2. kolo
11.08.2007 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - Sparta Praha 0:0

V úvodním duelu druhého kola Gambrinus ligy se zrodilo překvapení, když favorizovaná Sparta nedokázala dát branku Plzni a do Prahy si odvezla pouze bod za remízu 0:0. Svůj debut v rudém dresu si odbyl Miloš Brezinský, který do Sparty přišel na hostování z Liberce, když nastoupil ve stoperské dvojici s Michalem Kadlecem. Nehrál kapitán stříbrné dvacítky z Kanady Jan Šimůnek, protože se kouč Bílek obával zranění, které by mohlo zhatit jeho případný přestup do německého Wolfsburgu, o kterém se nyní usilovně jedná.

V samotném zápase se ukázalo, jak důležitou roli hraje Pavel Horváth, ten nemohl kvůli svalovým potížím nastoupit a na hře Sparty to bylo jasně patrné. Hodně se chtěl předvést bývalý hráč Plzně David Limberský, jenž často sváděl souboje s Fillem a ač jsou kamarádi, vůbec se nešetřili. Také poprávu oba viděli žlutou kartu. Z prvního poločasu stojí za zmínku snad jen střely Kisela a Abraháma, které mířily mimo, nebo také pokus Limberského, s nímž si poradil gólman Daněk. Z Plzeňských střílel nebezpečně pouze Šíma, ovšem i on mířil nepřesně.

V první půli tedy vyprodané Štruncovy sady branku neviděly a nebylo jim přáno ani v poločase s číslem dva. Nejblíže golu byl po přestávce Limberský, když vyslal dělovku z hranice šestnáctky a Daněk s potížemi vyrazil. Akce pokračovala a ex-plzeňský hráč se skoro prokličkoval až k brance. V dalších šancích se ocitli ještě Abraham a Kulič, vše však pochytal výborný Daněk.

Jediná střela Viktorky, která mířila mezi tyče, přišla až sedm minut před koncem, když střílel Malár. V závěru se ještě mohl prosadit Matušovič, nebo na druhé straně Trapp, ale jejich střely se neujaly a zápas skončil bezbrankou remízou. Bod ocení více Plzeň, která dohrávala v deseti, když se v 59. minutě nechal vyloučit Smola.

Autor: Michal Havlický

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*lenny

jasna 2

Reagovat
Slejdy

sparta

Reagovat
HOST*...---...

Slejdy

Reagovat
HOST*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele