17. kolo
01.03.2010 17:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 0:0

Dohrávka 17.kola nejvyšší fotbalové ligy proti sobě poslala dva týmy z nejvyšších pater tabulky. Baník měl na úvod utkání více ze hry, ovšem s postupujícím časem přebírala otěže zápasu domácí Plzeň. I díky velké zbrklosti svých hráčů v zakončení však nedokázala využít žadnou ze svých šancí a jen remizovala 0:0.

Velká pozornost se od prvních minut poutala na mladíka v hostujícím dresu, Matěje Vydru. Ten se náležitě uvedl, neboť několikrát prokázal na svůj věk dobré čtení hry a výběr místa. Horší to ovšem bylo se stabilitou, či jak to nazývají jiní, s filmováním. Nutno také dodat, že v některých pasážích zápasu mu chyběl větší klid a rozvaha. Především centry byly uspěchané a ve většině případů nepřesné. Dá se však říci, že ve své premiéře, kdy dostal přednost před Slovákem Zeherem, rozhodně nezklamal.

I sedmnáctiletý talent sledoval ve třetí minutě překrásnou akci, kdy domácí Petržela začal "Pražské jaro" prvním ze svých několika houslových koncertů. V tomto případě přešel díky svojí mrštnosti hned přes dvojici protihráčů, narazil si s Horváthem a objevil se v pokutovém území. Ve velké příležitosti si ale míč zbrkle ukopl.

A diváci se ani v následujících minutách nenudili. V sedmé minutě stál Rajtoral na konci dalšího rychlého plzeňského kontru. Přistrčil si míč do středu hřiště a krásnou střelou protáhl brankáře Baránka.

Ve čtrnácté minutě pak probíhalo chvilkové obléhání západočeské tvrze. To skončilo krásným pokusem Maria Ličky, jehož rána z velké dálky potěšila prochladlé a notně prořídlé ochozy.

Jestliže úvod utkání patřil Baníku, který k soupeři rychle přistupoval a snažil se o nátlakovou hru s velkým důrazem, pak s postupujícím časem začala převažovat hra Plzně. Obrovskou pochvalu si zaslouží agilní Petržela, který se prezentoval neskutečným pohybem, skvělou technikou a již zmíněnou řadou pohledných "housliček". Z potupné aktivity domácích vyústila ve 33.minutě Radova střela z dvaceti metrů. Té chybělo snad pár centimetrů, aby se vešla mezi tři tyče a překvapila brankáře Ostravy.

Pokud se v prvním poločase servírovala poměrně kvalitní podívaná, pak dějství druhé nabídlo pořádnou ligovou bídu. Oba týmy ztratily na elánu, kazily přihrávky, nenacházely spoluhráče a souboj jeden proti jednomu byl pro ně nepřekonatelnou překážkou.

Diváky tak ve druhé části opět bavil především Milan Petržela. Nejprve se krátce po přestávce dostal k míči na hranici šestnáctky, v rychlosti si přehodil míč na svou levou nohu a nebezpečně vystřelil. V horším světle se ovšem představil v minutě dvaasedmdesáté. To dostal jako na zlatém podnose přihrávku od Horvátha, v rychlém náběhu ovšem ,stejně jako v první části, zazmatkoval a téměř sám před vyběhnuvším brankářem Baránkem ani nezakončil.

Ještě o moment předím, konkrétně v 53.minutě, se před brankou Baníku strhla velká mlýnice, která vyústila střelou Rezka. Gólman Baránek poté děkoval Nevesovi, který vyrážel míč na brankové čáry pryč z pokutového území.

Diváky pak musela zahřát i další příležitost Plzně. Na jejím začátku byl Bakoš, který proběhl okolo dvou soupeřů, perfektně přihrál do běhu Petrželovi, jehož prihrávka našla v dobré pozici Radu. Ten v dobré příležitosti z otočky minul.

V samotném závěru utkání se urodila nejdříve šance Baníku. Po zaspání obrany Západočechů se k poklidné hlavičce dostal Varadi, ovšem po hříchu neskóroval.

Tečku za utkáním udělala znovu domácí parta. Horváth se probojoval k rohovému kopu, z něhož vznikla ve vápně velká "trma, vrma". Výsledkem byla velká šance Rýdela, který však z voleje míč trefil jen nad.

Autor: Filip Horký

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Plzeň - Ostrava 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Plzen-Ostrava 1-2

Reagovat
smazaný uživatel

Už aby se hrálo.Čistá dvojka.To nemá kaj uhnut.1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-1 BP !!

Reagovat
Kepy_FCB

2-3 (Vydra, Lička ,Mičola)

Reagovat
smazaný uživatel

banik dostane na p... 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

OSLE

Reagovat
smazaný uživatel

tutova 2, BP!

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta fandí Plzni!!! Polští židi dostanou na 3,14ču

Reagovat
smazaný uživatel

taková Sparta B

Reagovat
smazaný uživatel

Spartě už taky nic jineho nezbyva

Reagovat
smazaný uživatel

na Banik ..Plzen sunda ty kurwy 3 : 1 .....

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi fakt koště!!!

Reagovat
michalz

vyměnit Mičolu...

Reagovat
goodbay

baník bída

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele