11. kolo
02.10.2010 18:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - 1. FC Slovácko 2:1

Baník již potřetí za sebou neprohrál a připisuje si druhou domácí výhru v řadě. S oslabeným Slováckem měl velké problémy, ale spálení několika šancí za nerozhodného stavu rozhodlo o první prohře po sérii tří zápasů s plným počtem bodů pro Slovácko.

Po třech minutách našel Zeher Řezníka, ten střelou v pádu těsně minul. První pokus hostů přišel v 19. Minutě, když Ondřejkovu dalekonosnou střelu vyrazil Baránek. Zpoza vápna pálil po dalších pěti minutách Frejlach a Filipko musel vykouzlit parádní zákrok, aby jeho střelu, letící do horního rohu, vyrazil.

V následující minutě vyrazil i střelu Varadiho, ovšem pouze k Lukešovi, jehož pokus zastavila ruka Košúta. Rozhodčí Zelinka neměl jinou možnost, dvacetiletého provizorního brankáře musel poslat do sprch. K penaltě přistoupil Neves a s chladnou hlavou poslal brankáře na druhou stranu. Hosté se sice nevzdávali, před koncem poločasu je ale mohlo těšit pouze to, že drží nejtěsnější manko.

Po změně stran už snaha hostů přinesla ovoce. Volešák z přímého kopu našel Reinberka, který střelou po zemi překonal vybíhajícího Baránka. To nenechalo chladnými domácí hráče a v následujících dvou minutách si připravili dvě velké šance.

Po sražené střele, která skončila těsně vedle tyče, si na roh naskočil Neuwirth a Filipko měl co dělat, aby zkrotil míč před dotírajícím Koukalem. Ten se tak k zakončení dostal z další šance, po autu do vápna přestřelil.

Po brejku z 59. minuty tak málem přišla radost z obratu, kdyby Valentova střela z dálky neorazítkovala pouze břevno. Hned za dvě minuty se o druhou trefu hostů pokusil Szmek, ale Baránek jeho střelu vyrazil, aby následně sebral míč z kopaček dorážejícího Volešáka.

Když laxnost domácích nepotrestal Valenta, který zpoza vápna těsně minul, mohli se sedmnáct minut před koncem začít radovat domácí fanoušci z opětovného vedení. Chytře přihrával Zeher na Varadiho, který po zklidnění balónu poslal svůj pokus přesně k tyči.

V 81. minutě mohl definitivně rozhodnout Zeher, který napřáhl k vydařené střele pod břevno. Ještě lepší zákrok předvedl Filipko a míč vyrazil na roh. Baník si své vedení přesto uhlídal, po Hradci tak jede z Bazalů s prázdnou i Slovácko.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

banik-slovacko 1-2

Reagovat
Špilmachr

3:1 Neves , Frejlach,Zeher - Bolf

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhernej kurs na Slovácko...

Reagovat
AjaxFans

1 : 2

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

neprohra domacich....prani tip 1

Reagovat
AjaxFans

Kubáň na střídačku !

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele