základní část, 10. kolo
21.09.2019 19:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Plzeň bez problémů získala tři body v Českých Budějovicích

Plzeňští fotbalisté už dozajista zažili těžší zápasy než ten, který sehráli na konec sobotního programu nejvyšší soutěže v Českých Budějovicích. Tam je do vedení před přestávkou dostali Krmenčík a Procházka, v závěru pojišťoval Chorý.

Po necelé čtvrthodině zahrozili domácí, a to tak, že pořádně. Havelka poslal do úniku Rabušice, jenž nedokázal propálit Hrušku. Z prvního gólu se tak radovali viktoriáni. Protiútok rozjel obranným zákrokem Brabec, na jeho konci posunul Hořava míč na Michaela Krmenčíka, jenž šikovně obstřelil Staňka.

Budějovický gólman si poté poradil s dalším technickým pokusem, tentokráte v podání Brabce. Na druhé straně nedosáhl Brandner na Kladrubského centr, Kopicova rána zpoza vápna zase nebyla dostatečně důrazná, aby Staňkovi nadělala větší problémy. Navýšit skóre mohl i Krmenčík, z otočky ale minul.

Povedlo se to až Romanu Procházkovi. Kovaříkův centr Havel tečoval jen ke slovenskému středopolaři, jehož rána překonala gólmana a zastavila se až o síť. Do poločasu mohl snížit Rabušic, stejně tak nebyli daleko od třetí branky hostů Kovařík a Kalvach. Ani jeden z nich neuspěl a do šaten se odcházelo s dvougólovým rozdílem.

Po pauze se Krmenčík nechal vychytat Staňkem, z následné dorážky neuspěl Kovařík. To bylo od viktoriánů na dlouhou dobu všechno, do šancí se ovšem nedostávali ani Jihočeši. Výjimkou byly dvě střely Havelky a Javorka, ani jedna však nebyla náročným soustem pro Hrušku.

Třetího gólu dosáhli plzeňští fotbalisté v nastavení. Do brejku se vydal Hořava, jenž nalezl Tomáše Chorého a ten přinutil Staňka kapitulovat potřetí a naposledy. Viktoriáni se tak v tabulce minimálně do zítřejšího derby dotáhli na Slavii, naopak Budějovice mají spolu s Opavou bodů nejméně.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
John Obi Mikel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele