18. kolo
29.12.2023 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Walter Mazzarri (© AFP)

Nesportovní chování přispělo k další ztrátě mistra. Cennou výhru Monzy odmítl penaltový expert

Neapol remizovala v 18. kole Serie A na domácím hřišti s Monzou 0:0. V ofenzivních řadách Partenopei znatelně chyběl tahoun Victor Osimhen, jenž na trávník nevyběhl kvůli červené kartě z minulého duelu. Tu inkasoval za nesportovní chování, kterému se nevyhnuli domácí ani tentokrát, přičemž ostrá slova si neodpustil ani nakonec vyloučený kouč Walter Mazzarri. Nervózní Neapolitánci už ve třetím soutěžním klání v řadě neskórovali, inkasovat naopak mohli v 68. minutě zásluhou Mattea Pessiny, ten ale poprvé v kariéře neproměnil pokutový kop.

Hráči Neapole neprožívali vánoční svátky v ideální náladě, jelikož dvakrát v řadě prohráli bez vstřeleného gólu. První porážka přišla v italském poháru, kde Partenopei překvapivě padli s Frosinone vysoko 0:4. Modří neodčinili ostudu ani v lize, kde na ně vyzrál AS Řím, přičemž úřadující mistr přišel v tomto duelu o dva klíčové hráče Mattea Politana a Osimhena, kteří viděli červenou kartu. Neapolitánci si tak chtěli spravit chuť doma proti Monze, jež se také nenacházela v dobrém rozpoložení, neboť z předchozích šesti klání zvítězila jen jednou.

Hosté však hráli s úřadujícím šampionem od začátku vyrovnanou partii. Ochozy tak poprvé zašuměly až po půlhodině hry, kdy se na pobídku z přímého kopu vyhoupl Giacomo Raspadori. Italský forvard ovšem zamířil daleko od pravé tyče. Výkon Neapole se stupňoval s blížícím se koncem poločasu. V jeho závěru si udělal prostor nad vápnem Khvicha Kvaratskhelia, jehož přízemní rána se těsně nevešla mezi tři tyče.

Gruzínská hvězda se po změně stran dostala do skvělé pozice na malém vápně, nepovedenou střelou ovšem Kvaratskhelia pouze napálil připraveného brankáře. Monze spadla po hodině hry do klína skvělá příležitost, po ruce v šestnáctce totiž obdržela pokutový kop. Ten však skončil pro hosty neslavně, když Pessina vyslal nevýraznou přízemní střelu přímo do náruče Alexe Mereta. Frustraci domácího celku potvrdil v závěru i trenér Mazzarri, jenž se kvůli nesportovnímu chování předčasně poroučel do útrob stadionu.

Neapol tak neodčinila dvě poslední porážky a doma získala jen bod. V následujícím kole se 7. ledna střetne s Turínem, Monza vyzve o den dříve Frosinone.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele