základní část, 36. kolo
19.05.2023 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Patrick Ciurria (© AFP)

Monza má další výhru, v nastavení využila početní převahu nad Sassuolem

Páteční předehrávka přinesla další výhru nováčka z Monzy a jako klíčové se ukázalo být vyloučení domácího Ruana. Početní převahu využili hosté až v nastaveném čase brankou Mattea Pessiny.

Oba celky vstoupily do zápasu poměrně opatrně a žádné větší šance k vidění nebyly. Ve 24. minutě došlo na první zajímavý okamžik, kdy to nejprve vypadalo na pokutový kop za hraní rukou, nicméně celé akci předcházel ofsajd a Sassuolo tak mělo smůlu. Alespoň prozatím. Před koncem prvního poločasu totiž zahrál ve vápně rukou Izzo a tentokrát tomu žádný ofsajd nepředcházel. Už v nastaveném čase se postavil k penaltě zkušený Domenico Berardi a Sassuolo vedlo 1:0.

Druhý poločas byl z obou stran svižnější a rodily se i šance. V 60. minutě se povedlo Monze vyrovnat, když nikým neobsazený Patrick Ciurria dostal zpětnou přihrávku a ranou pod břevno nedal Consiglimu šanci. To byla první komplikace pro Neroverdi a další následovala o osm minut později. Ruan šel do skluzu a po faulu na Motu uviděl druhou žlutou kartu.

Početní výhodu mohla Monza okamžitě využít, ale střelu Ciurrii tentokrát Consigli fantasticky vyrazil. V 81. minutě šlo do akce zase video, aby přezkoumalo další hraní rukou, ale Ferrari se nedovoleného přestupku nedopustil. Už to vypadalo, že si oba celky připíší po bodu, když v nastaveném čase Monza udeřila a využila tak početní převahy. Chvíli po gólu na 2:1 se ještě hrálo, ale Sassuolo už vyrovnat nedokázalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele