základní část, 13. kolo
28.10.2018 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Severočeské derby bez vítěze, Jablonec remizoval s Libercem

Podještědské derby branku nenabídlo a oba severočeské celky se rozešli smírně. Utkání se neslo především v bojovném duchu. Ve druhém poločase měl Jablonec několik šancí na vstřelení gólu. Zahrával dokonce penaltu, jenže Považancův úmysl vystihl liberecký hrdina Nguyen.

Domácí jsou v poslední době rozjetí a trenér Rada tak málokdy zamíchá sestavou. Tentokrát se však odhodlal k jedné změně v útoku, když před Chramostou dostal šanci Ikaunieks. Slovanu chyběl v minulém kole vyloučený obránce Mikula, kterého nahradil Koscelník. Místo Kerbra se na hřišti objevil Pešek, jinak zůstala jedenáctka Liberce beze změny.

Derby začalo opatrně. Až v osmé minutě se osmělil vystřelit hostující Potočný, zamířil však doprostřed brány, kde byl připraven brankář Hrubý. Za dalších osm minut měl dobrou šanci Jablonec. Do centru z pravé strany se akrobaticky vložil Jovović, zakončení mu ale příliš nevyšlo a míč bez problému lapil gólman Slovanu Nguyen. Po půlhodině hry natáhl k ráně Pešek a jen těsně nezamířil k levé tyči Hrubého svatyně.

Po nepříliš atraktivní první půli se ani po změně stran nic moc na zajímavosti utkání nezměnilo a k vidění byl nadále především bojovný fotbal. Po uplynutí hodiny hry se k míči těsně před pokutovým územím dostal Trávník, jenž zamířil příliš vysoko. Jelikož si fanoušci domácích stále nemohli zakřičet gól, tak si alespoň zatleskali poté, co se na trávník při střídání dostal uzdravený útočník Doležal. K jedné z mála šancí liberce ve druhé půli se v 74. minutě dostal Ševčík, dopadl však podobně jako trávník několik minut předtím.

Čtvrthodinu před koncem dostal Jablonec velkou příležitost ke vstřelení branky. Trávník byl faulován ve vápně a rozhodčí Jílek nařídil pokutový kop. Nguyen však Považancovu střelu vyrazil. Za dalších deset minut se na útočný výlet vydal obránce Holeš, jenže ani on nezakončil přesně. Poslední obrovskou šanci měli domácí v nastavení. Při protiútoku nacentroval Masopust na Acostu, ale uruguayský záložník trestuhodně přestřelil.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
ondrasch77

3:1

Reagovat
oli9

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele