základní část, 13. kolo
27.10.2018 17:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Fastav Zlín - Sparta Praha 1:0

Zápasem dvou rozdílných poločasů by se dal nazvat duel mezi Zlínem a Spartou. Zatímco v prvním poločase měli více ze hry hosté, ve druhém se situace otočila a aktivnější byli domácí. Ti se nakonec radovali i z výhry, když jediný gól zápasu vstřelil v závěru Beauguel.

V první šanci zápasu se ocitli hosté. Šuralovu pobídku však dobře vyhodnotil Dostál a před Pulkrabem zasáhl. Ve 13. minutě po pasu Frýdka na Pulkraba znovu výborně zakročil zlínský brankář. O pět minut později Stanciu prudkou střelou těsně minul domácí svatyni. Na druhé straně se po přihrávce Jiráčka objevil v obrovské šanci Holík, ten ovšem na Nitu nevyzrál.

Ve 30. minutě se domácí obraně povedlo odvrátit míč těsně před Mebrahtem, který by jinak hlavičkoval do poloprázdné brány. Za pár okamžiků poprvé zahrozil Beauguel, jeho hlavička ale mířila mimo tři tyče. Hned z další akce nebezpečně střílel Civič, Dostál ale kvalitním zákrokem gól nedopustil. Ve zbytku úvodní čtyřicetipětiminutovky byli sice hosté aktivnější, ale do vážnější šance se už nedostali. I do druhé půle vstoupili lépe hosté, nicméně Chipciu z nadějné pozice nezamířil přesně. Domácí pak postupně převzali otěže zápasu, do šancí se ale dostávali sporadicky. Podiova střela zdálky netrefila zařízení. Na druhé straně se připomněl Šural, jeho pokus z otočky ale obrana srazila. V 70. minutě se k nůžkám odhodlal Beauguel, míč však skončil vysoko nad brankou Nity.

Čtvrthodinu před koncem se pěkně uvolnil Holík, ovšem i on přestřelil. Podiův pokus z voleje už byl nadějnější, ale ani proti němu Nita zasahovat nemusel. V 84. minutě se domácí fanoušci dočkali. Matejovův centr propadl až k Beauguelovi, tento francouzský útočník nezaváhal a chladnokrevně poslal míč do sítě. Hosté se už na odpověď nezmohli, a tak odjeli ze Zlína s prázdnou.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (4)

Přidat komentář
Filip236

1:2

Reagovat
boryland

1:1............

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele