5. kolo
27.08.2017 18:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 3:0

HET lize nadále kraluje suverénním způsobem Viktoria Plzeň. Západočeši mají plný počet bodů i díky tomu, že zdolali Baník Ostrava 3:0. Svěřenci Pavla Vrby si schovali branky až na druhý poločas, kdy se postupně prosadili Limberský, Krmenčík a Kolář.

Pavel Vrba se oproti utkání s Larnakou rozhodl využít jiné hráče a v sestavě udělal hned sedm změn. Na hře Viktorie to ale nebylo příliš znát. Od začátku bylo jasné, že se bude útočit do plných. Baník se rozhodl pro vyčkávací taktiku a ta svým způsobem byla účinná, ale jen do první inkasované branky ve druhém poločase.

Skóre se přitom mohlo měnit už v první půli. Po rychlé souhře se dostal na hranici vápna ke střele Čermák, jenomže vůbec netrefil branku. Záložník domácích měl prsty i v další zpackané příležitosti, kdy mohl zblízka Vaška zakončovat, jenomže přihrávkou ještě hledal Krmenčíka, což bylo špatné řešení. Baník hrozil spíše ojediněle, se střelou Hrubého měl Kozáčik problémy, ale zvládl jí. První poločas ještě nabídl zajímavý okamžik uvnitř šestnácky Plzně, kdy po střele Baroše zahrál Živulić rukou, ale sudí se rozhodl nepískat. Baník ale nejspíš penaltu zahrávat měl. Každopádně Plzeň byla aktivnější a ze strany Baník to bylo takové čekání na gól. Aktivní Kopic se už v prvním poločase dostal do dobré šance, kdy střílel nad a ve druhém pro změnu z voleje orazítkoval tyč! Zastřeloval se i Krmenčík, který po rychlém zpracování práskl do míče a přestřelil. Po hodině hry se dostal do nebezpečného úniku De Azevedo a Hájek ho nakonec s vypětím všech sil vytěsnil.

Gólové čekání utnul až střídající David Limberský. Obránce Viktorie se dostal k odraženému balónu a nádhernou pumelenicí nedal Vaškovi šanci. Plzeň se uklidnila a druhý gól byl jen otázkou času. Limberský našel Řezníka a ten ještě vyšperkoval akci přihrávkou na Krmenčíka - 2:0. Definitivní tečku za zápasem udělal po další pěkné akci další střídající Daniel Kolář, když měl spoustu času se podívat kam střelu umístí. Viktoria vyhrála 3:0 a je nadále suverénní.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
ondrasch77

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Možná, že by se zápas vyvíjel jinak kdyby tu pentli pískl anebo kdyby to Carlos trefil za stavu 0-0, ale zase objektivně měla Plzeň hodně šancí a my jsme měli mnohokrát štěstí, že jsme neinkasovali dřív.No nic, jedem dál.

Reagovat
Sw!fty

Rekl bych, ze pentle se kopat mela, ale ze by to Plzen asi stejne vyhrala... ale to uz jsou jen dohady

Reagovat
ttopi

3:0 je poměrně jasné skóre. Přijde mi vždycky úsměvné, jak se spekuluje, že kdyby někdo kopal penaltu, mohlo být jinak. Ano mohlo, třeba by pak Plzeň vyhrála 5:1. Plzeň je teď jinde, než Baník a nemá cenu spekulovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč úsměvné, nikde není napsáno, že by pak Plzeň ten zápas otočila...Hráči by znervózněli, našim by narostla křídla, ano Viktoria byla lepší, bezesporu, těch šancí co jste měli, ale říkat, že vlastně penalta vlastně nic není a vyhráli by jste třeba 5-1 Pak se divte, že vás třeba Steaua zase vypráská, v Evropě vám hoši nikdo nic zadarmo nedá jako v české lize...

Reagovat
ttopi

Nikdo nepíše, že penalta nic není. Ale zrovna v tomhle zápase si myslim, že to nemělo takový vliv na konečný výsledek. Pokud hraje Sparta se Slavií, nebo s Plzní, kde se čeká těsnější rozdíl, tam to může být horší.

Reagovat
smazaný uživatel

Já kvůli té penaltě nechci brečet, spíš mě sere, že nedal na 1-0 pro nás Azevedo, ale píšeš blbost když tvrdíš, že vlastně nemá vliv na výsledek nějaká penalta...Máte lepší tým, ale tím přece nemáte jisté 3 body, to by se pak nemuselo ani hrát. Poslední Brno taky vyhrálo nad Spartou a kdyby nedalo první gól tak by prostě nevyhrálo.

Reagovat
ttopi

Jenže Sparta teď na výhru moc nevypadá, kdežto Plzeň je v lize rozjetá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele