základní část, 2. kolo
28.07.2018 17:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

SFC Opava - Fastav Zlín 1:2

Zlín zůstává po dvou kolech stoprocentní. Po skalpu Boleslavi uspěli Ševci také v Brně proti Opavě. Slezané se sice dočkali premiérového gólu v první české lize, ale na výhru to nestačilo. Utkání ovlivnila červená karta pro domácího Svozila z úvodu střetnutí.

Domácí k zápasu vyběhli ve stejné sestavě jako před týdnem na Letné při duelu proti Spartě. Kouč Ševců Michal Bílek postrádal zraněného útočníka Železníka. Do základní sestavy se tak dostal navrátilec z Plzně Poznar a střed zálohy vyztužil Podio.

První tutovku měli hosté ve třinácté minutě. Matejovův centr vyrazil gólman Šrom přímo k Traorému, jenže ten míč zblízka napálil vysoko nad břevno. Za minutu se odehrála situace, která výrazně ovlivnila chod zápasu. Džafić před pokutovým územím upadl po kontaktu se Svozilem, který dostal červenou kartu a musel předčasně do sprch. Zlín přesilovku využil za šest minut. Další Matejovův pas vzduchem umístil hlavičkou do místa určení Bartošák - 0:1.

Chvíli poté agilní Matejov vysunul do šance Džafiće, který trefil tyč. Oslabená Opava se poprvé osmělila po půlhodině hry, kdy Zapalač napálil odražený míč těsně vedle brány. Poté už se ale Slezané dočkali první branky v nejvyšší soutěži. Po rozehrávce přímého kopu prodloužil Kuzmanovićův centr Schaffartzik přímo k Puškáčovi, jenž zblízka nedal brankáři Dostálovi šanci. Útočník domácích tak zajistil poločasový remízový stav.

Devět minut po změně stran se ale Ševci radovali z druhé branky v utkání. Akce začala u výborně hrajícího Matejova, který přihrál Jiráčkovi. Střelu zlínského kapitána vyrazil Šrom pouze k Poznarovi, který z dorážky poslal hosty podruhé do vedení. V 65. minutě opavský Zavadil nejprve zatopil Šromovi, který pomalou přihrávku jen těsně uklidil před dotírajícím Beaugelem. Následně si na Jiráčkův centr naskočil Traoré a moc nechybělo, aby Slezané lovili pumlíč z vlastní sítě potřetí.

Další šanci na skórování měl osmnáct minut před koncem Jiráček, ale Šrom tentokrát dobře zasáhl. V závěru ještě mohl vyrovnat střídající Jurečka, ale Buchta skvělým obranným zákrokem zachránil Zlínu zisk tří bodů.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
kolouch

2:1

Reagovat
ondrasch77

2:1

Reagovat
remeslnik

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuju zase nějaký obrat 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele