bránu, kterou hájil gólman Pražanů Kolář. Domácí si poté do přestávky vytvořili ještě několik náznaků šancí, gólu se však nedočkali.

Krátce po příchodu na trávník z kabin se ke střele uvolnil Bořil, našel však jen připraveného Pastornického. Duel totožných aktérů měl stejný výsledek i ve 49. minutě, kdy levý bek sešívaných zakončoval z ostrého úhlu. Tlak Slavie nadále sílil a v 63. minutě přece jen vyústil v branku. Stanciu rozehrál standardní situaci  na hlavu Takácse, jenž svým premiérovým zásahem za Pražany otevřel skóre.

Druhý gól mohl krátce po tom prvním přidat střídající Škoda, nejprve ale v obrovské šanci přestřelil a následně trefil Pastornického. V 69. minutě si brankář Karviné poradil i s přímým kopem Stanciu a minutu nato sice podruhé kapituloval. jenže Hušbauerův gól neplatil kvůli údajné hře rukou střídajícího Provoda.

Zejména na Stanciuovi byl vidět střelecký hlad, což rumunský fotbalista prokázal deset minut před koncem, kdy z dalšího přímého kopu mířil jen těsně nad Pastornického svatyni. Vzápětí si gólman MFK poradil s dalšími pokusy Stanciua i Hušbauera. A tak domácím v nastaveném čase pomohl kapitán hostů Rundić, jenž ve vlastním pokutovém území zahrál rukou a nařízenou penaltu s velkým štěstím proměnil Škoda, který uzavřel konečný stav duelu.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
ondrasch77

2:0

Reagovat
M1ck0

Aneb jak kopnout penaltu dvakrát po sobě na hovno a stejně jí dvakrát proměnit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele