16. kolo
10.12.2005 14:25 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Slavia Praha - FK Teplice 1:1

Úvodní střetnutí předehrávaného 16. kola Gambrinus ligy mezi domácí Slavií a Teplicemi slibovalo přímý souboj o druhé místo v tabulce. V případě výhry by se sešívání dostali před Teplice, remíza by jim už nestačila.

Skóre zápasu se měnilo již v 6. minutě. Švento unikl po levé straně, dostal se až do šestnáctky hostů, poslal zadovku na nabíhajícího Pitáka a ten bez problémů zakončil. Slávisty gól očividně nabudil a i po vstřelené brance byli aktivnějším mužstvem.

Z vedení se ale domácí nakonec příliš dlouho neradovali. V 18. minutě se totiž Teplicím podařilo vyrovnat po prvním ligovém gólu Jirsáka. Ten nejprve v pokutovém území Slavie převzal centr od Doležala a pak krásnou ranou k protější tyči rozvlnil síť.

Inkasovaný gól slávistům ještě více dodal chuť útočit, zatímco Teplicím vyrovnaný stav vcelku vyhovoval, a tak se svěřenci trenéra Marečka soustředili spíše na defenzívu. Ve 30. minutě to ale byli právě hosté, kdo mohl vstřelit branku. Na vlastní polovině chyboval Krajčík v rozehrávce a míče se zmocnil Verbíř, který ho dopravil až do šestnáctky a nahrál nabíhajícímu Rilkemu. Suchý, který Rilkeho strážil, míč trestuhodně minul, naštěstí pro Slavii to ale Rilke nečekal a z nadějné akce nevyplynulo vůbec nic.

Do konce prvního poločasu se již stav nezměnil, a tak fotbalisté na poločasovou přestávku odcházeli za stavu 1:1. Obraz hry ve druhé půli byl podobný. Slavia útočila, Teplice bránily a do útoku se pouštěly jen sporadicky. Gólové šance však nepřicházely, a tak se utkání chýlilo k remízovému konci. To v 90. minutě mohl změnit Szabo, který se k míči dostal po Zábojníkově nepovedeném odkopu, svou příležitost ale promarnil a na konečné remíze už nic nezměnil.

"Mrzí nás ztráta bodů. Měli jsme dobrý vstup do utkání, je to škoda, že jsme nedali druhou branku. Teplice docela brzy srovnaly, nechali jsme Jirsáka samotného v šestnáctce po našem nedorozumění v obraně. Snažili jsme se hrát aktivně dál, měli jsme i slibné situace. Ale v první půli to už po vyrovnání nebylo ono, řadu míčů posbíral ve středu hřiště soupeř. Proto jsme do druhé půli hráli jen na tři obránce, snažili jsme se získat více prostoru vepředu. Teplice se v druhé půli už soustředily na zisk remízy. Ztráta je nepříjemná, ale kol je ještě do konce ligy dost, musíme ty body posbírat jinde," uvedl Jarolím.

"Jsme rádi, že si odvážíme z těžkého zápasu bod, zisky proti Slavii mají vždy svoji cenu. Dostali jsme hned v úvodu branku po akci, na kterou jsme se celý týden připravovali, pak se nám podařilo vyrovnat. Výkonu svých svěřenců si cením, někteří z nich hráli i přes zdravotní problémy," řekl Mareček.

Autor: Jan Werner

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*

To byl fakt zamrdanej rozhodčí i teplice

Reagovat
smazaný uživatel

jako tradicne se Slavii nic nepiskne, Kostal to ma osefovany, prase jedno tlusty!

Reagovat
HOST*

Ty čuráci žlutomodrý zase získali bod díky rozhodčímu!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele