5. kolo
28.02.2024 20:30 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Conor Gallagher (© AFP)

Chelsea po nevydařeném finále na poslední chvíli zachránila naději na zisk FA Cupu

Fotbalisté Chelsea zvítězili v osmifinále FA Cupu před vlastními fanoušky nad druholigovým Leedsem 3:2. The Peacocks se sice po nedorozumění v obraně The Blues rychle ujali vedení, útočné duo Nicolas Jackson a Mychajlo Mudryk však ještě do konce první půle skóre otočilo. Hosté ve druhé půli zásluhou nakonec dvougólového Matea Josepha srovnali, poslední slovo si ale v samém závěru vzal Conor Gallagher. Londýňané tak alespoň částečně napravili prohru ve finále ligového poháru s Liverpoolem a uštědřili druhému celku Championship první porážku od 29. prosince loňského roku.

Mauricio Pochettino sice před nedávným finále EFL Cupu označil za jednoznačného favorita Liverpool, pohled na soupisky obou celků tomu však zcela neodpovídal. Absencemi zmítaní Reds měli lavičku nabitou mladými odchovanci, přesto Londýňané zejména v prodloužení tahali za kratší konec a na trofej nakonec nedosáhli. Náladu si mohli zlepšit v jiném poháru, Leeds ale v roce 2024 vyhrál všech devět druholigových zápasů, a to s úchvatným skóre 22:2.

A brzy na to navázali i na Stamford Bridge, kde po nedorozumění v defenzivě The Blues otevřel v osmé minutě skóre Joseph po nahrávce Jaidona Anthonyho. Vedení outsiderovi ovšem dlouho nezůstalo, neboť chyby v obraně využil i Jackson, jenž si zaběhl za obranu a prostřelil Illana Mesliera. Krátce před půlhodinou hry předvedl výborné vedení míče Mudryk, odhodlal se i ke střele z úhlu, ale tu gólman vytěsnil. O chvíli později z podobného místa pálil Noni Madueke, ten brankáře překonal, trefil však pouze boční síť. Nakonec se hráči v modrých dresech radovali. Raheem Sterling poslal míč ve vápně pod sebe, kam si naběhl Mudryk a pohotovou střelou otočil skóre.

Hostující celek zápas za jednogólové ztráty nevypustil a do druhé půle vstoupil velmi aktivně. V 59. minutě se to vyplatilo, neboť zafungovala spolupráce z prvního poločasu a The Whites vyrovnali. Na Anthonyho centr ze strany si naběhl Joseph a hlavičkou překonal Roberta Sáncheze. Po srovnání se dlouhou dobu hrálo pouze mezi šestnáctkami obou celků. V závěru utkání The Peacocks zatlačili. Nejprve rána Anthonyho mířila jen těsně vedle a vzápětí Josepha o hattrickovou radost připravil jeden z obětavých obránců The Blues. Hrdinou se tedy stal na druhé straně Gallagher, jenž se uvolnil a propálil Mesliera.

Ve skvělé formě hrající druholigista tak na Stamford Bridge narazil a okusil první soutěžní porážku roku 2024. Chelsea čeká čtvrtfinále FA Cupu v polovině března doma proti Leicesteru.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele