o titul, 3. kolo
28.06.2020 19:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Slavia doma s přehledem smázla Jablonec

Slávisté si na domácí půdě hravě poradili s Jabloncem a i přes bujaré oslavy titulu jej porazili 4:0. Mezi střelce se dvakrát zapsal Musa, který se tak dostal do čela ligových kanonýrů, doplnili jej Masopust a Ševčík.

Domácí hráči jako by snad ještě titul neměli v kapse. Už v osmé minutě se totiž ujali vedení. Nicolae Stanciu parádním míčem za obranu našel nabíhajícího Petara Musu, který měl úlohu velmi snadnou a z první uklidil míč nechytatelně za Hrubého. Hlavní sudí ještě celou situaci narychlo zkonzultoval s videorozhodčím a branku uznal.

Pražané přidali druhou trefu ve 34. minutě. Musa se rozeběhl po levém křídle, nabil na hranici vápna Provodovi, jeho rána byla sražena, ale míč se odrazil pro jablonecké nešťastně ideálně pro Petra Ševčíka, který ho z první uklidil jednoduše do poloprázdné brány.

Před přestávkou se o slovo přihlásil i Jablonec. Na centr od rohového praporku naskočil Hämäläinen, který svou hlavičku zatloukl o zem tak, že mířila do šibenice. Brankář Markovič si připsal první velice dobrý zákrok a balon vyškrábl na rohový kop.

Zničehonic se za obranou hostů zjevil Musa, proti němuž včas vyběhl brankář Hanuš, který vychytal střelce Slavie ve veliké gólové šanci.

Po hodině hry už byli hosté zralí na ručník. Stoper Štěpánek si počínal hodně naivně. Místo toho, aby balon před Musou odpálil do bezpečí, se rozhodl v souboji upadnout a spoléhat na hvizd hlavního sudího. Ten ale faul neodpískal a Petar Musa tváří v tvář Hanušovi přidal svou druhou branku v utkání.

Coufal se uvolnil a ve vápně našel v další šanci Musu. Ten si zpracoval balon na prsa a vypálil. Jelikož střela nešla daleko od prostředku brány, dokázal brankář Hanuš zasáhnout.

V 65. minutě Pražané měli k dispozici volný přímý kop. Balon se po několika odrazech dostal k Bořilovi, který pálil z ostrého úhlu z bezprostřední blízkosti, ovšem brankář Hanuš se výborně přesunul a dokázal reflexivně zasáhnout.

Jablonečtí se prokombinovali až do veliké šance. Střílený centr z levého křídla na zadní tyči sklepával mezi tři tyče Pilík, jehož pokus výborným zákrokem na poslední chvíli srazil mimo Provod.

Jelikož se Jablonci skórovat nepodařilo, udeřila znovu Slavia. Nicolae Stanciu vymyslel další fantastický pas, za obranou Jablonce našel rozeběhnutého Lukáše Masopusta, jenž si poradil chladnokrevně a míč poslal nechytatelně k tyči.

Domácí měli zahrávat přímý kop, ale videorozhodčí zjistil, že se jedná o penaltu. Exekuce se ujal Petar Musa, který namířil ze svého pohledu do levé části brány, ovšem brankář Hanuš předvedl výborný zákrok a penaltu slávistickému útočníkovi lapil.

Slavia tak oslavila zisk titulu další výhrou, Jablonec je momentálně pátý.

Autor: Petr Procházka / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
vanGomm

Bez ironie.Ocenuji tvou neutuchajicí výdrž i když je to už ted o ničem.Snad ti to ted konečně vyjde

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
forma

Reagovat
Mass

Reagovat
forma

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele