25. kolo
13.04.2008 17:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

FK Jablonec - Tescoma Zlín 0:3

V Jablonci po dobrém výkonu nečekaně brali všechny tři body zlínští fotbalisté. O výhře rozhodly dvě branky Šmahaje a Vyskočilova proměněná penalta. Hosté se tak po dnešním úspěchu posunuli na sedmou pozici v tabulce. Zatímco domácí stále nejsou definitivně zachráněni v první lize.

Ve třinácté minutě se vyhnul ofsajdu hostující Žůrek a mohl tak postupovat dále k bráně, místo střely nahrál dobře postavenému Šmahajovi, který bez problémů do odkryté branky skóroval. A hosté šli do vedení 1:0. Jablonec se celý poločas snažil o útoky po křídlech, většinu centrů však Kroča se Zbožínkem v klidu zlikvidovali. V závěru poločasu nechybělo mnoho a hosté mohli náskok zvýšit. Rychlonohý Žůrek předběhl Homoláče, který se ho snažil zastavit rukama, ale zlínský útočník souboj ustál, a tak musel proti jeho nebezpečné střele zasahovat Špit. Rozhodčímu Matějkovi pak musel Homoláč poděkovat, že vytáhl pouze kartu žluté barvy.

Do druhé půle nastoupili Jablonečtí s cílem zvrátit nepříznivý stav. V tomto dějství se hrál velice pohledný fotbal, šance se vyskytovaly na obou stranách. Snad tu největší příležitost měl na kopačkách domácí Michálek, který se ocitl volný před hostujícím brankářem Kořínkem, ale ten jeho střelecký pokus bravurně zlikvidoval. Svěřenci Pavla Hoftycha byli ve druhém poločase při chuti. V 67. minutě totiž spurtoval Žůrek směrem k jabloneckému brankáři Špitovi, kterého obehrál kličkou, ale do prázdné brány nedokázal správně míč namířit. V 85. minutě diváci v Chance aréně byli svědky pěkných akcí na obou stranách. Nejprve zlínský Pacanda střílel nad a vzápětí zaútočil domácí celek, když Michálek vyslal tvrdou ránu na Kořínka, ale ten jeho míč vyrazil. Závěrečné minuty patřily fotbalové Tescomě, která zvýšila své vedení o dvě branky. Na tento zápas bude v hezkém vzpomínat Šmahaj, který vsítil svou druhou branku, když opět nedal příležitost Špitovi. O minutu nato nařídil rozhodčí po faulu na Vyskočila penaltu pro hosty. Ten samý hráč proměnil pokutový kop a upravil tak výsledek na konečných 3:0.

Autor: David Křížka / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele