21. kolo
24.03.2010 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FK Jablonec - Sparta Praha 0:0

Sparta ani při jedenáctém výjezdu v ligové sezóně neprohrála. Jablonečtí měli při nejmenším dočasné kralování ligy na kopačce Pekharta, který nedokázal doklepnout míč do prázdné branky.

Na jabloneckém trávníku šlo od úvodních momentů poznat, o jak důležité body se hraje. Oba týmy začaly opatrně a k útokům se uchylovaly ze zajištěné obrany. Ta na obou stranách až tak jistá nebyla, ale vždy své zaváhání dokázala rychle napravit.

Do prvních dvou šancí se tak dostali hosté až po více jak dvaceti minutách. Nejprve se po přímém kopu opřel do balónu hlavou Brabec, branku minul. Chvíli poté se jablonecké obraně nepodařilo uklidit míč do bezpečí po centru zprava a ke střele zblízka se dostal Sionko. Jeho pohotovou střelu dokázal s trochou štěstí Frydrych vyrazit a následná dorážka sparťanského záložníka nemířila z úhlu mezi tři tyče.

Domácí fanoušci se první gólové šance dočkali deset minut před koncem první půle, kdy Kovaříkův centr tečoval směrem k brance Pavlík a Blažek v pádu nohou vyrazil. Ve 39. minutě nechala podruhé trestuhodně volného Sionka na vápně, který tentokrát v dobré pozici nedokázal skákající míč trefit, jak by chtěl.

Do druhého poločasu vstoupili aktivně hráči v zelených dresech, nicméně nebezpečné centry lapil brankář Blažek, popřípadě je zpacifikovala pozorná obrana. Koncentrovaná jablonecká defenzíva bránila dlouho jakýmkoliv šancím pro Spartu. Ta na začátku poslední půlhodinky začala praktikovat kolmice za obranu.

Tu nejnebezpečnější dostal v 67. minutě Sionko, kterého ke střele nepustil třiadvacetiletý Frydrych, který při svém prvoligovém debutu skvěle přečetl hru a vyběhl před vápno včas. Více než stoprocentní příležitost pak zahodil čtvrthodiny před koncem střídající Pekhart, který vyčkával mezi dvěma stopery a dostal přihrávku přesně do uličky.

Míč doběhl těsně před vápnem a chytře ho prostrčil mezi nohami Blažka. Těsně před brankou se však při dorážce ohlížel na špatnou stranu a v malém vápně mu o milimetry vypíchl míč z kopačky na tyč Brabec.

Na druhé straně mohl zaúřadovat Kušnír, který dostal přihrávku přesně na kopačku a zblízka pálil tvrdě, ale nepřesně. Když pět minut před koncem neposoudil diskutabilní souboj Řepky s Pekhartem ve vápně hostí jako faul, bylo rozhodnuto, že se body budou dělit.

Autor: Josef Gvoždiak / onlajny.cz, idnes.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele