3. kolo
08.08.2009 18:15 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - Viktoria Plzeň 1:0

Na Bazalech se čekalo na gól až do samotného závěru, kdy se překrásnou trefou prosadil Zeher a udržel důležité tři body na domácí půdě. Plzeň letos poprvé v ofenzívě zklamala a nevstřelila jediný gól.

V první půli byl jen o něco výraznější domácí Baník. Největší šanci zahodil Neuwirth, který po rohovém kopu střílel nad branku. Poté už si pomalu rovnal střeleckou mušku budoucí hrdina zápasu Zeher. Nejprve se svou dravostí dostal ke střele z malého vápna, ale s jeho pokusem z velkého úhlu si s pomocí nohou poradil Daněk.

Jen o čtyři minuty později vybídl domácího útočníka k čisté gólovce Mareš, po jehož centru stačilo umístit míč kamkoliv jinam, než kde stál hostující brankář. Bohužel pro domácí se Zeher rozhodl právě pro toto řešení. Do šaten se tak šlo za nerozhodného bezbrakového stavu.

Plzeň se za celý zápas nedostala do žádné gólové příležitosti, za což mohla především výtečně zvládnutá taktika obranné hry domácích. Když už se některý z hostů ke střele dostal, trefil se do některého z obětavých hráčů.

Ale ani Baník ve druhé půli nevěděl, jak na plzeňskou defenzívu vyzrát. Vše tak do svých nohou přebral vyhlášený spalovač šancí Robert Zeher. V 84. minutě přebral míč několik metrů před vápnem a pohotovou a technicky dokonalou střelou ke vzdálenější tyči ne jen nedal šanci Daňkovi, ale řekl si i o gól sezóny. Nejdůležitějším faktem však zůstaly tři body, které díky této trefě zůstaly ve východní části republiky.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Plzen si odveze tri body da dva banany a zadnej nedostane takze jasna zprava

Reagovat
smazaný uživatel

Plzěn zatím hraje dobře třeba jím to vydríží 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

0:8

Reagovat
smazaný uživatel

vidim to na 7:8

Reagovat
smazaný uživatel

Takovej mac bych chtel videt

Reagovat
smazaný uživatel

BANÍK OSTRAVA !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbalově máme BANÍČKU ještě co dohánět, ale jde vidět, že to jde k lepšímu a sbíráním bodů jsme na tom psychicky lépe a lépe. Jen tak dál!!! Gól ROBERTA ZEHERA byl EXCELENTNÍ !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele