3. kolo
02.09.2023 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Gian Piero Gasperini (© AFP)

Atalanta se před domácím publikem uvedla vítězstvím. Střelecký účet si otevřela zvučná posila

Fotbalisté Atalanty ve třetím kole Serie A bez větších problémů zdolali v premiérovém duelu před zraky svých fanoušků Monzu 3:0. Svým teprve druhým gólem v nejvyšší italské soutěži otevřel skóre Éderson, na kterého ještě do přestávky navázal z West Hamu příchozí Gianluca Scamacca. Ten se v dresu nového zaměstnavatele poprvé představil v základní sestavě a rovnou se radoval ze vstřelené branky. Stejný hráč pak po změně stran korunoval svůj výkon další trefou.

Jasným favoritem utkání byla podle bookmakerů domácí Atalanta, oba soupeři však prožívali v podstatě shodný vstup do sezony, jen v opačném pořadí výsledků. Zatímco Monza první zápas prohrála a minule brala tři body, Atalanta okusila porážku v minulém kole proti Frosinone. Domácí tak byli v tabulce o příčku před Monzou jen díky lepšímu skóre.

První velkou šanci si vytvořili hráči Bergama. Ve 23. minutě Scamacca umístil svoji hlavičku do dolního rohu branky, Michele Di Gregorio ale předvedl skvělý zákrok. Následná dorážka Giorgia Scalviniho sice v síti skončila, ale předcházel jí jasný ofsajd. Krátce po půlhodině hry si míč na hranici vápna navedl hostující Samuele Birindelli, jeho rána však prosvištěla kousek vedle vzdálenější tyče. Úvodní branka tak přišla ve 34. minutě, kdy po rohu pálil uvnitř vápna Éderson. Druhou branku přidali domácí tři minuty před poločasovým hvizdem, kdy zavěsil hlavičku pod břevno Scamacca.

Po změně stran opticky ovládla hru Monza. Ta sice držela míč velkou většinu času, hráči Biancorossi si ale stěží hledali cestu přes obranný blok domácího týmu. A tak se z ojedinělého protiútoku mohli znovu radovat hráči Atalanty, když svou druhou branku v utkání přidal Scamacca, který z hranice půlkruhu mířil přesně ke vzdálenější tyči. Ve zbytku střetnutí už si Nerazzurri bez problémů pohlídali třígólový náskok, naopak sami ještě přidali další dvě branky, které nemohly být kvůli ofsajdům uznány.

Atalanta tak napravila zaváhání z minulého kola a opět získala tři body. V příštím kole nastoupí 17. září na hřišti Fiorentiny, Monza ve stejný den přivítá Lecce.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele