17. kolo
22.12.2023 20:45 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Lucas Beltrán (© AFP)

"Fialky" potvrdily formu a vyhouply se mezi smetánku. Di Gregorio zabrzdil Monzu fatální chybou

Hráči Fiorentiny porazili v 17. kole Serie A domácí Monzu 1:0, a prodloužili tak sérii neporazitelnosti již na sedm soutěžních střetnutí v řadě. Už v sedmé minutě se dostali hosté do vedení po velké chybě v rozehrávce Michela Di Gregoria, kterou nekompromisně potrestal Lucas Beltrán. Lombarďané tak museli skousnout teprve druhou domácí porážku v aktuálním ročníku italské nejvyšší soutěže, hosté se naopak triumfem posunuli alespoň prozatím do top čtyřky. Český záložník Antonín Barák odehrál za Fialky 56 minut, poté se odebral ke střídání.

Fiorentina měla skvělou domácí formu, díky níž figurovala na pohárové šesté příčce, na hřištích soupeřů to ovšem od ní už nebyla taková hitparáda. Pouhý bod a jediná vstřelená branka z předešlých tří venkovních duelů totiž nepůsobily nijak nebezpečně. Monza měla na Fialky navíc příjemné vzpomínky, když na jaře dokázala navzdory jejich dvěma rychlým trefám utkání otočit a zvítězit.

Pro Monzu ale nezačal zápas vůbec ideálně, jelikož v sedmé minutě předvedl gólman Di Gregorio obrovskou minelu v rozehrávce a Beltrán možnosti využil beze zbytku. Radost Fialek mohl zdvojnásobit Jonathan Ikoné, ovšem jeho střelu po individuální akci vyrazil z brankové čáry jeden z obránců. Mezi střelce utkání se ve 36. minutě mohl zapsat i Barák, avšak Di Gregorio si s jeho pokusem mířícím k pravé tyči poradil.

Dlouho vyrovnaný druhý poločas mohl v 73. minutě zlomit Cristiano Biraghi, ale z přímého kopu trefil pouze zeď, a skóre se tak neměnilo. Vedení Fiorentiny mohl navýšit v 86. minutě po pohledné akci Riccardo Sottil, ovšem mířil pouze nad. Mimo to diváci příliš šancí neviděli, jelikož obránci La Violy bránili velmi svědomitě a naopak hosté nemuseli za každou cenu zběsile útočit, tudíž si zbytek utkání tým z Toskánska pohlídal.

Fiorentina zvítězila a upevnila si před Vánoci pozici zaručující evropské poháry. Další duel ji čeká 29. prosince proti Turínu, Monza se ve stejný den střetne s Neapolí.

Autor: Livesport.cz / Šimon Suchý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele