25. kolo
17.04.2010 15:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - FK Jablonec 1:1

V důležitém utkání o pohárové příčky remizovala Plzeň s Jabloncem 1:1. Po většinu utkání domácí udávali tempo, jenže svojí převahu nedokázali brankově zužitkovat. Plzeň vedla po brance Střihavky 1:0, ale ve druhém poločase vyrovnal Lafata.

Plzeň otevřela skóre utkání už v 6. minutě, František Rajtoral se propracoval k centru a útočník Střihavka hlavou poslal Viktorku do vedení - 1:0 pro Plzeň. Autor úvodní branky byl blízko vstřelení druhé branky, Rajtoral mu znovu podsunul vynikající přihrávku, jenže Střihavka před prázdnou brankou fatálně selhal. V další obrovské šanci Plzně byl Petržela, individuální akcí prokličkoval hostující obranu včetně brankáře Severočechů, jenže k zakončení do prázdné branky se nakonec nedostal, neboť jeden z jabloneckých obránců na poslední chvíli míč razantně vypíchl na rohový kop. Domácí Viktoria Plzeň byla lepším týmem a po první půli zaslouženě vedla 1:0, byť rozdíl mohl být mnohem vyšší.

Jablonec sice v prvním poločase nic nehrál, za to do druhé půle vlétl úspěšně. V 51. minutě se mu totiž podařilo vyrovnat, nádhernou střelou se prosadil David Lafata - 1:1. Poté už zase hrozila Plzeň, Petržela pálil a Špit vyrazil jeho střelu na břevno. Branková konstrukce zachránila i domácí po Jarolímově trestném kopu. Hosté měli dost štěstí, Střihavka postupoval sám na Špita, ten ho dokázal rozhodit, ale útočník Plzně ještě v pádu zasáhl míč a jablonecký obránce zažehnal míč do bezpečí. V 76. minutě došlo k velkému závaru v pokutovém území hostů, Horváthův přímý kop se dostal do skrumáže těl, jenže Viktoriáni nedokázali protlačit míč do branky. Domácí nevyužívali šance, a to se jim stalo osudným, konečná remíza 1:1 je spíš úspěchem pro Jablonec.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
goodbay

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele