základní část, 19. kolo
16.12.2018 15:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Plzeň na závěr podzimu získala tři body s Karvinou

Plzeň se s podzimní částí sezóny rozloučila zaslouženým vítězstvím. Proti Karviné dominovala především v prvním poločase, kdy ji do vedení poslal Kopic, náskok zvýšil Procházka. Gól naděj vstřelil v 68. minutě Ba Loua.

Plzeňští vstoupili do zápasu velmi nažhavení a v prvním poločase předvedli kolotoč. Po třech minutách se ukázal Chorý a po parádní zidanovce vyzval Kopice. Toho až na poslední chvíli zblokoval karvinský obránce Krivak. Netrvalo dlouho a Kopic se zjevil v další příležitosti, kterou už proměnil. Ze své levé strany ho našel přesným centrem na přední tyč Kovařík, Kopic se nemýlil a poslal míč za záda Berkovce.

Další tři solidní příležitosti měli Viktoriáni okolo dvacáté minuty. Nejprve se po Berkovcově zásahu proti Chorého střele dostal Čermák, kvůli ofsajdu ovšem nemohl v akci pokračovat. Poté nerušen vyvezl míč Hubník, k překvapení všech se odhodlal k technické střele, jenže ta skončila pouze mezi diváky. Stejně jako při úvodní brance poslal Kovařík centr do vápna, tentokrát si ho našel Čermák, jehož ránu z první na roh vyrazil Berkovec.

Chvilku po třicáté minutě už Plzeň vedla 2:0. Roman Procházka se ujal exekuce přímého kopu a nechytatelnou ranou překonal bezmocného Berkovce. Navázat se na něj snažil Limberský, jenž z hranice velkého vápna trefil spojnici hostující branky. Za tři minuty se levý plzeňský bek dostal do další příležitosti, tentokrát už proti jeho dělovce zasahoval Berkovec.

Těsně nad břevnem skončila povedená rána Kovaříka, na druhé straně se dostali vůbec k první střele hráči hostí, Gubův pokus zlikvidoval Hruška. Po velmi atraktivní první půli plzeňští vedli o dvě branky.

Ta druhá už byla výrazně nudnější. Dvacet minut před koncem se povedlo Karviné vsítit kontaktní gól. Na Gubův přesný pas za obranu si naběhl Ba Loua, který tváří v tvář Hruškovi uspěl a vykřesal pro Slezany naději. Pouze něco přes 5000 diváků si našlo cestu na toto utkání a ve zbytku druhé půle už neviděli žádnou velkou gólovou příležitost.

Viktorka se tudíž minimálně na den dotáhla na rozdíl jednoho bodu k vedoucí Slavii, na druhém místě bude mít přes zimní pauzu náskok minimálně devíti bodů. Naopak Karviná drží druhé místo od konce se stejným počtem bodů jako poslední Dukla. Na čtrnáctou Olomouc oba celky ztrácí čtyři body.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, o2tv.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
boryland

3:1..............Čermák,Hejdič,Kovárna...........

Reagovat
ondrasch77

Hejda je v trestu...

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
ondrasch77

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

klasika 2:0

Reagovat
FC Parma

1:0 (Chorý)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele