11. kolo
05.11.2023 12:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Lorenzo Colombo (© AFP)

Nový sudí na italské scéně prožil klidnou premiéru. Mezery v obraně Hellasu vypátral Colombo

Monza v 11. kole Serie A využila výsledkové mizérie Verony, kterou na jejím hřišti zdolala 3:1. Rozhodčí Giuseppe Collu ve svém premiérovém zápase mezi italskou elitou nemusel řešit žádné výrazné potíže. Na trávníku totiž takřka zcela chyběly ostré zákroky a při na první pohled regulérních gólech nejen Lorenza Colomba mohl s klidným svědomím ukázat do středového kruhu. Mladík hostující z milánského AC se prosadil dvakrát v rámci jednoho prvoligového duelu poprvé v kariéře.

Takřka neprůstřelná defenziva Monzy utržila v posledních dvou kolech tvrdé rány. V zápase na Stadio Olimpico s AS Řím se Brianzoli při smolné porážce 0:1 statečně bránili navzdory dlouhému oslabení, proti Udinese se zase nepodařilo červeným pohlídat dlouhé autové vhazování soupeře, a tak získali jen bod. V porovnání s problémy Verony se však situace Monzy vůbec nedala srovnávat, protože žlutomodří od konce srpna nevyhráli a v týdnu vypadli i z Coppa Italia.

A rovněž tentokrát mohlo být pro domácí v úvodu zle. Colombo se totiž s míčem výborně otočil a vypálil k tyči, nicméně brankář Lorenzo Montipó pokus vyrazil. Z následného rohu střílel Pablo Marí, ale balon pouze smolně olízl levou tyč. Ve 30. minutě si ideálně naskočil na centrovaný míč Roberto Gagliardini, jenže jeho prudká hlavička mířila těsně vedle. Chvíli nato pálil zpoza šestnáctky Ondrej Duda, dělovka se nicméně zastavila na břevnu. Před koncem prvního poločasu Andrea Colpani obehrál obránce a poté i brankáře, jeho rána ovšem pouze rozvlnila boční síť. V následné akci Colpani přiťukl míč Colombovi, který se štěstím přes padajícího gólmana skóroval.

Hned po změně stran Darko Lazovič sklepl balon před bránu Federicovi Bonazzolimu, jenž však z blízkosti trestuhodně přestřelil. Verona hrozila i nadále. Po další přihrávce Lazoviče hlavičkoval Milan Djurič, prostor mezi třemi tyčemi ale netrefil. Místy až drtivý tlak Hellasu vzal za své v 73. minutě. Colombo si obhodil míč kolem obránce a mezi třemi protivníky z hranice pokutového území vyslal fantastický projektil, se kterým nemohl nikdo nic dělat. Před koncem ještě jednou defenziva žlutomodrých kapitulovala, když rohový kop Georgiose Kyriakopoulose doletěl na hlavu Lucy Caldiroly, jenž se nemýlil. Poté se ještě čestně trefili domácí. Ránu Michaela Folorunsha sice zblokoval jeden z obránců, avšak nedostatečně, jelikož míč se i tak dokutálel do brány.

Verona tak dlouhé čekání na výhru neukončila a padla už po osmé z posledních 10 soutěžních duelů. Další zápas ji čeká v pátek, kdy zavítá do Janova, Monza bude o den později hostit Turín.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele