3. kolo
12.08.2017 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc 1:0

Po třech kolech má HET liga již jen jedno stoprocentní mužstvo. Je jím Viktoria Plzeň, která v souboji dvou vedoucích celků udolala Sigmu Olomouc 1:0. Vítěznou trefu zařídil střídající a především již uzdravený Václav Pilař.

Zápas ve Štruncových sadech sliboval ofenzivní partii. Olomoučtí už před zápasem dávali najevo, že se Plzně nebojí a chtějí s ní hrát otevřený fotbal. A taky že jo...

První šanci měli domácí, ale Krmenčík zahnaný až v příliš ostrém úhlu se neprosadil. Vzápětí na druhé straně využil své parametry Chorý a Hruška měl co dělat, aby zabránil inkasované brance. Sigma dál dobře kombinovala, ale musela se mít na pozoru, ve 14.minutě zakončoval Kolář a zasahovat musel Buchta. Ve 21.minutě se opět předvedli Hanáci a znovu to byl Chorý, který dělal defenzívě Viktoriánů velké starosti. Golman Hruška už byl dokonce překonán, balón si však cestu do sítě nenašel. Před koncem poločasu neuspěli ai domácí, jmenovitě Krmenčík, jehož volej Buchta zpacifikoval. Branku tedy první poločas nepřinesl.

Nerozhodný výsledek pochopitelně nevyhovoval domácím, pro které by byla remíza ztrátou. Ve 48.minutě se ještě museli bránit, když se do nadějné pozice dostal Texl, ale pak to zkoušel z dálky. Nejprve Hrošovský, proti kterému se vytáhl Buchta a krátce nato Kopic, ale zde scházela větší přesnost.

Přesně po hodině hry se Doosan Arena dočkala velké chvíle. Místo Jana Kopice zaujal již uzdravený Václav Pilař a netrvalo dlouho a rázem se přihlásil o slovo. V 63.minutě jeho třelu srazil Jemelka a jen o šest minut později už se Pilař gólově prosadil. Zemanův centr prodloužil na zadní tyč Krmenčík a Václav Pilař pohotově zavěsil!

Sigma chtěla co nejrychleji odpovědět a málem se to povedlo, Moulisovu přihrávku si div nesrazil do vlastní sítě Limberský. Viktoriáni si nejtěsnější vedení hlídali a v závěru zápasu Sigmu do ničeho nepustili. Konečnou výhrou 1:0 si upevnili vedení a dobře se naladili na zápas předkola Evropské ligy.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Houfi

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

uz tak brzky souboj prvniho s druhym o titul? uvidime jak to dopadne

Reagovat
patrikhm

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bukwa z tipáče to vidí na domácí o 2 a více golu.Mě stačí o jeden.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
ondrasch77

Jedno je jistý, může zůstat v lize jen jeden stoprocentní tým 2:1 (Krmelec, Kopito - Chorý)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele