30. kolo
01.04.2024 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Federico Bonazzoli (© AFP)

Cagliari na neoblíbeného soka nevyzrálo. Veronu obrala o výhru známá tvář z let minulých

Verona si ze hřiště Cagliari odvezla ve 30. kole Serie A bod po remíze 1:1. O první slovo se v souboji celků ze spodních pater tabulky přihlásili ve 30. minutě žlutomodří, a to konkrétně Federico Bonazzoli, jenž svou druhou trefou v sezoně přiblížil hosty k tříbodovému zisku. Ten však po změně stran odvrátil Ibrahim Sulemana, který před odchodem do týmu ze Sardinie strávil ve Veroně dva roky. Rossoblu ovšem i přes zisk bodu prodloužili čekání na ligové vítězství proti Scaligeri už na devět klání v řadě. Český záložník Jakub Jankto z lavičky do utkání nezasáhl.

Cagliari se v reprezentační pauze střetlo v přípravném utkání s klubem ze sousední obce - Selargiusem Calcio. Čtvrtoligový celek smetlo 6:0, přičemž gólové hody odstartoval Jankto. Sardiňané se tak jistě chtěli pozitivně naladit na jeden z klíčových zápasů sezony. Rossoblu totiž čekal souboj s Veronou, která měla nad sestupovými pozicemi taktéž náskok pouhých dvou bodů.

Již zmiňovaný Jankto v základní sestavě nefiguroval, a tak byl jen z lavičky svědkem přehlídky nepřesností, které doprovázely úvod klání. Výraznější vzrušení přišlo až na konci úvodní půlhodiny, když si hostující Bonazzoli zcela nehlídán naskočil na nízký centr zprava a efektní patičkou usměrnil míč za záda Simoneho Scuffeta. O pár minut později se do samostatného úniku dostal Bonazzoliho spoluhráč Michael Folorunsho, tentokrát se ale italský brankář vybičoval ke skvělému zákroku.

Zkraje druhého dějství rozesmutnil domácí fanoušky z bezprostřední blízkosti střídající Darko Lazovič, jenž zužitkoval nabídku Ondreje Dudy. Následná konzultace s videorozhodčím však odhalila jeho ofsajdové postavení, a branka tak uznána nebyla. Lazovič si mohl spravit chuť o 10 minut později, po rychlém brejku Scaligeri byl ale jeho pokus o lob zneškodněn. Na druhé straně se dostal k odraženému míči na kraji šestnáctky Sulemana a po dvou minutách od svého nástupu na hřiště srovnal stav utkání na 1:1. O obrat se pak v samém závěru snažil Zito Luvumbo, nicméně jeho pokus bodlem dokázal Lorenzo Montipó vytěsnit mimo tři tyče.

Souboj celků usilujících o záchranu tak skončil smírně. Cagliari čeká další utkání 7. dubna na hřišti Atalanty, Verona ve stejný den vyzve Janov.

Autor: Livesport.cz / Robert Dinter

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele