základní část, 23. kolo
29.02.2020 14:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Plzeň klíčovou bitvu o popředí tabulky zvládla, v Jablonci zvítězila o gól

Plzeň dokázala naplno uspět na hřišti Jablonce, kde v loňském ročníku padla, a upevnila si svou druhou příčku v průběžném pořadí. Velmi dobře svěřencům trenéra Adriána Guľy vyšel první poločas, v němž zaznamenali hned dva přesné zásahy, a ačkoli jejich soupeř krátce po obrátce snížil, k další trefě se již neprobojoval. I tak zůstal v tabulce na třetím místě.

Pro mužstvo kouče Petra Rady představují Viktoriáni neoblíbeného protivníka. V předchozích osmi vzájemných zápasech s nimi padlo hned šestkrát, počtvrté za sebou přitom znovu nezískalo ani bod. Ačkoli střelecky bylo o něco aktivnější, v efektivitě zvítězila Plzeň. Tu může bezpochyby těšit fakt, že na Jablonec disponuje již osmibodovým náskokem.

Už od úvodních minut se oba týmy hnaly za první brankou. Do první šance se propracovali hosté, a to zásluhou Beauguela, jenž se ocitl ve velmi dobré střelecké pozici, nicméně napálil pouze boční síť. Na druhé straně se v 8. minutě osmělili též domácí, blízko ke skórování byl Kubista, avšak gólman Hruška proti němu vytasil reflexivní zákrok svou nohou.

Skóre se poprvé měnilo ve 23. minutě. Bucha pronikl středem pole, následně předal míč Čermákovi, který udělal ještě pár kroků směrem k pokutovému území a z jeho hranice chytrým, skrytým pokusem překonal brankáře Hrubého. Ve 32. minutě se snažil srovnat stav Pilík, standardku nerozehrál vůbec špatně, Hruška si ovšem nakonec stačil poradit.

Opravdu hůře se Jablonci dýchalo pět minut před přestávkou. Čermák sice byl v šestnáctce v obležení několika protihráčů, přesto stačil svou patičkou usměrnit merunu na volného Beauguela, balancujícího na hranici ofsajdu, a Francouz poté ve velké tutovce nezaváhal. Vstup do druhé půle se ovšem Plzni vůbec nevydařil a o slušný náskok záhy přišla.

Uběhly jen nějaké tři desítky vteřin od úvodního hvizdu sudího Rejžka, než se od levé strany podařilo Kubistovi vyslat povedený centr na zadní tyčku, odkud přes nedobře bránícího Limberského zacílil za záda Hrušky nabíhající Pleštil. Domácí ovšem v následujících okamžicích v ofenzivě spíše tápali a ani závěrečný tlak jim k sukcesu nepomohl.

V 67. minutě mohl naopak Kovařík poslat Západočechy do většího laufu, jenže z dobré pozice jen přestřelil bránu, Hrubého se snažil překonat taktéž Havel, nicméně jablonecký muž v rukavicích zasáhl včas. V 85. minutě mohl na druhé straně vyrovnat Doležal, svou hlavou ale Hrušku nepřekonal, a v závěru potom Doležal další slušnou šanci také neproměnil.

Autor: Patrik Sandev / idnes.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
boryland

0:1.........Bogy........

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
ratusek

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
FC Parma

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele