3. kolo
09.08.2009 19:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

1. FC Slovácko - Sigma Olomouc 2:0

Slovácko si i na potřetí připsalo dva zásahy, tentokrát však i díky skvělému Filipkovi udrželo čisté konto a připisuje si první ligové body. Olomouc obzvláště v první půli podala špatný výkon, ve druhém byla zase mistrem zahazování čistých gólovek, což v souhrnu nemohlo znamenat nic jiného než první prohru.

Slovácko před sezónou slibovalo stadion s výbornou prvoligovou atmosférou, což také od první minuty nedělního zápasu potvrzovalo. A netrvalo dlouho a zaplněný dům se mohl radovat z domácí trefy. Onofrej totiž fauloval na vápně Fujerika a rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. K exekuci se nemohl postavit nikdo jiný než král slováckých střelců Švancara, který poslal brankáře na druhou stranu.

Jen o chvíli později nechybělo mnoho k překvapivému pojištění vedení. Po rohovém kopu se domácí dostali hned ke dvěma hlavičkám, ale na brankové čáře zaúřadoval jeden z bránících hráčů a na poslední chvíli odvrátil míč. Jenže druhý gól přeci jen přišel. Cléber unikl po levé straně, aby přesným centrem našel ve vápně osamoceného Chmelíčka, který svému bývalému zaměstnavateli lehkým přiťuknutím ke vzdálenější tyči nadělal ještě větší starosti.

V závěru poločasu se o kontaktní gól mohl postarat Janotka, ale své dvě šance před Filipkem zahodil, po jednom střetu si za slovní hříčky vysloužil dokonce žlutou kartu. Olomouc tak nenavázala na skvělý první poločas zprostřed týdne proti Aberdeenu a do šaten se poroučela s dvoubrankovým mankem.

Hned v úvodu druhé půle se mohli sami hostí oddělat vlastním gólem po rohovém kopu, když Rossiho nešťastnou hlavičku opět z brankové čáry vykopával Kaščák. Další průběh hry byl očekávatelný, když se Slovácko bezhlavě nevrhalo do útoku a soupeřům znemožňovali jakýkoliv náznak snížení.

Až dvacet minut před koncem dostal takovouto příležitost na stříbrném podnose nově příchozí Šultes. Ten ale možná neunesl pískot svých bývalých fanoušků při nástupu na hřiště, což se projevilo na jeho zakončení, když sám před brankářem zamířil přímo do Filipka.

Na druhé straně zaúřadovala také smůla, když se po rohu dostal k hlavičce Formánek, ale jeho pokus zneškodnil v ofsajdu stojící spoluhráč Abrahám. To už bylo za neúčasti Šultese, který po třech minutách musel hřiště opustit kvůli zranění. Brzy poté už se sám před Filipkem zjevil jinak neviditelný Petr, ale i tentokrát zvítězil domácí brankář, jemuž se dostalo následného skandování.

Když v samotném závěru nevyužil úniku Cléber, který z úhlu nedokázal prostřelit Drobisze, radovalo se Slovácko z výhry díky gólům z první půlhodinky. Pro Olomouc to tak byly první inkasované branky, které navíc znamenaly odjezd s prázdnou.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Slovácko už konečne prorazí a olomouc porazí 2:0 olomouc bude unavená po zápase proti Aberdeen FC.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady nejde o unavu bude to opet supr fotbal a Slovacku to konecne da tri body

Reagovat
georgeo

dobrej tip a jsem rád, že vyšel

Reagovat
smazaný uživatel

slovácko předvedlo dobrý víken proti jablonci ale olomouc je lepší myslím 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Slovácko hraje zatím dobrý fotbal. Olomouc ještě nedostala branku, utkání skončí nerozhodně.

Reagovat
smazaný uživatel

fandím oběma týmům a myslím si, že to bude pěkněj fotbal jak se u Slovácka ukazuje..Nadruhé straně Hořava, Bajer, Janotka, Kaščák, Petr a spol. to budou mít těžké, ale věřím ve spravedlivou remízu 2:2, góly Švancara, Chmelíček - Janotka, Šultes....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele