základní část, 30. kolo
27.04.2019 17:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Jablonec si bez potíží zajistil čtvrté místo

Přímý souboj o čtvrté místo po základní části a tím výhodu domácího prostředí ve vzájemném utkání v nadstavbě poznal jednoznačného vítěze. Jablonec se zásluhou Považance dostal brzy do vedení, později třikrát navyšoval skóre Doležal a dostal se již na třináct branek.

První náznak příležitosti přišel v podání domácích velmi záhy. Trávníkův skákavý centr z pravé strany však Hrubý odehrál k Laštůvkovi, ten míč v pohodě zpacifikoval. Asistenci si však Trávník připsal o něco později. Šikovně rozehrál přímý kop, na jeho centr si někam k penaltě vybíhal Laštůvka, avšak na míč nedosáhl a Považanec jej uklidil do sítě.

Netrvalo dlouho a mohlo být vyrovnáno. Holzerova přihrávka našla přesně Granečného, ten vedl míč z levé strany směrem na brankáře Hrubého, jenž reflexivně vytáhl jeho pokus na bližší tyč.

Poté začal tempo utkání udávat zase Jablonec. Vatajelova dělovka ze dvaceti metrů jen těsně minula břevno. Neuspěl ani Doležal, který po Trávníkové famózní individuální akci a přihrávce minul poloprázdnou bránu. Nakonec se nejlepší jablonecký kanonýr přece jen prosadil. Jovović v šanci z úhlu selhal, avšak jeho nepovedený pokus doletěl k Doležalovi, který jej jednoduše uklidil do brány.

Druhá půle začala vlažněji a necelé tři tisícovky diváků viděly první příležitost až v době, kdy do konce zbývala půlhodina. To Jánošovu skvělou přízemní střelu vytěsnil na roh Hrubý. Cestu za třetí trefou díky tomu měli volnou Severočeši. Obrana Baníku byla příliš vysunuta a toho náběhem využil Martin Doležal, jenž se v úniku nemýlil a obstřelem znovu překonal Laštůvku. Ten kapituloval již potřetí, aniž by si připsal proti nějaké předchozí střele zákrok.

Tuto bilanci zkušený gólman změnil ve velkém stylu. Přečíslení tři na jednoho vyvrcholilo Doležalovým pasem Jovovićovi. Laštůvka jeho střelu dobrým zákrokem zneškodnil, stejně tak Hübschmanovu dorážku. Jablonec hrál i nadále v klidu a vše vyústilo další šancí, při níž mohl Doležal završit hattrick. To by však musel Sobolův centr usměrnit mezi tři tyče.

Co nezvládl v této situaci, dokázal Doležal v nastavení. Poprvé v kariéře vstřelil tři góly v jednom zápase poté, co se jako první dostal k Sobolově centru na malé vápno. A svůj střelecký účet mohl ještě rozšířit, kdyby jeho prudká rána byly o pár centimetrů přesnější. To už mu ale vadit nemusí, Jablonec před nadstavbou navýšil svůj náskok na čtvrté pozici na šest bodů 

Autor: Martin Vejdělek / isport.cz, o2tv.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
ondrasch77

3:1

Reagovat
forma

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Mirek na tenisu

FC Baník Ostrava 04...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele