30. kolo
30.05.2009 15:00 CET
6 : 1
(5:1)

Reportáž

FK Jablonec - Tescoma Zlín 6:1

První fotbalová liga zná druhého sestupujícího a tím se stal Zlín, který odjížděl do severních Čech pro vítězství, aby tak mohl nadále pomýšlet na záchranu. Místo toho si však odveze z Jablonce zasloužený debakl 1:6. Domácí tým skončí v tabulce na pátém místě.

Jablonec vstoupil do zápasu velmi aktivně a již ve druhé minutě otevřel skóre díky brance Michálka. Domácí nadále pokračovali ve své efektivitě, o dvanáct minut později vedli již 2:0. Postaral se o to Vukovič, jenž po rychlé akci Loučky s Lafatou dopravil míč do odkryté zlínské sítě. Hosté poprvé vystřelili na soupeřovu bránu až v 19. minutě, kdy Žůrkovu střelu zneškodnil domácí brankář Špit. Na Žlutomodré se však štěstí pousmálo o několik okamžiků později, když Vyskočil překonal Špita a oživil tak jiskřičku naděje na záchranu.

Jenže ta za chvíli rychle pohasla. Na zlínský gól totiž rychle odpověděl soupeř, když v 28. minutě poslal tvrdou ránou nacentrovaný míč Hlouška do Baránkovy sítě Michálek. Za dalších šest minut se skóre opět měnilo. Hostům se vůbec nevydařila vlastní standardní situace a toho využilo domácí duo Hloušek s Lafatou, které uniklo zlínské obraně a šlo od půlky hřiště samo na brankáře Baránka. Lafata pak přihrál Hlouškovi a ten nedal šanci zlínskému gólmanovi. Na ukazateli skóre tak svítilo 4:1 pro Jablonec. Domácím se před odchodem do šaten podařilo ještě vstřelit pátý gól a to zásluhou Loučky. První půli tedy vyhrál Jablonec naprosto zaslouženě 5:1. Tento nepříznivý stav prakticky znamenal pro Zlín pád do druhé ligy.

Severočeši hned po přestávce pokračovali v brankostroji, když v 48. minutě rozveselil domácí publikum Lafata, jenž zvýšil na 6:1. Zbytek zápasu se už odehrával v exhibičním duchu a diváci na Střelnici žádnou další branku už neviděli.

Autor: David Křížka / fotbalzive.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zlin je v posledni dobe v nehoraznem haluzu. Jablonec doma predvadi slusne vykony. Rekl bych, ze vyhru strhne na svou stranu v tomto velmi dulezitem zapase Zlin a zachrani se v lize.

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hustý na jablonec byl horší kurz a vyhrál 6:1

Reagovat
vanGomm

Z toho je vidět,že podle bokmakerů se sázet nedá hlavně ty závěrečný kola to je teda síla už jsem viděl na remízu,že vypsali kurz i 1,50.Nakonec stejně nebyla.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele