19. kolo
07.03.2009 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Slovan Liberec - 1. FK Příbram 1:0

V nudném utkání diváci viděli pouhý jeden gól, jako tradičně z dílny domácího Keriče. Ligové kolo tak pokračuje ve skrovném přídělu gólů v jednotlivých zápasech.

Fotbal jako z okresního přeboru předváděli fotbalisté obou týmů v prvních dvaceti minutách prvního poločasu. Příbram přijela především bránit bezgólový stav, což se jí poměrně dlouhou dobu, především díky velmi aktivnímu napadání obránců Liberce, vedlo. Ti si po několik nudných minut neuměli s rychlým přístupem protihráčů poradit, a tak se nezřídka uchylovali k nakopávaným balónům, což pro kvalitní obranu Středočechů nebyl problém. Do vůbec první šance, dá-li se to tak vůbec nazvat, poslal domácí prachbídnou "malou domů" obránce Miller. Ten totiž nedal své přihrávce dostatečnou razanci a nebýt rychlého výběhu brankáře Hrušky, uvedl by se Kerič po pár minutách na trávníku gólem.

Neproměněná příležitost ho ale mrzet nemusela. Ve 36. minutě totiž rozehrál Dočkal rohový kop, jeho povedený centr doputoval až právě ke zmíněnému chorvatskému expresu, který zcela nepokrytý na vzdálenější tyči věděl, co s balónem udělat. Liberec se tak dostal, možná poněkud nezaslouženě, hned z první větší šance do vedení.

Po celých pětačtyřicet minut byla totiž mírně aktivnější Příbram. Důkazem budiž skvostná kombinace po ose Huňa - Plašil - De Oliveira. Hostující kanonýr vyslal skvělou přihrávku do běhu druhému jmenovanému, který následným milimetrovým centrem našel brazilského kouzelníka před brankou, jehož hlavičku parádním skokem vytěsnil domácí brankář Zlámal. Ihned po obdrženém gólu vyzkoušel libereckého strážce svatyně i Tarczal, vysílajíc povedenou pumelici z dvaceti metrů, nadělal velké starosti obraně Slovanu.

I po změně stran nenabídli aktéři zápasu příliš atraktivní podívanou. Hra byla navíc rozkouskovaná častými fauly. Ani jeden z týmů si nebyl schopen přihrát více jak třikrát za sebou, a tak se diváci nemohli divit, že už další gólový zápis neviděli. Hosté se sice snažili vytvořit kloudné akce, ale především po odchodu velice aktivního Brazilce de Oliveiry upadla i jejich hra. Liberec naopak uklidněný důležitým gólem vycházel ze zabezpečené defensivy k rychlým kontrům, které dělaly Příbramským velké starosti. V dobrém světle se hned dvakrát ukázal domácí Dočkal, který v nadějných pozicích tvrdě střílel, ale ani v jednom případě míč mezi tři tyče nedoputoval.

Největší příležitost Středočechů měl v 72. minutě Borek, kterému chyběly centimetry, aby zasáhl kvalitní centr Pleška. V následných minutách už svěřenci kouče Morálese hráli "vabank", a tak se v závěru utkání dostal do velké šance nejprve Blažek, jehož přechod přes dva obránce a následná střela si vysloužila potlesk tribun. O chvilku později mohl rozhodnout střídající Radzinevičius, který šel osamocený na gólmana, ale špatným zpracováním míče se o nadějnou střeleckou příležitost sám připravil. A když závěrečný tlak hostů nevyústil v kýžený efekt, získali domácí důležité tři body a minimálně do zítřejšího dne se posunuli na druhé místo tabulky.

Autor: Filip Horký

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kelič Kulič, Keliš nebo Kerič

Reagovat
smazaný uživatel

jo to je jedna chyba, a druha je: ...když se jí odložilo domácí utkání s Kladnem!!! (s Teplicemi!!!)

Reagovat
smazaný uživatel

ale jinak v poho já bych jich tam měl

Reagovat
smazaný uživatel

Kerič

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele