základní část, 26. kolo
30.03.2019 15:00 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Zlín prohrál s Olomoucí a vypadl ze skupiny o titul

Zlín podruhé v řadě prohrál a vypadl z první šestky tabulky. Na domácí půdě sice předvedl sympatický výkon, ovšem žádnou ze svých šancí nevyužil. Branky střílela pouze Olomouc, která se po dalším zisku bodů opět posunula vzhůru, jen na dva body za dnešního soupeře.

V sestavě ševců se Holík posunul z obrany do zálohy, čímž uvolnil místo do Matejova. Ve středu pole operoval navrátilec a kapitán v jedné osobě Jiráček a o branky se měl starat útočník Vyhnal. Hostům chyběli vykartovaní Plšek s Nešporem, které nahradili Dvořák a Yunis. Po delší odmlce se do základní jedenáctky vrátil středopolař Falta.

Kouč Sigmy Jílek však musel již v deváté minutě poprvé střídat, když zraněného stopera Beneše nahradil Štěrba. O dvě minuty později poprvé vážně zahrozil Zlín. Džafić nacentroval na hlavu Vyhnala, jehož skvěle vychytal brankář Miloš Buchta. Hanáci drželi míč častěji na kopačkách, ovšem šance si v úvodu připisovali především domácí. V 22. minutě vypálil Jiráček, ke své smůle však nepřesně.

Za další dvě minuty měli ševci opět gól na kopačkách. Podiovu ránu vyrazil Buchta a z následné dorážky nedopravil míč do sítě Džafić. O dvě minuty si Vyhnalovu přihrávku málem srazil do vlastní sítě Zahradníček, ale Buchta na poslední chvíle zabránil pohromě. Z následného rohového kopu pálil nad břevno Bartošák.

Sigma začala hrozit až ke konci první půle. Nejprve se po přihrávce od Zahradníčka těsně netrefil Sladký. Ve 40. minutě potáhl Falta míč po levé straně, na jeho přízemní centr si naběhl Yunis, který šikovnou patičkou nečekaně poslal Olomouc do vedení. Domácím po změně stran chvíli trvalo, než se vzpamatovali z nečekaného zásahu. Až po hodině hry se k odraženému balónu dostal Bartošák, avšak jej napálil pouze do břevna.

V 62. minutě zase zahrozili hosté, když Yunis našel před bránou Dvořáka, jenž těsně minul. Za dalších sedm minut dopravil Zahradníček míč po přihrávce od Kalvacha do sítě, byl mu však odmáván ofsajd. Následně musel gólman Zlína Rakovan zasáhnout proti střele Dvořáka. V 74. minutě měl Zahradníček další slibnou příležitost, jenže přehodil vyběhnuvšího Rakovana.

Blízko vyrovnání byl v 79. minutě Hlinka, toho ale u tyče vychytal strážce olomoucké svatyně. Jinak ale odehrála Sigma závěr utkání velice zkušeně, držela míč na útočné polovině a nepouštěla protivníka k ohrožení vlastní brány. V nastavení navíc střídající Lalković pláchl Bačovi, Rakovan jeho první pokus vyrazil, ovšem z dorážky se již slovenský fotbalista nemýlil a pojistil vítězství Hanáků.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele