6. kolo
15.09.2008 17:15 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Slavia Praha - FK Jablonec 2:0

V pondělní televizní dohrávce nenechala Slavia nic náhodě a dvěma góly Necida, jenž si tak upevnil místo v tabulce střelců, porazila Jablonec. Pro něj to byla vůbec první letošní prohra.

Slavia vstoupila do zápasu mnohem aktivněji a výsledkem bylo hned několik příležitostí nebo jejich náznaků. Navíc už v první minutě zaznamenala branku, ta ale nebyla uznána pro Necidův ofsajd, který také zakončoval. Jablonec dal o sobě pořádně vědět o deset minut později. Míč po odvraceném rohovém kopu vrátil do pokutového území Josef Hamouz, našel Klapku, jenž sklepnul na Žofčáka, který poslal na Vaniaka tvrdou ránu. Tu domácí brankář s vypětím všech sil vyrazil.

Také v 23. minutě se mohl Jablonec ujmout vedení, ale selhal v koncovce. Na Žofčákův centr si v pokutovém území naskočil Zábojník a opět až skvělý Vaniak zabránil od inkasování. Už za minutu se na druhé straně prosadil po přihrávce od Krajčíka kanonýr Tomáš Necid a nasměroval tak svůj tým k vítězství. Od zimy hráč CSKA Moskva byl dnes skutečně k neudržení. V 39. minutě se sice ještě neprosadil, těsně před přestávkou se už ale po přímém kopu hlavou prosadil a stanovil tak poločasový stav na 2:0 pro Slavii.

Na začátku druhé půle Slavia málem přidala už třetí zásah. Jarolím zkoušel signál, který však nevyšel. Míč se přesto dostal k Černému, který jej z dvaceti metrů vypálil těsně vedle. Na rozdíl jedné branky naopak v 55. minutě málem snížil Tomáš Michálek. S jeho dělovkou si však Vaniak poradil a vyrazil jí alespoň na roh.

Sešívaní si další dobrou příležitost vypracovali v 67. minutě. Nejdříve se ke střele z hranice velkého vápna dostal Belaid, kterému však střela nevyšla a míč se dostal jen k Toleskému. Makedonský záložník z otočky prudce vypálil, mířil však nad. Zanedlouho nebyl, podobně jako na začátku utkání svěřenců kouče Jarolíma, Jablonci uznán pro ofsajd Michálkův gól, a proto se skóre stále neměnilo. V závěru se o hattrick pokoušel Tomáš Necid, přán mu však nebyl. Jablonec se snažil alespoň korigovat, vytouženého gólu se už ale nedočkal.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Prostě to musí být 1a je jedno o kolik !!!

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

slavia vyhraje 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

sestava slavie:vaniak-suchý,latka,brabec,šiklič-černý,belaid,jarolím,tavares,šmicer-necid

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

stejně je to trouba ten Necid, ted má formu a silně pochybuju o tom, že se mu bude dařit i v Rusku

Reagovat
smazaný uživatel

necid je skvely hrac.. snad se prosadi v cska, nevim, jaky tam maj utocniky.. ale dneska byl snad jedinej slavista, kterej se trochu snažil.. necid vaniak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele