o titul, 5. kolo
26.05.2019 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Baník v Plzni remizoval a zahraje si o Evropu

Minimálně stejný počet bodů jako Liberec proti Jablonci potřebovala uhrát Ostrava v posledním kole v Plzni. To se jí díky výsledků 1:1 povedlo a vděčí za to především Procházkovi, který dokázal odpovědět na Pernicovu trefu a přinesl svému týmu účast v kvalifikaci o Evropskou ligu.

Hned z první větší příležitosti utkání padl gól. Rohový kop Viktorie rozehrál Hrošovský nakrátko tím, že přihrál balón Kovaříkovi. Ten se rozhodl odcentrovat do vápna a našel přesně hlavu Luďka Pernici, jenž si svým přesným zásahem připsal premiérový ligový gól v dresu současného zaměstnavatele.

Utkání mělo velký spád a první zákrok brzy okusil i Kozáčik, který kryl Hrubého střelu. Poté zase zahrozili domácí. Kayamba náramně vyslal do křídla Petrželu, jenž odcentroval před bránu, avšak Beauguelovi střela nesedla a nebezpečí bylo zažehnáno. O něco později pálil sám Petržela, jenže mířil mimo, stejně si vedl i v další šanci.

V závěru první půle přišla ještě jedna možnost na každé straně. Holzer se šikovně uvolnil, ovšem nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi, na druhém konci hřiště pláchl obraně Kayamba, nicméně ani on nezamířil přesně.

Po návratu z kabin se v obrovské příležitosti zjevil Hrubý, který zůstal nikým nehlídán, přesto si nedokázal se skákavým balónem poradit a Kozáčik si připsal jednoduchý zákrok. Za Plzeň byl velmi aktivní Kayamba, jehož dělovka minula svatyni hostů. Tu o něco později zachránil Laštůvka tím, že vytáhl pokus Kopice.

Kýžený vyrovnávací gól dal za Slezany neobvyklý střelec Václav Procházka. Diopův pokus ještě dokázal vytěsnit Kozáčik, úspěch neslavila ani první Procházkova dorážka. Ta druhá se však již uchytila a skončila v síti. Baník brzo mohl i vést, jenže Jánošovu střelu zlikvidoval Kozáčik. Díky prohře Liberce tak Ostrava končí na pátém místě a zahraje si proti Mladé Boleslavi o Evropu.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

hořava,chorý řezník out.. tak jestli failneme pohár, snad bude aspon bod z plzně a konečné 5 místo

Reagovat
smazaný uživatel

Chory je jako nahradnik a mame jeste Bakyho jako zolika

Havel nahradi Reznika

Pacinda ci Prochazka pujde misto Horavy

A i kdyby nesli tihle muze dat Vrba na nekoho z juniorky a stejne vyhrajem o tri branky

Reagovat
smazaný uživatel

Minimálně!

Reagovat
Shevchenko

Letos jste nás nepřehráli ani v jednom zápase, tak tichučko.

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smetos

Dneska bude asi na stadionech narvano...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele