základní část, 21. kolo
14.02.2020 18:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Budějovický válec pokračuje, vyšlápl si na Boleslav

Samotné vítězství Českých Budějovic nad Mladou Boleslaví v úvodním zápase jarní části není velkým překvapení, jeho snadnost už ano. Už po dvaceti minutách vedli Jihočeši 2:0 po brankách Čavoše s Havelkou, třetí a poslední gól vstřelil ještě před poločasem Schranz.

Jako první přitom musel do akce Drobný, který krotil Pudilův pokus po standardní situaci. Když hlavičkoval na druhé straně Sivok, zamířil moc vysoko. V patnácté minutě už ale Dynamo skórovalo. Čolić dával z pravé strany míč pod sebe, Javorkovi střela sice nesedla, za ním však číhal Patrik Čavoš, jehož sražená rána zapadla za Šedova záda.

Jen o několik minut později hostující gólman bravurně zlikvidoval Sivokovu hlavičku, na ránu Filipa Havelky už byl ovšem krátký. Mladý středopolař si navedl míč a bravurní padající střelou poslal balón o břevno do brány. Břevno trefil nedlouhou před poločasem i Havel, jenže ten potřebné štěstí neměl a jeho pokus se za čáru nedostal.

Pár okamžiků nato Šeda znovu zneškodnil Sivokovu hlavičku, tentokrát však vyrazil míč jen k Ivanu Schranzovi, jehož tvrdá střela z úhlu znamenala třetí gól. Po návratu ze šaten mohl srovnat Wágner, solidní příležitost ale spálil. Neujaly se ani Křapkova hlavička a na druhé straně Mršićova střela. Ta Čolićova už vypadala nebezpečněji, na poslední chvíli ji ovšem zblokoval Pudil.

A jelikož skórovat nedokázal ani z otočky Wágner, ani Havelka, zůstal rozdíl ve skóre tříbrankový ve prospěch Českých Budějovic. Ty se v tabulce dostaly před svého soupeře, dočasně dokonce na páté místo.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
FC Parma

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Ach tá Bolka... Zbavia sa ofenzívneho tria, ktoré v tejto sezóne nastrieľalo dokopy 31 gólov, aby potom do útoku vedľa Wágnera postavil z Plzne čerstvo zapožičaného záložník Janošeka, ktorý podľa štatistík nikdy predtým v útoku nehral... WTF?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele